reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wszystko o odstawianiu maluszkow od piersi.. i alternatywy :)

reklama
Aqua- jaki piękny cytat!!!!!!!!!!!!!!!!:tak: :tak: :tak: :tak: :tak:

A ile razy karmicie swoje małe ssaczki piersią?
U nas do niedawna jedno karmienie w nocy i 4 razy w ciągu dnia. Ale kiedy odkryłam, ze dwa razy (około 10 i 14) to raczej potrzeba bliskości i picia, to statram się zastąpić je soczkami i przytulaniem.

dziewczyny a ja mam troszke inny temat:-)
po chyba juz dwoch tygodniach niejedzenia piersi zaczynaja robic mi sie twarde :szok: i nie wiem co robic? czy odciagnac troszke pokarmu? a nie che brac tablatek na zatrzymanie laktacji

u nas pełne karmienie piersią
7:00
11:00
20:00

w międzyczasie przytulanki do cycusiów

Agata non stop zagląda mi pod bluzkę i mówi "mniam":-D

Kasiulla - ja właśnie odciągałam po troszeczku tak, żeby nie było w piersiach żadnych zgubień i teraz jest już dobrze - mleczko jeszcze jest ale malutko i cyki są miękkie - o szalwi też słyszałam, że jest dobra na powstrzymanie laktacji

kasiulla23 wyprzedziłaś mnie, u mnie ten sam problem....

szałwię zaraz zaparzę, wcześniej już stłukłam kapuchę i do zamrażalki (niech się chłodzi:-) ) i chyba jednak muszę troszkę odciągnąć...

aqua1-23 z tego co pamiętam to nie karmisz prawie 2 michy i jeszcze masz mlaczko:confused:
A ja chcę nowy stanik;-)

u mnie sprawa z karmieniami wyglada tak
-rano(potem jeszcze spi)
-w poludnie
-po poludniu(choc nie zawsze)
-i obowiazkowo wieczorem

w zasadzie sa glownie 3 karmienia.

kacper jak pije mleczko to zawsze glaska mnie po brzuszku:tak:i usypiam tez

reklama
Do góry