reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko nt. porodu - położna, rodzinny, cesarka itp.

MONIKA - z tymi ruchami maluszka to jest tak, ze liczy sie wszystkie kopnicia, poruszenia, przeciagniecia itd i musi byc minimum 10 na godzine - a zazwyczaj tyle jest w ciagu kilku minut (u nas tez :-) ). Tak wiec wiecej jest ok, mniej nie powinno byc. A jak jest mniej, to nalezy cos zjesc, polozyc sie, zrelaksowac i sprobowac znowu liczyc...;-)

reklama
Ja slyszalam, ze te ruchy to sie liczy gdzies po 38 tygodniu, ze wczesniej to nie ma sensu.
ja w kazdym razie tez jeszcze nie liczylam

Po 28 tyg. NICZKA - tak mi mowil gin i tak czytalam w paru ksiazkach. Ale ja tez nie liczylam, moj maly prawie caly czas sie rusza, wiec nie ma potrzeby zeby liczyc....:-D

Witajcie kochane!!!
Ja też nie liczę ruchów, mój gin nic mi o tym nie mówił - może nie zawsze jest taka potrzeba. Swoją drogą to jak bym miała tak liczyć to nic innego nie mogłabym robić tylko wsłuchiwałabym się w swój brzucholek. Z drugiej strony czuję że mój maluch już troszkę spokojniejszy się zrobił, nie wariuje tak szalenie tylko się rozpycha, a i pęcherz mam dzięki temu wielkości chyba orzecha włoskiego.... ;)....
Właśnie się szykuję do zrobienia spisu jeszcze potrzebnych nam rzeczy, bo duuużo muszę jeszcze nabyć - na razie mam tylko ciuszki na które nie mogę się napatrzeć - są takie słodziutkie.... :)
I zrobię sobie też listę rzeczy do szpitala, bo torbę już sobie z rodzinnego domku przywlokłam, tylko muszę ją powoli zapełniać...
Ale lubię takie planowanie... !!! ;)

Ja pytalam sie lekarza i ion wlasnie jakos tak mowil ze po tym 38.
Chodzi o to, zejak zaczyna sie mniej ruszac to idzie na porod albo cos sie zle dzieje, wiec rozumiem, dlaczego ty masz liczyc.

często Wasze brzuszki mają czkawkę???

bo mój to tak:-) :-) :-) , teraz też włąśnie sobie lekko daje,hihi

MOJE SŁONECZKO CZASAMI MIEWA CZKAWKĘ NO ALE PEWNIE JA JĄ TLYKO ODCZUWAM CZASAMI A JEST ONA CZĘSTO :-)

TERAZ TO CZUJE TYLKO JAK MALUSZEK SIĘ ROZPYCHA,JAK SIĘ WIERCI,CZASAMI PUKNIE NÓŻKĄ CZY RĄCZKĄ JEGO RUCHY SĄ CAŁKIEM INNE NIŻ WCZEŚNIEJ :-)

reklama
Mój maluszek tez ma często czkawke :-)
A jego ruchy też są inne niż wcześniej - chyba ma już malutko miejsca, teraz to tylko się rozpycha i wierci. I po prawej stronie brzusia mam jego nóżki i często jakoś tak nimi robi, że ta prawa strona brzucha jest taka mocno wypukła niż ta lewa i brzuszek się robi taki niesymetryczny - śmiesznie to wygląda :-D

Do góry