reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

Jeżeli biegunka trwa dłużej nioż jeden dzień, to oczywiście do lekarza. My już lezałyśmy na zakaźnym, kiedy hania miała 2 miesiące, była oczywiście wyłącznie na piersi. Kroplówka, 4 dni w szpitalu i do domu.
Pozostałością były niestety stolce z dużą ilością śluzu, utrzymywały się dopóki nie rozszerzyłyśmy diety, choć wciąż się od czasu do czasu pojawiaja

Natomiast jedzenie może faktycznie powodować sensacje żoładkowe. Kiedy pierwszy raz podałam Hani jabłko, kupa, wiecie jaka ;-) była po prostu po uszy!!!

reklama
Tiiaa Elena, no ale jak jadla tak jak chciala to waga na wykresach poszla w dol :/ a ze nie chce butelki tylko lyzeczke to troszke upierdliwe ze wzgledu na czas, malo go by miala dobry odstep i do 21 zjadla 5 razy a gdzie jeszcze wyjsc gdzies i cos zalatwic?
ja problowalam podawac w kubku zwyklym hehe ale skonczylo sie awantura :D
sa takie specjalne pochyle kubki

DOIDY CUP Kubeczek dla niemowląt - 14 kolorów (1688534824) - Aukcje internetowe Allegro kolezanka mi ostatnio wyslala linka, ciagle sie ludze ze moze kiedys z kubka bedzie chciala pic mleko :D

Ja rozumiem. Ja se mogę uczyć pić z czego chce, bo karmię piersią, więc poeksperymentować mogę.

My mamy w domu filtr trój osmozowy już od wielu lat. Jak wszedł na rynek kosztował 1500 zł. W naszej wodzie jest wszystkiego za dużo, wieć u nas obowiązkowo.

Mój mały również dzisiaj pierwszy raz jadł to co mama zrobiła... Bałam się, że będzie tym pluł itp, a reakcja była taka: Mmmmmmmm :-D
Tak więc zaczynamy regularnie gotować zupki :)

Antylopka po takiej przerwie to co sie dziwić, że dwie :-)
A powiedz mi kiedy dajesz jogurcik naturalny????
ja kupuje te jogurciki dla dzieci nestle i mlody je na sniadanie
to jest naturalny jogurt z owocami, ona sa od 6 miesiaca
nie wiem jaka róznica jabym dala "zwykly" naturalny i dodala owoce....
Antylopka alez on wsuwa :
wcina, wcina, a nie jest jakis tam grubasek. On ciagle jest wruchu i potrzebuje duzo energi na swoje wojowanie

Idek dostanie dzisiaj sarninę :eek: Mama dostała od znajomych leśników. W tabelach info po którym miesiącu się dziczyznę podaje nie znajdę, więc ryzyk-fizyk. Przynajmniej wiem, że mięso nie było antybiotykami karmione.

reklama
Do góry