Jolik rano wyłączyli mi prąd, po południu z kolei neostrada nie chciała działać, ale już w końcu jestem
Witaminka D3 jest w buteleczce z zakraplaczem, często poleca się wkraplać je dziecku bezpośrednio do buzi! Nie wiem ile masz zalecone, mój Olivierek dostaje tylko 1 kropelkę co drugi dzień. Możesz też wkroplić na łyżeczkę i dodać odrobinę swojego mleczka i podać Tymkowi z łyżeczki.
Jeśli chodzi o przyrost wagi - właśnie wyłączyli mi prąd, gdy pisałam Ci odpowiedź w wątku witam - o tak sporo przybiera mój Olivek i się zastanawiam czy nie za dużo ??? We wtorek idziemy do pediatry szpitalnego to się jej podpytam. I do tego cały czas ulewa, więc chyba już nie będę przejmować się tym ulewaniem skoro tak ładnie przybiera na wadze!
Twój Tymek też już jest spory - 58cm! Muszę poprosić w szpitalu aby Olivka również zmierzyli, bo nie mam pojęcia ile ma teraz wzrostu. Mój synio mimo takiej wagi (3800) nadal pływa w rozmiarze 56
, ale pierwszy pajacyk, który nosił w szpitalu już poszedł w odstawkę ;D
Atas - mój Olivierek też sporo ulewa! Ale jednocześnie bardzo dobrze przybiera na wadze (ostatnio w ciągu 6 dni przytył 300g). Musisz kontrolować wagę Igi, możesz chodzić do przychodni na ważenie! Poza tym wskazane jest podłożenie pod nogi łóżeczka np. książki telefonicznej tak aby uzyskać kąt nachylenia 30st. Po każdym karmieniu trzymaj pionowo córcię min. 15min żeby dobrze jej się odbiło (mojemu synkowi ulewa się, a nie odbija
).
Przyczyn może być wiele, ale najważniejsze czy dziecko przybiera prawidłowo na wadze tj. 20-40g na dobę. Jeśli tak to trzeba przeczekać ten okres aż dziecko będzie miało min. 6 m-cy, całkowicie ulewanie może ustąpić nawet około 1 roku.
Piszesz, że Iga je łapczywie, to może być przyczyną łykania dużych ilości powietrza!
Najlepiej skonsultuj to z zaufanym pediatrą!