reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

dzięki za odpowiedzi.
Cristalrose - oj, a u mojego Maciejka są podobne objawy, które opisałaś, a ja właśnie to na ząbki zrzucam:baffled: tzn nie wiem, czy go brzuszek boli, a kupki to wiadomo - różne różniste, bo też i nowe rzeczy dzidziol zjada. W każdym razie podaję około 1 łyżki kaszy manny błyskawicznej do gotującej się zupki, a potem rozdzielam ją na minimum 3 porcje.

reklama
Asja - no właśnie, ciężko dojśc co dziecku dolega, jeśli objawy są nieswoiste. Ale Maciuś jest na ekspozycji, więc glutenu dostaje malutko - obstawiałabym zęby;-) Jeśli jednak Cię to niepokoi nie podawaj kaszki kilka dni i zobacz czy coś się zmieni. U nas raz była akcja, że nie chciał jesc mleka- też odstawiłam mannę, ale jednak co innego było przyczyną. Teraz znowu ma etap niejedzenia mleka:dry: CZekam cierpliwie aż minie i nadrabiam warzywkami i deserkami (ale przemycam mleko na śpiąco, bo przecież musi je jeśc:angry:)

Cristal masz namiary na jakąs fajna rozpiske dla cycowych??? Bo to moje dziecko dośc monotonnie je....Mam wprawdzie spokojna głowe bo z matki wyssysa ale jednak...Dzisiaj mu na parze zrobiłam zólteczko :-) Mmmm smakowało :-)

Bodzia - nie znam za dużo, parę podawałam na "ważne, przydatne....", np. taką: http://bi.gazeta.pl/im/6/6853/m6853416.jpg
Cypriano też raczej monotonnie je. Ale niedługo mu się rozszerzy dieta jak skończymy ekspozycję;-) Ostatnio jak nie chce mleka, to mu robię takie mleczne deserki, np kleik kukurydziany na mm na gęsto, albo małą porcję hippolitków na mm (4-5 szt., ale wkrótce będę mu robic więcej:tak:). Lubi też kleik i ciasteczka na bobofrucie. W ogóle to mam wrażenie, że najchętniej byłby na diecie bobofrutowo-jabłkowo-śliwkowej:-D A najgorsze jedzenie dla niego to kaszka ryżowa.

Ostatnia edycja:
Ja niedługo będę podawac królika. Mamy z własnej hodowli specjalnie dla synka założonej.

cristalrose - u Alicja tez sa problemy brzuszkowe i bardzo slabo przybiera na wadze :( ale kupki ma normalne i apetyt tez. zwalam to na gazy w brzuszku, bo ewidentnie jak sie w nocy budzi i pusci baczka, to potem jest lepiej. teraz robie eksperymenty i np. przez kilka dni nie podaje owocow, potem manny i bede sprawdzac, czy to moze byc ktorys skladnik.

jutro odbieram wyniki posiewu kalu, a w czwartek usg brzucha. mam nadzieje, ze cos sie wyjasni ...

reklama
Do góry