reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko o karmieniu butelka

Mysle ze kazda z nas mysli tak samo i nie zbankrutuje na jednym pampersie.....

Blumetko, ja podobnie jak Ty w nocy nie za często przewijam Małego, no chyba, że faktycznie jest tam sporo "materiału" ;-), a tak to przewijam Go około 22 i potem ok.7 rano, ostatnio tak sobie pomyśleliśmy, że może wypadałoby w nocy też go przewinąć mhm... jak Go przewinęłam o 4 rano to później do 8 z Nim tańcowałam. I koniec z nocnym przewijaniem, za bardzo to wybudza mojego Smyka, a tak to się tylko przebudza na cyca i śpi dalej :tak:. Nie stresuj się nie jesteś jedyna, która tak postępuje.
A w dzień to potrafimy zmieniać co chwilę, często zaraz po przebraniu, moje Słonko już tam narobi i od nowa zabawa...

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny sorry ale co Wy za pampersy kupujecie skoro musicie co chwila przewijać dzieciątka? Ja w nocy tylko 1 raz zmieniam no chyba że zrobi kupke to częściej.
Ja używam Hagisów. Jak używałam pampersów musiałam młodego co chwila przebierać - Hagis starcza mi na dłużej. Poza tym w pampersie często zdarzało się, że musiałam przebierać go całego bo miał zlane całe plecy :sorry::laugh2::laugh2:

potwierdzam , w pampersie zdarzało sie że siuski wylatywały bokiem , hagisy są dobre i bardziej chłonne a pozatym jak sie przyłoży ręke do mokrego to jest sucha a w pampku niestety nie , próbowałam też z belli i dady z biedronki - hagisy są najleprze , nocą zmieniam tylko 1 raz i pampek wcale niejest ciężki .

Ja tez w nocy przebieram tylko raz koło 23 a później dopiero koło 5-6 rano, kupki nie robi w nocy, tylko sika, a pampersy jak dotad wytrzymują, no chyba że ucieknie bokiem to wtedy nie tylko pampka trzeba zmienić, ale cała piżamkę:szok:
nie przewijam w nocy cześciej, bo jak tylko ruszę pieluchę to przynajmniej nastepna godzine albo dwie mam usypiania, co innego w dzień:-)

hej dziewczyny- tak jak już pisałam czasem was podczytuje bo info o butelkach jest mało a wasz topik sie fajnie kręci- no chyba ze sobie nie życzycie to sie nie będe pisać. :) co do przewijania w nocy ja w ogóle nie przewijam :p chyba ze jest przesikana na zewnątrz - nic sie z pupą nie dzieje nie ma odparzeń to po co ją wybudzać?

Robie tak już ze 2 miesiące :) i jest w porządku :) w ciągu dnia też nie przewijam za każdym siuśnięciem :p bo po 1 pampki to nie tetra nie odparzają więc nie ma sensu - a nie uważam zeby na nich oszczędzała :) ale wszystko trzeba indywidualnie robić :)

;) no bo tak sie w sumie wepchałam :)

jak jedzą wasze dzieci? wyrabiacie sie w tych normach posiłkowych? u nas teraz niby 6 posiłkow ale ciązko ten dzień rozplanować tak zeby te wszystkie 6 zjadła :) - mniej wiecej mamy tak o 5, 8,11, 14, 17, 20 :) ale wystarczy ze wstanie poźniej iw ypada jeden - dlatego nastawiam sobie budzik :) bo były u nas problemy z wagą ale odkąd na modyfikowanym to super przybiera więc chyba nie bede tak restrykcyjnie do tego podchodzić już :)

;) no bo tak sie w sumie wepchałam :)

jak jedzą wasze dzieci? wyrabiacie sie w tych normach posiłkowych? u nas teraz niby 6 posiłkow ale ciązko ten dzień rozplanować tak zeby te wszystkie 6 zjadła :) - mniej wiecej mamy tak o 5, 8,11, 14, 17, 20 :) ale wystarczy ze wstanie poźniej iw ypada jeden - dlatego nastawiam sobie budzik :) bo były u nas problemy z wagą ale odkąd na modyfikowanym to super przybiera więc chyba nie bede tak restrykcyjnie do tego podchodzić już :)
u nas w zasadzie butla co 2,5-3 godz, w nocy przerwa 5-6 godzin, ale nie stresuję sie jak cos sie przesunie, czytałam w "mamo to ja", że pediatrzy zmieniaja swoje zdanie co do karmienia butlą,powinno sie karmic tak jak dzieci cucusiowe na żadanie, byle nie przesadzić w druga stronę i nie przekarmić:-p

z doświadczenia moge doradzic by karmic butla na żądanie, butelkowe dzieci lepiej przybieraja niz cyckowe i nie ma sensu je budzić i meczyc jak spią....moja o 10.30 wypiła butle i juz śpi 4 h prawie...nie zamierzam jej budzić bo przybiera 70g na dobe i potem po prostu zje mi nie co 3 a co 2,5 h....nadrobi sobie...

reklama
ja musiałam pilnować zeby zjadała - ale nie budziłam jej nigdy specjalnie sama sie budziła - ale jeść nie chciała z tego względu ze z wagą miałyśmy problem i z anemią walczyłyśmy a nadodatek przez to ze na cycku nie tyła przez miesiąc chodizmy na rehabilitacje bo to wszystko ją przyhamowało :/

Więc u nas była walka o każdy ml ale teraz już jest w porządku chociaż i tak sie staram zeby jadła te 6 posiłków chociaż juz nie panikuje tak jak wcześniej- jednego dnia zje mniej drugiego nadrobi więc jest ok wcześniej jedzenie mogło dla niej nie istnieć - mowie o modyfikowanym

Do góry