reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu ;)

asjaa ja daje jogurty owocowe ( dla mnie najsmaczniejsze są z OSM Krasnystaw, no ale wiadomo to produkt regionalny), a dziś pierwszy raz dałam serek homogenizowany, zwykłego twarogu też spróbował- wyżebrał gdy jadłam kanapkę z twarożkiem z cebulą :)

reklama
Co do jedzenia papieru - to jest oczywiście ulubiony przysmak Idy. Ale dzisiaj nas nieźle zaskoczyła. Stanęła sobie koło krzesełka do karmienia i zaczęła coś ciamkać, Myślelismy, że znalazła jakiś zagubiony kawałek skórki od chleba (bo dzisiaj przy obiedzie dostała), ale na wszelki wypadek zajrzeliśmy do paszczy i okazało się, że Idulek postanowił spróbować jak smakuje filc do podklejania nóżek od krzesełka :baffled:

cwietka hahahahahha
papierowa epidemia i u nas - moj super maz trzymal mala na kolanach i klikal w kompie cos sluchajac muzyki, i zeby mala miala zajecie, dal jej madrze notesik do zabawy :]
notesik szybko rozmieka w buzce, i kawalek wciagnela ze smakiem :-)

U nas je wszystko :-( A wiadomo Lolo nie zawsze dokładnie posprzata więc ja ciagle w strachu..A, zże starszy rozsiewa grosiki to Junior został skarbonka..Ciągle coś mu z paszczy wyjmuje..
Kliwia zrobiłam "śmieciówke" ;-) Brokuł, fasolka, ziemniak, marchewka z groszkiem, mięsko i zabełtałam jajem...Az się trzasł ;-)

U nas poprawa z obiadami. Już trzy dni jak zjadł obiad. Wczoraj kupiłam mu indyka Gerbera, to wczoraj zjadł z kartoflami, a dziś z ryżem, przedwczoraj bez mięsny obiad, bo się okazało, że ryba się zepsuła. Oczywiście z deserkiem.

przy a. też mniej 'ostrożna' jestem
dziś dostał rosół u babci i trochę jogurtu normalnego
wczoraj rwałam mu kanapki

ps. a mój brat z uporem maniaka namawia mnie na chodzić
głupio mi mu powiedzieć że głupi :rofl2:

uwazajcie na papier, bo Alicja sie dusila kawalkiem kartki ... przykleila sie jej do podniebienia i zwymiotowala cala zawartosc zoladka, a i tak musialam jej palca wlozyc do gradla, zeby sie to cholerstwo odkleilo!!!

a wracajac do diety - moje dziecko nadal je tylko papki. jak ma jakis kawalek, to pluje. chociaz jest postep, bo buleczke sobie ciamka. ogolnie to w menu nuda, bo ciagle tylko zupki, kaszki lub owocki. no i w nocy mleko

a i powiem Wam, ze juz mi sie laktacja wycisza chyba, bo piersi coraz bardziej puste. a Alicja wogole juz nawet nie prosi o cycusia ;)

ja Mikiemu daje normalnie kanapki z pomidorkiem, szyneczką, twarożkiem lub dżemem (tylko z naturalnym cukrem z owoców niby :-D ) zależy co mi się chce szykowac hehe oczywiście najlepiej wchodzi dżem :-)

Mamy 2 posiłki mleczne zawsze, jeden nocny nie zawsze (bo 20-30 ml nie liczę za posiłek) i ten na drugie śniadanie też nie zawsze... No ale generalnie mleko się pojawia. I jogurty, i sery, czasem budyń na mleku. Z głodu Pucek nie umrze ;)

Ewa tu chodzi o to, że dzieci pszyswajają wapń z mleka, a nie z produktów przetworzonych. U dorosłych jest na odwrót.

U nas dopiero to monotonia:
na śniadanie płatki owsiane z deserkiem, na obiad ryż, mięso/ryba, marchewka deserek, na kolację kasza manna. Oczywiście jest też żółtko i chrupki kukurydziane.

reklama
zaczyna mnie martwić Adasiowe zachowanie gdy głodny
rozbiera mnie!, rzuca się wykręca byle dostać się do piersi

nie podoba mi się to

oczywiście jak dam obiad czy coś takiego to w duszy ma pierś ale widać, że zaspokajanie głodu kojarzy z piersią
======================
a dziś na obiad papryka-pomidor-kasza manna-marchew-pietrucha-królik
taka ot mieszanka :)

Ostatnia edycja:
Do góry