reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

reklama
U nas Zuzia też je mleczko jeszcze 2 razy w nocy. Na kolacje pije mleczko z kaszką około 180 ml i po 3, 5 godzinach chce mleczko, jak jej dam się napić wody to za chwilę budzi się ponownie no i wtedy jak jej dam mleczko to śpi dłużej. Ja tam wierze ze kiedyś bedzie spała ładnie całą noc bez jedzenia, a teraz jak chce to jej daję:-)

Dzięki. pewnie łyżką wcina? bo mój K z butlą to chyba nigdy się nie rozstanie, ale też dodaje do mleka kaszki, ja właśnie z nestle.

A czy ugotowaną kaszę manną można dodać do mleka modyf.?

Ja też myślałam że butla będzie zawsze, J sama odstawiła butlę po prostu nie chciała z niej jeść, to zaczęłam jej dawać łychą i je aż się uszy trzęsą.
A z tą kaszą manną to nie mam pojęcia. ja daję gotową kaszkę manną z bobovity.

E:

Malwina ja dla J robię gęstszą na 180 ml mleka sypie 4 czubate łyżki, wystarcza jej to do rana.

Ostatnia edycja:
Bibiana, ja też bym obstawiała ząbki:nerd:

Kaamaa, Tymek na noc pije butle mleka=250ml wody+ 7 miarek mleka+ 2 miarki kaszki. I śpi do rana (z przerwami na płacz i czasem herbatkę, ale generalnie nic już do rana nie je):-)

Topoleczka to Tymek też bez mleczny. Próbujesz mu co jakiś czas dawać coś mlecznego? Ja J ostatni raz dałam miesiąc temu i d... .

Nam pediatra poradziła, żeby nie wprowadzać mlecznych produktów dopóki Mały nie będzie pił mleka 2x/dzień. Teraz pije właśnie dwa razy i raz je kaszkę i stwierdziłam, że jak skończy 10 miesięcy, to spróbuję mu podać coś mlecznego (pewnie jogurt naturalny ub jakiś deserek na bazie jogurtu). Na razie zjadł kilka razy słoiczek z dodatkiem mleka pełnego i kaszkę mleczną hipp i było ok, więc mam nadzieję, że nie będziemy mieć problemów:tak: Mojej kumpeli córa jest na nutramigenie i produkty mleczne jej nie szkodzą.
Może spróbuj znowu podać Małej, najpierw odrobinkę i tak każdego dnia coraz więcej? Dam znać na początku grudnia, jak nam powiodło się wprowadzanie produktów mlecznych:-)

Kaammaa100 ona ogolnie je często a mało. na kolację zjada 120ml kaszki łyżeczka bo z butelki to tylko wody się napije i nic więcj.mleko przez sen bo inaczej nie przejdzie;-) u nas posilki wyglądają z reguły tak:
8.00 - kaszka 90-120ml
10.00- owocek
12.00 - obiadek z miesem
15.00-obiadek bez mięska lub mleko na śpiocha
17.00-kanapeczka
19.00-20.00 kaszka 120ml
23.00- 120-150ml mleka
03.00- 150 ml mleka
06.00-150ml mleka

te godzinki są ruchome to zalezy jak wstanie,kiedy zgłodnieje itd. wczoraj np. zjadła kolacje o 21.00 -kaszke ze 150ml mleka (to jak na nią to dużoooo) i o północy już chciała mleko,wypiła 120ml.potem o 04.00-150ml i o 07.00-150ml. a o 9.00 jzadła śniadanie;-)

reklama
Beti dużo posiłków u Was, może powinnas postarać się wykluczyć nocne karmienia to Fiolcia będzie Ci więcej zjadać w dzień, z tego co piszesz nie wydaje mi się że zjada mało? a które mleko dajesz ? bo jak jestes jeszcze na 2 to może nie zwiększaj ilości tylko podaj mleko następne i będzie więcej kalorii?
u nas Kostek zjada:

6 .00- 210 mleka
10.00 jogurcik albo kanapeczka
13.00 - obiadek
17.00 - owocki
19.30- kaszka
22.00- 210 mleka

Do góry