reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko nt. porodu - położna, rodzinny, cesarka itp.

co do ruchow to ja slyszalm ze po 32 tygodniu sie powinno monitorowac ruchy dziecka tzn liczyc je o stalej porze dnia ile jest ...oczywiscie ja tego nie robie bo niedaj boze zaczne schizowac znowu....

a co do czucia maluszka to ten nasz sie bardzoo rozpycha choc jest spokojniejszy tzn byl :-D teraz cwiczymy rozciaganie w 4 strony swiata i jezdzenie glowka po mamusi "szyjce".....i rozciaganie mamusinych zeberek i brzuszka a czemu by nie:-D

reklama
Moj maluszek tez czasem ma czkawke i wtedy tak smiesznie regularnie brzuszek podskakuje...:-D

SAMI - moj tez trzyma nozki po prawej stronie i tez mi tak ten boczek rozciaga :-D , a w nocy daje mi po prawych zebrach...no i jest problem jak sie chce polozyc na prawym boczku, wtedy jest PROTEST!!!:-D Normalnie jakby biegal mi po tym boku...:-p

Moje tez ma czkawke. A na dodatek raczki pcha mi w pachwiny lub w pecherz i to tak ze mnie az kosc ogonowa boli. I rzeczywiscie juz nie kopie ta raptownie jak kiedys tylko raczej sie ropycha i rozciaga. :-)

Moja niunia jest strasznie ruchliwa, połozna mowiła ze zdidzius w brzuszku pszesypia srednio 40 min jednorazowo a ja nie wiem czy moja dzidzia idzie spac chociaz na 5 min.Strasznie sie rozpycha i kopie czasem tez gwałtownie az mnie odgina do tylu.W nocy nie moge spac bo wciaz mnie budzi ,,łazenie po brzuszku,,A w dzien skacze mi brzuch na wszystkie strony(a to nie jest do konca przyjemne) Oj czuje ze to bedzie bardzo ruchliwe malenstwo:laugh2:Juz mi spac nie daje a co bedzie jak sie urodzi:-D

dziewczynki to chyba musicie się już nastawić na nieprzespane noce :-) ...
mi się wydaje że mój Kubuś będzie grzecznym dzidziusiem hmm no i mam nadzieje że się nie myle :-) ...
wogóle pięknie byłoby gdyby całe noce przesypiał,no na jedzonko się budził i dalej grzecznie zasypiał i wogóle żebyśmy spali do 10 conajmniej :-) hehe marzenia hmm no ale zobaczymy czy się spełnią :-) no ale w sumie dzieciaczek musi czasami popłakać żebyśmy odczuły że je wogóle mamy :-) także wszytsko wyjdzie w praniu :-)

Moje tez strasznie aktywne anwet sie mamy pytalam czy ja tez byalm taka ruchliwa to mi powiedzila ze ja bylam bardzo grzeczna. to ja nie wiem po kim moje taki lobuz wychodzi ze po Mezu :-D . chociaz grzes ciagle mnie nazywa dran wiec wkoncu nie wiem.:-D

moj maly tez jest aktywny , wczesniej szczegolnie pod wieczor i rano , ale ostatnio nawet w ciagu dnia sobie fika:) zauwazylam jak jade samochodem i nieco glosniej leci muzyka to maly natychmiast sie ozywia - moze bedzie z niego jakis kierowca formuly albo popstar:)))))))))))

Moje malenstow to chyba bedzie takie jak ja ze spaniem bo rano to o polowe sie mniej rusza niz na wieczor i teraz to wstaje gdzie 30-60 min po mnie a w nocy moze dlugo siedziec, ale naszczescie w nocy spi. A slyszlam ze tak jak dzidzi rusza sie w czasie ciazy to tak bedzie po porodzie. Ciekawe czy to sie u mnie sprawdzi.:-)

reklama
no i czas podciagnac wateczek do góry....jak tam wasze pakowanie torby...ja wlasnie jestem w przerwie odpoczynkowej miedzy pakoaniem...

co zabieracie dokladnei macie juz spakowane albo zrobiona liste???

ja juz mam spakowane :
2 koszule nocne
bielizne nomalna(czekam na majteczki te pod brzuszek bawelniane)
majtki jednorazowe poporodowe
szlafrok

kapcie
klapki pod prysznic( (tez dokupic)
ręcznik
staniczek do karmienia(trza tez dokupic)
podpaski..podklady(mam ale belli ..chrzanie podklady bo bede chodzic jak pingwin)
plyn do higieny int(dokupic)
laktator(dokupic)
wkladki laktacyjne
dla niuni

pieluszki terowe 2 sztuki
jednorazowe(dokupic)
body 3 szt
spioszki-pajacyki 3 szt
skarpeteczki 2 pary
niedrapki
czapeczka
reczniczek