reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu: piersią, butlą..........

Witam wszystkie użytkowniczki :) Trafiłam tutaj dość niedawno, a córeczkę urodziłam w styczniu 2011 roku i chciałam do Was dołączyć o ile mnie przyjmiecie? Maję karmię mieszanie, ale pokarm już jest prawie na wykończeniu, więc niedługo zostanie nam tylko mm. Niestety Maja bardzo ulewa tzn. nie wymiotuje, ale po każdym karmieniu nawet po godzinie musi trochę ulać :( Czy Wasze dzieci też ulewają? Czy któraś z Was podaje mleko AR?

Ostatnia edycja:
reklama
eti82- Witaj:), moja Mała też ulewa i to nawet po godzinie czasem dłużej, ale nie ulewa dużo i my dajemy bebilon zwykły, a wcześniej bebilon comfort on też był zagęszczony ale nie widziałam różnicy w uleawaniu.

Dziewczyny JA od samego poczatku walcze z duza suchoscia skory mojego malucha.Lekarz mowil ze nie jest zle ale mi sie wydaje ze jest zle.Wieczorem kapie go w oilatum nacieram oliwka a rano wstaje suchy jak wior .Wiec znowu go smaruje oliwka glowke bo biala a cialo kremem oilatum i po jakims czasie zaczyna sie robic suchy.Myslicie ze to moze byc tez od mleka?Chce teraz zmienic i sprobowac innego.I jak powinnam wprowadzic nowe czy dac od razu nowe czy wymieszac ze starym najpierw nie wiem sama chyab dam samo nowe ale ciekawa jestem czy moze powinnam inaczej go przestawic.

Gosiu 27 zmiana mleka może być stopniowa: 3 miarki stare 1 nowe-2 dni, 2 miarki stare 2 nowe-2 dni, 1 miarka stare 3 nowe - 2 dni i później już tylko nowe. Chyba, że są sensacje brzuszkowe to ja bym od razu zmieniła na nowe. Co do suchości skóry to nie mam pojęcia czy to wina mleka. Może taką ma urodę :) A jakiego mleka używasz?
Malutka dzięki za odpowiedź. Uspokoiłaś mnie z tym ulewaniem :)

eti82 mój Tomek też ulewa i to tak, że po karmieniu mam mop w pogotowiu przygotowanego :( przebieram nieraz 4-5 razy dziennie :( Podobno tak może byc do 6 miesiąca. Ja podawałam mleko enfamil AR a teraz wykły enfamil i różnicy w ulewaniu nie widzę :(

Ja chce zmienic bo wlasnie wydaje mi sie ze tez duzo ulewa.I tak myslalam ze moze ta skora miec jakies powiazanie tez ale osttanio wszysyc mi mowia ze w to watpia hehe i Ty Eti jestes kolejna osoba.I tak z bebiko wczoraj zmienilam na nan ale wydaje mi sie ze dzisiaj jeszcze gorzej chyba poczekam kilka dni i zmienie na jeszcze jedno angielskie co tutejsze mamy polecaja.I wybiore to co wydaje mi sie ze ulewa najmniej ale musze sprobowac bo noz mi sie uda.

Gosiu po nanie podobno często zaparcia są :)
Joasiu no to u nas tylko raz w ruch poszedł mop :) i prałam krzesło hehe.
A ile Wasze Maluszki piją mleka, bo Maja wczoraj to po 150 ml wciągała co prawda pierwszy raz jej dałam tak dużo, ale w szoku byłam i o dziwo nie ulała :) Ale wieczorną porcję już prawie w połowie zostawiła i przespała całą noc co mi bardzo na rękę :)

Dziewczyny poratujcie. Nie wiem czy to kryzys laktacyjny, czy cos innego, ale zmiejszyła mi się ilość mleka i to drastycznie. Rytm karmienia mam taki sam od dłuzszego czasu, Wojtek juz wsuwa 120 - 150 ml na porcję. Ja dawniej laktatorem odciagłam z łatwoscia 250 ml w dzień ( w nocy ok 360), a od 4 dni z naprawdę wielkim wysiłkiem odciagam 140 ml;( Myślałam, że to kryzys, ale chyba za długo to trwa;( Piję herbatki, wodę, masuje piersi i nic ;( Czasem czuję, że jeszcze mam w piersi sporo mleka, ale ono nie chce płynać. nie wiem juz co robić....

Ulkan musisz koniecznie zwiększyć częstotliwość odciągania pokarmu tj. max co 2 godziny. Nie wiem czy słyszałaś o metodzie 753, mi bardzo pomogła jak prawie straciłam pokarm po jelitówce, a i herbatka i kawka Medeli rewelacja, a wypróbowałam Hipp, herbapol 3 rodzaje i Medela wygrała :) wobec tego polecam. A i inka jest dobra :)

reklama
Gosia- a może ta oliwka tak działa wiem że to paradkoks ale u nas tak bylo i wiecej oliwki tym bardziej sucha skora az takie płaty odchodzące, i kazali mi przestać używać oliwki i jak ręką odjął, i my kąpiemy w oilatum i krem też z tego
a co do ulewania to my teraz dajemy do mleka nutrition i bardzo nam pomogło

Do góry