reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko nt. porodu - położna, rodzinny, cesarka itp.

witam, jestem w 20 tygodniu i czuje ruchy.Od dwóch dni obserwuje jak podczas nich rusza mi sie brzuch, tak w jednym punkcie jakby delikatne kopniecia.Czy to jest mozliwe ze to dzidzius daje znaki.Czy to nie za wczesnie?czy to moze moja wyobraznia, a tak naprawde to sa skurcze miesni?

reklama
witaj kicia21!!!!
nie mylisz sie to napewno ruchy dzidzi !!!!
mi rowniez brzuch sie tak rusza - poprostu mamy dzieciaczki pelne energi, ktore brykaja w brzuszku:tak:.
pozdrawiam

Wczoraj wieczorem poczułam takie bardzo delikatne stuknięcie w brzuch. Nie wiem czy to maluszek do mnie puka ale tak właśnie mi się wydawało. Pewności nie mam ale i tak się cieszę.
Pozdrawiam wszystkie brykające w brzuszkach bobasy

Lastrada to na pewno twoja dzidzia sobie bryka :-) też tak miałam na początku gdy poczułam pierwsze ruchy, takie pukanie bardzo delikatne chwilowe piękne :-D a teraz te pukanie jest u mnie mocniejsze i częsciej je czuje :-) jeszcze troszke a twoja dzidzia zacznie również szaleć:***

No Ja Musze Sie Pochwalić Ze Zaczynam Juz Cos Czuć Szczegolnie Tak Okolo 20-21 Jak Sobie Leze I Sie Wsucham Takie Delikatne Pukniecia , Jakby Babelki .. I Wiem Ze To Dzidzia .. Mam Nadzieje Ze Bede One Z Kazdym Dniem Mocniejsze :) Buziaczki

kochane dzisiaj zrobilam sobie dluga kapiel ...
nalalam pol wanny wody - tak ,ze brzuszek pozostal na wierzchu.nagle patrze a brzuszek od kopniaczkow zaczal sie poruszac.niektore ruchy dzidzi nie czulam ale za to widzialam- to bylo niesamowite!!!!:tak::tak::tak:
zaczelam znowu pukac w brzuszek i synek tak mocno odkopywal- kilka minut.
potem pomyslalam, ze moze go to drazni - wiec przestalam. a on zaczal tak kopac- jakby chcial wiecej.
tak sie ciesze, ze moge juz nawiazac kontakt z moim synkiem.juz sie nie moge doczekac zeby go przytulic.
ale na szczescie czas szybko leci... i juz niedlugo ...

Koral to cudownie :-) że twój syneczek sobie tak ładnie bryka - ciesze się razem z tobą :-D
A i ja się pochwale, że moje maleństwo też już sie daje coraz bardziej we znaki - tez zauważyłam, że mi niekiedy brzuszek podskakuje (tak delikatnie) w niektórych miejscach - to jest naprawde cudowne. A najbardziej mój maluszek bryka jak leże wieczorkiem w łóżeczku.

Ps. Koral próbowałam też pukać do maluszka ale tylko raz mi odpukał - tak mi sie przynajmniej wydawało - teraz to puszczam mu dużo spokojnej muzyczki :-D

reklama
heja ja tez czuje ruchy dzidzi takie smieszne bulgotanie w brzuchu:tak: z dnia na dzien coraz mocniejsze:-)ma maluch jeszcze duzo miejsca to sobie szaleje :tak: fajne uczucie!!!Mezulek sie smial ,bo mowi ze mam cale stado zabek w brzuchu, ale podobalo mu sie:tak: :tak: :tak:

Do góry