reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

ej babole okropne jestescie;-) przestanie juz sie sprzeczac. powiedzcie mi lepiej czemu moje dziecko drugi dzien nie chce nic jesc, no nic oprocz chleba i chrupek:szok: czy to moze byc przez ząbki? caly czas wierci sobie paluszkami po dziąsłach ale humor dopisuje, kupki ok, goraczki nie ma, bawi sie jak zawsze tylko cholerka kompletnie odmawia jedzenia:-(

reklama
roxeen - z calego serca ci życze coby ta medycyna też cię wyleczyła. Ale w podanych linkach poczytaj.... może jeszcze coś znajdziejsz interesującego.

macy - dobry przykład, dobrze, że się pokapowałaś u Piortusia o co chodzi; naprawdę nie zdajemy sobie sprawy jak wiele naszych chorób- nawet zwykły ból głowy - ma związek z żywnością ale i inną toksy.. w życiu. Jeszcze nie gadaliśmy o candida - ale tu juz Sel ma doświadczenie.... jak bardzo można sobie czy dziecku pomóc tylko zmieniając żywność.

agagsm - ci powiem szczerze, że już siem pogubiłam co kto pokasował hehehe

Roxeen, ja nie przeciwko ja za. Ja jestem przede wszystkim za zdrowiem naszych dzieci. Po co walczyć z chorobą, jak można zapobiegać.

Kaja, ja mam bardzo bogate z candidą. Mąż ma. :-(

Jeszcze jedno. Jako że ja człowiek bogaty w doświadczenia. ;-) Nauczyłam się, że nie ma czegoś takiego jak ból głowy bez powodu. Nasze ciało często nas informuje o różnych rzeczach a my głuszymy. Może dlatego nie łykam proszków, jak mnie coś boli, nie zbijam gorączki. Po odstawieniu hormonów przed dwa tygodnie non stop miałam taki ból głowy, że nie byłam w stanie spać, jeść i normalnie funkcjonować. Rodziłam bez znieczulenia, choć było za darmo i na wyciągnięcie ręki. Może ja sadomacho jestem. ;-)

Ostatnia edycja:
Podążając za trendami zrobiłam dzisiaj misz masz cukiniowy ( ziemniak, gałąź od selera, marchew, pietrucha i gałąź od pietruchy , jedno żółtko). Powiem że żaden słoik nie zrobił takiej furory i jeszcze tyle nie zjadła:tak::-) No ale tyle serca włożyłam że musiało smakować:-)

Roxeen, ja nie przeciwko ja za. Ja jestem przede wszystkim za zdrowiem naszych dzieci. Po co walczyć z chorobą, jak można zapobiegać.

Kaja, ja mam bardzo bogate z candidą. Mąż ma. :-(

Jeszcze jedno. Jako że ja człowiek bogaty w doświadczenia. ;-) Nauczyłam się, że nie ma czegoś takiego jak ból głowy bez powodu. Nasze ciało często nas informuje o różnych rzeczach a my głuszymy. Może dlatego nie łykam proszków, jak mnie coś boli, nie zbijam gorączki. Po odstawieniu hormonów przed dwa tygodnie non stop miałam taki ból głowy, że nie byłam w stanie spać, jeść i normalnie funkcjonować. Rodziłam bez znieczulenia, choć było za darmo i na wyciągnięcie ręki. Może ja sadomacho jestem. ;-)

macy to ja z checia sie podpytam cos na privie jezeli chodzi o candide :)

Morka, jak tylko będę na swoim, ugotuję zupę według przepisu Twego. Sama bym takową zżarła. ;-)

agagsm wczytaj się w posta Tysiolka "ja nie uwazam akurat żeby mleko było złe ! od wieków się je pije i pić będzie ! (...)Kaja oczywiście bez urazy.... ale ja nie chce popaść w paranoje (...) czytałam artykuły o szkodliwym działaniu mleka ale jakoś osobiście mnie to nie przekonało...

dziewczyna pisze o swoich odczuciach a Kajka potraktowała to jako czepianie się ...

Tysi przegła z tym ortocośtam ale mam nadzieje ze do teamtu juz nie bedziemy powracać

a ty aga masz łomot na tyłek !!!

cisza!

Tysiolek rób co chcesz
guzik mnie to dzisiaj jutro wczoraj i pojutrze
jesli nie potrafisz dostrzec ze wasza rozmowa wywołała kolejna fale elaboratów obronnych i przeciwnych Kai to ciagnij owy dziwny temat dalej

do czego chcesz doprowadzic tą dyskusją ?

Masz racje w skrajnosci popadac nie wolno
ale po cholere ciagnie sie temat z którego wynika tylko jak to jedni sa dobrzy bo nie daja cukru soli Bóg jeden wie jeszcze czego a inni zli bo daja jogurt z cukrem ?

nie wydaje mi sie ze to jest celem rozmów na tym watku

a co do Kai - owszem moglas ja urazic tym postem o ortoreksji

kłucić sie z Tobą nie mam zamiaru wiec ja temat kończe

Roxy czytam calkiem dokładnie - mi piszesz, że to Kaja się uczepila Tysiolka, a potem piszesz, ze to Tysiolek mógł urazić Kaję. Ja tam widzę jednak zbieżność w zeznaniach:) Kazalas mi czytać jeszcze raz - to przeczytałam i dalej uważam, to co napisałam:)

EDIT:
Hmm popiszcie o tej candidzie, bo mnie to interesuje bardzo, a na privie to już nie poczytam, bo mnie pominiecie:)

Aaaa i AGAGSM mi przypomniała haha lubiem seryyy uwielbiam je a najlepiej jak sa roztopione np.na pizzy w kanapeczkach(robie sobie od czasu do czasu w piekarniku takie kanapeczki np.jedna z nich to ser ogórek kiszony podgrzewam w piekarniczku a potem jak wyjme to majonez ;P wiem zdrowe to nie jest ale jak lubiem to musze troche pogrzecszyc chociaż jedzonkiem ;P):-)

KAJA zgadzam się że wiele czynników może być przez jedzenie...sam Dominiś miał alergie i uczyłam się na zdrowym jedzonku i nawet biszkopciki niby takie niewinne dla dziecka a mają to i owo:-pa spotkanie pierwsze od dłuuugiego czasu z nabiałem jakimkolwiek miał po roczku i było dobrze dlatego od tamtej potu nie odmawiam mu:tak:i sobie ogólnie tez nie no i przyznam sie że i Alanek zakosztował jogurcika tzn serek bardziej a wsio wszystko jeno jednym słowem zasmakował Danio bo Dominiś nie dojadł i tak chciałam spróbować:zawstydzona/y:bo już tak teraz nie patrze z taką wieksza ostrożnością jak było przy Dominisiu bo widze ze Alanek ogólnie zdobrze znosi...ale też nie przesadzam i tak u nas króluje bardziej cycuś a jedzonko stalsze w doskoku :-p

Ja tam się juz nie spieram każda ma swoje opinie i zgadzam się z KAJA TYSILKIEM i wiele wiele innych kobitek każda ma troche racji i tak złożyć w całosć wtedy jest git haha:-D

BETI kurcze nie wiem co poradzić:sorry2:coś jesć musi chociażby to samo mleczko zeby piła...

reklama
Jest pyśna bom trochu podebrała:) Jakby doprawić to bym nic nie zostawiła:) Gotujcie bo warto!!! łobaczymy czy jako zareaguje na zółtko bo pierwszy raz dałam:)

Do góry