reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko nt. porodu - położna, rodzinny, cesarka itp.

północny-wschód woj. podlaskie
ale całe życie dziewczynka miała niebieskie dodatki do chrztu a chłopczyk różowe :confused:

reklama
A dziewczynki drogie czy nadal czujecie tak intensywnie ruchy swoich pociech, czy też raczej macie wrażenie jakby im miejsca po malutku zaczynało brakowac?

nie no jak chlopak w rozowym?, widzialyscie faceta w rozowym na ulicy?, to wiecie z czym to sie kojarzy;-) ale z niemowlaczkiem to inna sprawa:dry: , szczegolnie jak wszystko juz opsika i te rozowe spiochy tylko zostana :laugh2:

NICZKA - ja ostatnio czytalam, ze wiekszosc ludzi uodparnia sie na cytomegalie w wyniku przebytych infekcji (jej objawy sa ponoc podobne do grypy...), wiec rzadko spotykane jest zachorowanie w ciazy....Wiec bedzie dobrze, nic sie nie martw :-)

Mona ja już jakiś czas temu,gdzieś pisałam że własnie czuje mniej ruchów maluszka,teraz to już wogóle czuje jak dosłownie pod skóra się znajduje i jak się rozpycha czy porusza to czuje to i jest czasami aż tak dziwnie-pod samą warstwą skóry czasami mam wrażenie że mi ta skóra pęknie i maluch wyleci hehe:-) nie umiem teGo opisać w każdym razie dzieciaczki są już duże i mają malutko miejsca tzn coraz mniej i nie fikają tak jak wczesniej :-)

:-) Ja tez jestem za tradycyjnym podzialem kolorystycznym;-) .....i powiem szczerze ze nie slyszalam o tym zeby w jakichs rejonach Polski bylo z tym inaczej.....no ale coz, czlowiek uczy sie przez cale zycie....:-D :-D

hie hie jak dzeciątko jest malutkie to nie widać czy chłopiec czy dziewuszka :-) więc dziewczynki moim zdaniem możecie spokojnie ubierać chłopców na różowo hie hie a co tam :-)

Dziewczyny, a czy wy to daleko kilometrowo i czasowo bedziecie miały do szpitala w którym zamierzacie rodzic?
Bo ja to będę miał jakies 40km i około 50min jazdy no i to mnie najbardziej przeraża.:szok:
Kórcze bo w sumie to raczej nie realne abym od pierwszych bóli w tym czasie urodziła ale zawsze....... Czy ja wiem jak taki stres moze wpłynąc na mój poród.

reklama
ojej MONA - faktycznie troszke daleko....
ja mialam w zasadzie spory wybor ;-) , do mojego szpitala mysle ze np w nocy da sie dojechac w 10 minut, uwzgledniajac korki na drogach wychodzi tak 20-25 minut....
No i mam 2 inne szpitale do ktorych moglabym dojechac troche szybciej......:happy:

Do góry