reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko nt. porodu - położna, rodzinny, cesarka itp.

ANETA a to tak jak ja niebieski i zółty to u mnie podstawa.
U mnie tez lekarz niby stówke dawał no i jajeczka na zdjęciu z usg widac ale czasami tak sobie mysle, że ale by był numer jakby wszyscy sie pomylili.:szok: :happy:

reklama
U mnie we wtorek drugi lekarz na USG potwierdził, że dziewczynka. To dobrze, bo juz pare sukieneczek zakupiłam. Nie mogłam się powstrzymać:-)

a ja niestety nadal nie wiem co będzie....coś czuję ze do kwietnia mi nie pisane się dowiedzieć!:-(

Dziewczyny - czy jest gdzieś w naszym kraju region gdzie dla chłopców obowiązują różowe kolory, a dla dziewczynek niebieskie?? ktoś mi mówił że się spotkał z czymś takim.

Dziewczyny,
a tak z ciekawości, czy któraś z Was ma medyczne wskazania do CC albo zdecydowała się na cesarke na życzenie?

ANUSIA_CH - ja poczatkowo balam sie, ze bede musiala miec CC ze wzgledu na wade wzroku, ale po wizycie u okulisty okazalo sie ze nie ma zadnych przeciwwskazan do naturalnego porodu:-) i badzo sie z tego ciesze:-) :-)

lastrada ja na to nie zwracam uwagi co mam w to będę ubierać dziecko;-) no wiadomo że nie w sukienusie albo w falbanki - synka, ale ogólnie kolory to nie grają różnicy....kiedyś było że chłopczyk w różowe a dziewczynka w niebieskie a teraz to chyba na odwrót robią ....nie wiem co o tym myśleć:confused:

Ja na razie jeszcze nie wiem czy bede miala cesarke czy porod naturalny. decyzja bedzie podjeta okolo 36 tygodnia. Cesarka byc moze z powodu kolatan serca (decydowac bedzie kardiolog).

ja sie martwie to cytomeglia, czytalam , ze jezeli wynik wyjdzie dodatni to czasem jest decyzja o wczesniejszym rozwiazaniu ciazy i to wlasnie przez cesarke. Pod koniec lutego bede miala wyniki (czyt wizyta u gina).

reklama
Kasira - u nas zawsze było i jest do dziś - zupełnie odwrotnie (chłopcy - niebieski, dziewczynki - różowy) - dlatego się tak zdziwiłam. A Ty w jakim rejonie Polski mieszkasz?

Do góry