reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

mam takie pytanie...poniewaz mala nie moze drozdzy szukam przepisow na chleb...robilam kukurydziany ale znalazlam przepis na irlandzki chleb na sodzie....i tu moje pytanie czy 9 miesieczne dziecko moze taki chleb na sodzie jesc?

Mala wlasnie wciagla kanapeczki z pasztecikiem (malutkie kawaleczki chlebka kukurydzianego posmarowanego mieskiem kurczaka ze sloiczka gerbera) byla zachwycona i tak slicznie dziobka otwierala :)

reklama
Rox nie martw się - jak ja przechodziłam z Bebiko 1 na 2 to wogóle nie mieszłam tylko odrazu 2 dałam i nie było problemu - to prawie sie nie różni oprócz kaloryczności wiec nie ma sensu - co innego jakbyć np przechodziła z Bebiko na inna firme albo z Nan na cos aler tak to po co ? :-) sama widzisz ze wszystko oki :-)

Podobno wyższe mleko różni się tylko kalorycznością, może z głodu się te nasze male budzą i rzeczywiście już więcej kalorii potrzebują, zwłaszcza te większe :)))) Myślę, ze jak maluchy już jedzą różne inne rzeczy to nie trzeba mieszać 2 z 3 przy wprowadzaniu, żołądeczek jest już mniej wrażliwy.
Rox jak kupa była ok to ja już bym do 2 nie wracała, tylko obserwuj;)

Jolcia my tez na Bebilonie tyle ze pepti i tez wlasnie ciekawa jestem co dalej.za 2 tyg mamy wizyte u akergologa to podpytam.

a poki co od wczoraj moje dziecko kompletnie obrazilo sie na jedzenie je tylko na spiocha.nie wiem o co kaman:szok: jak cos sama wezmie do raczki to glumie a z łyżeczki wszystko wypluwa.nie wykazuje zadnych objawow choroby jedyne co mi przychodzi na mysl to zeby ale ni emarudzi,jest pogodna. ja juz nie wiem co sie dzieje

hmmm, to ciekawe my na jakie mleko mamy przejść... pijemy Bebilon HA 2 - a nr 3 oni nie robią... to co mamy pic do 3 rż dwójkę?

Wydaje mi się, że chyba powinnaś zapytać pediatry.
Poza tym dzieci powyżej 1 r.ż są już mniej podatne na alergię. Tak miała moja koleżanka z pracy, której synek do 1 r.ż. pił Nutramigen, a potem powoli przeszła na zwykłe mleko z kartonika i nic małemu nie było.

Zastanawiam się, czy na pewno do 3 r.ż. trzeba kupować mleko modyfikowane?

My od jakiegoś czasu rano jemy owsiankę (lub inne płatki do gotowania). Gotuję tak od lat starszemu i widać Tymek zaakceptował. Gotuję na wodzie i potem dolewam ciut mleka sojowego - z kartonu. Wszystko jest ok.

reklama
Mlek hipoalergicznych i preparatów mlekozastepczych nie robią 3, albo stosuje się je do roku i próbuje sie wprowadzać mleko zwykłe "3" albo zagęszcze się go i stosuje do 3 roku życia, tak jak pisała Jolcia...

A pije któreś z dzieciaków Humanę??Mój pije, jest b, dobra w smaku ale u nas bardzo ciężko ją dostać, jest tylko w Carrefur i ono jest już zagęszczone mączką ale nie na tyle by mały jakoś tył po niej od początku jak stosujemy, tylko teraz znów jak daję kleik to wystarczą 2 miarki i łyczka stoi... Zastanawiałam się nad przejściem na inne mleko, ale w sumie to trochę się boję...

Do góry