reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko nt. porodu - położna, rodzinny, cesarka itp.

koral no ty to akurat jestes z przodu na liscie z tego co sie oritntuje wiec pakowac sie marsz bo w tylek dostaniesz !!!:cool2:

reklama
ja w końcu odłozyłam na oddzielną półkę dwie koszule, majciochy, szlafrok, kapcie, plażówki pod prysznic... no i narazie na tyle :tak: myślę, że wrazie pojadę rodzić to tylko ze swoją torbą a druga będzie dla dzidzi...mąż ją dowiezie po wszystkim :-) przecież nie będę się tułać po szpitalu jak rumunka jakaś z tobołami hihihihi

Pakować się dziewczyny!! Dobrze wam radzę, bo wczoraj naprawdę sobie podziękowałam, że jestem spakowana. Wysylałam po torbę szpitalną moją siostrę, która wogóle nie wie co i gdzie mam w domu. Powiedziałam tylko, że torba leży za łóżkiem a z łazienki ma wziąć szczoteczkę do zębów:happy:.

Oj KASIRA jak dobrze, ze napisałas co odłozyłas bo tym samym przypomniałaś mi o klapkach pod prysznic-dzięki:-)

A dzisiaj zakupiłam te podkłady poporodowe, Boziu jakie one wielkie:szok:

oj KASIRA dla Moniki to juz zadna niespodzianka a dla mnie chyba jednak tak:tak: jakos nie potrafie uwiezyc ze bedzie corcia, bo zaden inny lekarz tego nie potwierdzil bo dzidzia to taki maly Bond i sie dalej kamufluje:-D :-D :-D wczoraj przygotowalam sobie ubranka na wyjscie ze szpitala no i oczywiscie w 2 kolorach:confused: :confused: :confused:

...się normalnie zdenerwowałam:wściekła/y: . No nigdzie nie mogę dostać tych majciochów poporodowych. Tzn. mogę, ale takie z flizeliny, a słyszałam, że lepiej takie z siateczki... bo takie z flizeliny to jak czepek na głowę u fryzjera wyglądają i na dodatek chyba średnio przepuszczają powietrze:dry:

reklama
Ja na pakowanie chyba mam jeszcze czas. Termin mam na koniec kwietnia i mimo skaracajacej sie szyjki od dawna pewnie urodze ostatnia zwlaszcza ze po fenoterolu moze wcale tak predko nie dostane skurczy. U mnie na razie poza tym ze cxzasami znajde kawaleczek czopu nic sie nie dzieje. Skurcze w normie najczesciej wieczorami i tyle:baffled: . Z torba nie musze sie spieszyc.
Co do majtek jednorazowych to M mi kupil ale nawet nie wiem jakie sa ale napewno nie z siateczki i takie polecila mi kolezanka ktora rodzila w styczniu. A nawet jesli nie sa dobre to nie bede sobie majtkami glowy zawracac.

Do góry