reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko nt. porodu - położna, rodzinny, cesarka itp.

reklama
Hmm a ja to czuje kopniaczki pod cycuchami hehe żeberka mam skopane okrutie:-) no i różnie się rozpycha także często sama się zastanawiam w jakiej wkońcu jest pozycji :-)

Hana nie przejmuj się maluszek napewno się jeszcze nie ułożył główką w dół i leży sobie jak mu wygodnie ma p0rzecież jeszcze czas :-)

Ja kupilam dokladnie takie jak wkleilas po lewej i na zajeciach ze szkoly rodzenia powiedzieli, ze bron Boze fizelinowych- bo one nie przepuszczaja powietrza, wlasnie z materialu podobnego takiego jak ubranie szpitalne. lepiej zebysmy mialy zwykle bawelniane czy jakies jednorazowe ale przepuszczajace powietrze. teraz sama nie wiem czy kupowac jakies inne, czy te napewno moga byc, bo dla mnie to wlasnie one sa z fizeliny a na opakowaniu nie ma skladu materialu.

Ja tez mam wlasnie takie jak te na zdjeciu po lewej - i to wlasnie fizeline przypomina...
U nas w szkole rodzenia wlasnie mowili ze takie moga byc, ale ze to sie zaklada tylo jak sie wstaje z lozka....Cos mi sie to bez sensu wydaje, a tak w lozku to co - z podkladem poporodowym miedzy nogami tylko???? I co mam sie nie ruszac??? Bez sensu jakos, strasznie mieszaja, wszedzie mowia cos innego....:wściekła/y:

Aneta,
szczerze mówiąc to tak to właśnie wygląda. Jak wstajesz to majteczki na dupkę, a jak leżysz to z samym pdkładem, trzeba wietrzyć krocze:)
I tak dobrze, że teraz chociaż jednorazowe mozna zakładać, kiedyś było znacznie gorzej.

O kurcze, to bezdnadziejnie....:no:
Ja to normalnie przy okresie nigdy nie nosze podpasek tylko tampony, bo mam wrazenie ze ciagle mi sie przesuwa albo przykleja....brrrrr
a co dopiero sam podklad, bez majtek.....chyba bede miala upaprane cale lozko....:no:

ja na szczescie mam szpital pod nosem.ok 10 min spacerkiem :tak:!!!!!!
koral spacerkiem to ty lepiej niechodz rodzac:-D a powaznie to ja tez mam jeden pod nosem moze nei tak blisko ale z 10 minut autkiem...ale oczywiscie nie rodze w nim bo pozniej po porodzie jak sa odiwedziny niekt nei moze przyjsc tylko dzidzie pzrez szybe mozna pokazac jakos sobie tego nie wyobrazam zeby niedac na rece maluszka mamie mojej albo mezowi :no: wiec mamy do szpitala autkiem jakies pol godzinki no moze ciut szybciej a poloznej jednak tez nie opalcam bo stwierdzam ze i tak mam porod rodzinny za ktory place :tak: wiec wystarczy :tak: a jak cos bedzie nie tak to mezulo pogoni gdzie trzeba :cool2:

wiki az nie chce mi sie wierzyc, naprawde sa jeszcze takie miejsce ze przez szybe tylko pokazuja, to niewiarygodne :szok:
ostatnio wlasnie opowiadalam mezowi ktory nie jest z polski ze tak kiedys bylo i on sie spytal dlaczego - i mnie wcielo bo nieiwedzialam co odpowiedziec, bo gdzie tu sens:confused: :confused: :confused:

E tam, zaraz całe łóżko, napewno nie będzie tak źle:tak: . A poza tym kto by sie tam przejmował łóżkiem, ważne aby wszystko dobrze się goiło i nie bolało:)

reklama
m_ktosiu ponoc moglabym pokazac tylko przez szybe a to dlatego zeby niewnosic bakteri na sale i zeby dzieciatka byly zdowe..ale hmm jak maja sie czyms zarazic to i tak sie zaarza moim zdaniem nawet i od lekarzy ktorzy w koncu tez przychodza z dworu nieraz nie dwa z katarem..nbo ale coz..to ponoc dla bezpieczenstwa dzieci

Do góry