reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wszystko o karmieniu naszych maluszków

a wiec u ciebie to 1 kryzys
kochana odciągaj najpierw 3 min z każdej potem 5 min z kazdej i nastepnie po 7 min z każdej i jak zaczyna bolec to przystaw od początku laktator nie rób nic na siłe

Klementyna do wekendu to bedzie juz po kryzysie:-)

reklama
Ja też jakiś czas temu miałam miękkie cycki non stop...może i kryzys..ale młoda się nie wkurzała, teraz już jest jakby więcej, bo jak 3h nie zje to i cycki ciut twardsze. Ja nie ściągałam dodatkowo..wszystko samo się unormowało.
Ojciec przywiózł mi zupę ogórkową...ale chyba nie mogę jej jeść?? i tak sie zastanawiam, próbować czy nie?

Sylwiczka oby tak, bo wcześniej nie dam rady położyć się a Maluchem na cały dzień, niestety :-( gotowanie, pranie itd. Nie ma kto tego zrobić, Małż pracuje a straszy synuś wciąż głodny :tak:;-) więc latam po kuchni i dogadzam.

aniawos - ja bym jadła, chyba zupa nie zaszkodzi. Ja jem ogórki kiszone i konserwowe do obiadu i jest ok.

Ostatnia edycja:
och obyście miały racje bo ja to już doła wyłapuje..

mam jeszcze pyt ile min wasze dzieciątka jedzą w nocy bo mój max 10 min i śpi jak kamień nie mogę go rozbudzić zeby zjadł więcej i podejrzewam ze dlatego budzi sie co 2-3h..

A mi właśnie wczoraj pediatra takie czerwone krostki z białym czubeczkiem zdiagnozowała jako skazę...:confused: Pojawiły się ok tydzień temu i było coraz więcej - na twarzy, za uszami i na karku. A ja myślałam, że to potówki..:baffled: Dodatkowo Franek zaczął ulewać, mało, ale jednak, takim już trochę przetrawionym mlekiem, lekarka powiedziała, że jak najbardziej można to powiązać.
Na miesiąc odstawiam przetwory z mleka krowiego. Jestem załamana, bo nabiał to właściwie podstawa mojej diety. Na pocieszenie zostało mi masło(nie wiem dlaczego, ale można), jaja i przetwory z koziego mleka.

skaza wygląda tak:
Ostrzeżenie o przekierowaniu

masła nie wolno, niczego od krowy. jaj też ani kurzych ani przepiórczych czy innych. Z mlekiem kozim też słyszałam różne opinie, ale większość też na nie.

Ja też jakiś czas temu miałam miękkie cycki non stop...może i kryzys..ale młoda się nie wkurzała, teraz już jest jakby więcej, bo jak 3h nie zje to i cycki ciut twardsze. Ja nie ściągałam dodatkowo..wszystko samo się unormowało.
Ojciec przywiózł mi zupę ogórkową...ale chyba nie mogę jej jeść?? i tak sie zastanawiam, próbować czy nie?

ja jadłam ogórkową i było ok.

ponoc dziecko sie najada jeśli je aktywnie od 7 min do 25 min
moja je tez co 2 lub 3 godziny i trwa to ok 10 min i jej wystarcza i nie wybudzam
choc pierwsze 5 dni to jadła 24 na dobe czyli cyc non stop ale chyba czekała na wiecej mleczka i teraz jej wystarcza

a mój Alutek aktywnie je może z 3 minuty, potem zaczyna spać i tylko ciumka pierś jak smoczek, muszę go szturchać, łaskotać itp żeby jadł...i tak od początku cycowania to wygląda, czasami je godzinę :tak: z czego 40 minut to spanie a nie jedzenie.

reklama
ja już dwa razy miałam taki kryzys na wieczorne karmienie. Raz mała trochę podjadła ale było jej mało, po noszeniu usnęła na godzinę i coś tam już potem leciało, a raz zupełna pustka w obu piersiach, aż zapasy rozmrażaliśmy.

Do góry