reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wszystko o porodzie oraz wybieramy szpital, szkołę rodzenia i położną

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja w ogóle nie brałam pod uwagę Czerwiakowskiego.
Na razie mam 2 opcje- Narutowicz jak elwiwas albo Rydygier, w razie jakichś komplikacji (tfu tfu tfu) Kopernik.

reklama
tego się właśnie boję jak jasna chol**a, że nawiedzeni lekarze będą koniecznie chcieli naturalnie, mimo czegośtam

Ja się boję, że będą chcieli ryzykować i że ją zrobią :) U nas baaardzo duże dzieci się rodzą. Ja sama - 4700.

Bali, właśnie zauważyłam, że mamy termin na ten sam dzień. ;) Ja też mam na 18tego :p

Najlepiej jest pojeździć po szpitalach zanim się na jakiś zdecydujecie.Ja w jednym byłam to tak mnie przeraził,ciemno,brudno no i powiedziałam że w życiu tam nie chcę rodzić.Pojechałam do drugiego i od razu inne wrażenie,czysto,elegancki i personel bardzo miły,wtedy od razu wiedzialam że chcę tam rodzić :-).I teraz będę już drugi raz w tym samym.

A ja się właśnie do kopernika zraziłam jakoś.A pozatym jak bylam tam pięć lat temu się dowiedzieć co i jak to mi powiedzieli ,że mają porody rodzinne ale jakby nie było wolnej sali to mnie będą wieźli do innej kliniki i to już bez męża,więc im podziękowałam.A pozostałych nie znam za bardzo.Wiem że jedna koleżanka na żeromskiego rodziła i sobie chwaliła, o ujastek też ostatnio dobre opinie słyszałam.

Moja teściowa mi radzi żeby nie szukać teraz tylko jak juz się zacznie to zawiozą mnie tam gdzie najbliżej. Myslałam, że w szpitalach jest ilość miejsc ograniczona... I zakazała mi czytać różne dziwne bzdury na temat ciąży i porodu. (Tak, miała na myśli to forum bo przylookała jak przeglądam jeden z tematów)

Oj ja bym nie chciala żeby mnie zawieźli tam gdzie najbliżej,bo napewno bym trafiła na Kopernika a tam akurat rodzić bardzo nie chciałam.Jakoś pewniej się czuję wiedząc że pojadę tam gdzie sama wybrałam.

Nataliak kurcze tak ciężko opisać ten ból.Wiesz jak dla mnie te pierwsze skurcze które dostałam przypominały te miesiączkowe tylko dużo dużo mocniejsze.A te końcowe hmm... no te akurat najciężej jak dla mnie opisać.Chyba nie umiem opisac może ktoś inny spróbuje ;-)

Ja stawiam na narutowicza i to raczej postanowione. Moja doktorka tam pracuje dlatego tez na tym mi zalezy...

z tego co ja wiem od znajomych i z różnych forów o ujastku, to poza świetnymi warunkami sanitarnymi, to o ujastku nic dobrego raczej nie można powiedziec. Wiadomo, że jak jest wszystko w porządku, to nawet w domu można urodzic, ale jak są jakiekolwiek komplikacje, to lepiej ujastek z daleka omijac. Po pierwsze- masówka, po drugie- baaardzo szybko wypuszczają do domu (czasem nawet po cesarce po 3 dniach), po trzecie- zdarzały się historie, że dziecko miało żółtaczkę, którą przeoczyli i po paru dniach kobiety wracały z dzieckiem do szpitala z powrotem, po czwarte- nawet po cesarce dziecko jest z kobietą od samego początku i na pomoc nie można za bardzo liczyc:baffled:.
Mnie osobiście te opinie zraziły:dry:.
Na Kopernika leżałam na początku ciąży, warunki koszmarne, ale najlepsi specjaliści no i najlepsza w małopolsce neonatologia.

reklama
Moja lekarka jest właśnie z kopernika,ale ja i tak wolę jakoś siemiradzkiego.No i Majkę tam rodziłam więc troszkę już znam personel.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry