cristalrose
Fanka BB :)
Podałam mojemu roczniakowi dziś na spróbowanie mleko krowie i zobaczymy co będzie. Najgorsze, że jak się biegunka pojawi to nie będę wiedziała czy od mleka, czy od zębów
No ale, zobaczymy....Wczoraj pożarł tort śmietanowy i nic mu nie jest, więc rozcieńczone mleko krowie tym bardziej nie powinno zaszkodzic;-)
Co do czekolady, u nas jeszcze nie było, ale ostatnio dostałam worek prawdziwej gorzkiej bazy czekoladowej, bez dodatku tłuszczu, czyli z samym tłuszczem kakaowym (na marginesie - coś pysznego
) więc pewnie wkrótce podam - zwłaszcza, że z zaparciami problemów u nas nie ma
Natomiast mlecznej, czy "dziecięcej" będziemy unikac.
A co do oszczędności na mm - Cypriano nie chce pic mleka (krowiego też nie chciał, dostał w formie moczonych biszkopcików ) więc za dużo nie schodzi. Mleczne posiłki u nas są w formie kaszy, jogurtu, no i porannego mleka na śpiąco.

Co do czekolady, u nas jeszcze nie było, ale ostatnio dostałam worek prawdziwej gorzkiej bazy czekoladowej, bez dodatku tłuszczu, czyli z samym tłuszczem kakaowym (na marginesie - coś pysznego

Natomiast mlecznej, czy "dziecięcej" będziemy unikac.
A co do oszczędności na mm - Cypriano nie chce pic mleka (krowiego też nie chciał, dostał w formie moczonych biszkopcików ) więc za dużo nie schodzi. Mleczne posiłki u nas są w formie kaszy, jogurtu, no i porannego mleka na śpiąco.
Ostatnia edycja: