reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

reklama
a co dajecie "innego" oprócz obiadków np jajeczniczkę na masełku? tzn chodzi mi głównie o białko jajka już dajecie?

specjalnie gotujecie czy dajecie z talerza to co Wy amacie?

może i był już temat, ale mnie nie było a nie mam kiedy nadrobić więc nie krzyczeć na mnie :)

a co dajecie "innego" oprócz obiadków np jajeczniczkę na masełku? tzn chodzi mi głównie o białko jajka już dajecie?

specjalnie gotujecie czy dajecie z talerza to co Wy amacie?

może i był już temat, ale mnie nie było a nie mam kiedy nadrobić więc nie krzyczeć na mnie :)

Daję całą jajecznicę - z białkiem - jak się cykasz to spróbuj z samych żółtek albo kup jajka przepiórcze :-)

Moja szamie ode mnie - chyba jest to coś czego definitywnie nie powinna jeść - np. pikantne

Karoli, my ostatnio zmieniliśmy dietę, bo teraz na noc go porządnie karmię .
Wychodzi mi 3 posiiłki porządne - mleko rano- ok. 150 ml- więcej nie chce i na kolacje kaszka na mleku 200 ml. Poza tym 1 raz zupka
Oraz dwie przekąski: 1 raz owoce i jeden raz jakaś kromeczka chlebka lub biszkopkty,jogurik- różnie, na zmiane.

Ostatnia edycja:
Karoli u nas ostatnio bylo kiepsko z jedzenie ale np wczoraj bylo super i dzien wygladal tak:
8.00 kaszka ze 130ml mleka
11.00 3/4 paróweczki Gerbera+1/4 kromki ułeczki
12.00 cala miseczka obiadku
15.00 kaszka ze 150ml mleka+ jabłuszko
19.00 mleko 180ml+ łyzeczka sinlaca (tuczymy sie );-)

ale to byl naprawde dobry dzien!!!, przewaznie zjada 3x dzienie kaszke ze 120ml mleka ,obiadek i wnocy ok 2x po 150ml

U nas z żarłem oczywiście nie ma problemów, jemy wszystko i wiecznie nam mało
rano ok7 30 butla 180
10 00 durgie sniadanko kaszka
12 00 zupa min 150ml
15 00 butla 180 ml
17 00 owoce
19 00 butla 210ml
22 00 butla
Oczywiście butla to miks mleka z kaszką bo samo mleko dla Diczka to za mało:sorry2:
ale za to śpi całą noc:-) od 7 do 7
Teraz myślę że popołudniową butlę zastąpię drugim daniem, tylko co tu przyrządzić gdy z gryzieniem nadal problem:dry:

reklama
O widzę jedzonko na topie...
Labamba nieźle...ale C też za kołnierz nie wylewa....

Między 5:00 -6:00 210ml mleko
Między 9-10:00 kaszka na wodzie (jaglana/ryżowa) + pół słoiczka owoców+ ok 50 ml wody...
Między 12:00- 13:00 obiadek musi być - min. 180, max. 250 (+czasem woda, max.50 ml)
15:30 lub 16:00 180ml mleko
Między 19:00 - 19:30, po kąpieli 210 mleko z kaszką...

Do góry