reklama
krolcia
Fanka BB :)
To wpadnę razem z nim - on do Ciebie, a jak do Twojej wanienki ;-)
gufi- ja zeszlam z 3karmien na 1 na razie
i tak:
mam prawa piers z ktorej jadla 2 posilki - rano i wieczorem - a teraz je tylko rano - to jeden dzien byl taki ze cycek byl twardy, to poprostu dalam jej an chwilke [jakbymmiala laktator to bym odciagnela, bo recznie nie potrafie :] ]
z lewej piersi jadla 1 raz na dobe - w nocy - teraz z niej nie je wcale - i w tej piersi malo sie produkowalo mleka, prawie po 2 dniach dopiero czulam ze twardawy, to jej poporstu daje na 2 mienuty popic, np po obiedzie, albo przed drzemka popoludniowa.
I teraz prawa piers malo produkuje - takze chyba lepsze stipniowe zasuszanie samoczynne, niz drastyczne ciecie.
olcia moja tak butelke traktowala kilka miesiecy. smoczkiem sie bawila zamast pic - ale to jak jej picie dawalam.
moze jak bedzie bardzo glodna to sie przekona?
i moze bardziej smoczek jej nie odpowiadac niz rodzaj mleka chyba.
Ja tez chce dawac tran - na tranach pisze ze od pol roku juz mozna podawac - pol lyzeczki.
ale wtedy wit d juz nie - dzis ide do pediatry to sie zapytam co ona sadzi.
Moja wczoraj zjadla bulke - prawie cala - z pasztetem [francuski - co na watrobkach jest - plus dodatki, jak raz z je to nic jej nie bedzie] i z wedlinka ze swinki - nie mialam juz z indyka
Ne dlawi sie - rozrywam jej na takie centymetrowe kawaleczki - i albo karmie [wole ja bo ona wklada po kilka na razi potem sobie na podniebieniu przykleja ] albojak musze cos zorbic to klade jej na tacke w stoliku do karmienia.
Wczoraj do bulki wciagnela 100ml herbaty - robie jej zwykla czarna slaba herbate - i daje ciut cukru - chyba lepszy bedzie taki cukier, niz herbatka granulowana, w ktorej na pierwszym miejscu jest cukier :-)
Niestety gorzkiej nie chce pic, zadnej herbaty.
i tak:
mam prawa piers z ktorej jadla 2 posilki - rano i wieczorem - a teraz je tylko rano - to jeden dzien byl taki ze cycek byl twardy, to poprostu dalam jej an chwilke [jakbymmiala laktator to bym odciagnela, bo recznie nie potrafie :] ]
z lewej piersi jadla 1 raz na dobe - w nocy - teraz z niej nie je wcale - i w tej piersi malo sie produkowalo mleka, prawie po 2 dniach dopiero czulam ze twardawy, to jej poporstu daje na 2 mienuty popic, np po obiedzie, albo przed drzemka popoludniowa.
I teraz prawa piers malo produkuje - takze chyba lepsze stipniowe zasuszanie samoczynne, niz drastyczne ciecie.
olcia moja tak butelke traktowala kilka miesiecy. smoczkiem sie bawila zamast pic - ale to jak jej picie dawalam.
Ja tez chce dawac tran - na tranach pisze ze od pol roku juz mozna podawac - pol lyzeczki.
Moja wczoraj zjadla bulke - prawie cala - z pasztetem [francuski - co na watrobkach jest - plus dodatki, jak raz z je to nic jej nie bedzie] i z wedlinka ze swinki - nie mialam juz z indyka
Ne dlawi sie - rozrywam jej na takie centymetrowe kawaleczki - i albo karmie [wole ja bo ona wklada po kilka na razi potem sobie na podniebieniu przykleja ] albojak musze cos zorbic to klade jej na tacke w stoliku do karmienia.
Wczoraj do bulki wciagnela 100ml herbaty - robie jej zwykla czarna slaba herbate - i daje ciut cukru - chyba lepszy bedzie taki cukier, niz herbatka granulowana, w ktorej na pierwszym miejscu jest cukier :-)
mamolka
gufi- ja zeszlam z 3karmien na 1 na razie
i tak:
pewnie że herbatka jest lepsza- tylko ją zaparzaj co najmniej 3 minuty bo inaczej działa pobudzająco potem już tylko uspokajająco , no i możesz ew. ją rozcieńczać przegotowaną chłodną wodą i bedzie w sam raz do picia
Antylopka
Potrojna mamuska
pol litra mleka dla takiego dzieciaczka to jakas masakra!!! moj pije okolo 350-400 i tak uwazam ze to duzo. dodatkowo ma zawsze jeden posilek mleczny - albo jogurt rano albo kaszka wieczorem.U nas kaszka rano i wieczorem, poza tym obiad i deser (czasem zamiast deseru kanapka albo coś takiego). No i mleko na drugie śniadanie... Podobno dzieci powinny min. 500 ml mleka dziennie wypijać. Z samych kaszek wychodzi u nas 2x180, czyli 360 - jakby nie patrzył, nie jest to 500 Dlatego pytam o ten mleczny posiłek. Tym bardziej, że w nocy Franek czasem wypije 120 ml, a czasem 20...
robilam podobnie jak ewa, pierwsze karmienie wyeliminowalak jak miala okolo 5,5 miesiaca, po 3 tygodniach kolejne. stopniowo nastepnie odpuscilam karmienie rano i wieczorem i teraz od okolo 2 tygodni nie karmie juz w nocy.mam pytanko: jak odstawialyscie dzieciaki od piersi, to bralyscie leki na powstrzymanie laktacji?
przy Ninie jakos mi sie laktacja sama wyciszyla. Alicja juz sie przestawila w nocy na mmm wiec moglabym odstawic, ale ciagle mi sie gromadzi pokarm ... dzis cala noc nie karmilam i po pracy mialam juz lewa piers jak kamien
a sproboj podac ze swojego talerzaWczoraj znów spróbowałam z rybnym obiadem, uparowałam łososia ziemniaka i brokuł, podziabałam dodałam masełko i ..duuupa, za nic nie zje, ma taką minę że mi się samej niedobrze robi choć bardzo lubię ryby://// n nic, na razie chyba odpuszczę sobie te ryby i już
jedzcie obiad normalnie przy stole i z boku swojego talerza odloz to co dla niej.
mamolka
mamolka- nie wiedzialam ze tak dziala herbata!!
ja jej zaparzalam chwilke tylko zeby koloru nabralo w niewielkiej ilosci wody - juz w butelce,a potem uzupelnialam zimna przegotowana
hahaha
bodzinka - jaka zorbilas?
po roczku można podać do picia każdą z herbat, ja wcześniej nie widzę problemu i czasami też zaparzę, choć zazwyczaj daję soki z kartonu 100% bez cukru rozcieńczony pół na pół z wodą a i tak są jeszcze słodkie tu masz artykuł o herbatach Herbata w diecie małego dziecka. - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety
reklama
mamolka
Czasami nie chce mi się gotować lub mam mało czasu to odwiedzam garmażerkę. Ostatnio mąż kupił pierogi i leniwe. Odgrzałam w wodzie leniwe, podzióbałam, zalałam roztopionym masełkiem i Mikołaj jadł aż mu się uszy trzęsły Następnego dnia dodałam do takiego obiadku pół pomidora skrojonego w kostkę i lekko podusiłam... też pycha.
Dziś za to na II śniadanie Mikołaj zjadł pierwszy raz ryż z serkiem homog. waniliowym i malinami. Pierwszy raz mu to zrobiłam i stwierdzam że taki ryż jest o niebo smaczniejszy niż ryż ze śmietana czy ryż z jogurtem . Pycha - wiem co mówię bo podjadałam małemu z miseczki
Dziś za to na II śniadanie Mikołaj zjadł pierwszy raz ryż z serkiem homog. waniliowym i malinami. Pierwszy raz mu to zrobiłam i stwierdzam że taki ryż jest o niebo smaczniejszy niż ryż ze śmietana czy ryż z jogurtem . Pycha - wiem co mówię bo podjadałam małemu z miseczki
Podziel się: