reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

kurcze to tylko te moje dzieci tak niczym sie zająć nie umieją ;/ ja mam klocuszek garnuszek, szczeniaczka uczniaczka, rózne gąsienice czy też stonogi inne grajace zabawki, pianinka, skrzypce, gitary, bębenki, laptopy dla dzieci uczące piosenek, literek, no mase mam tych klamotów a obie panny niczym sie nie bawią tylko pozrzucają z półek i tyle... nie wiem sama co mam kupić, tak Was poczytuje i nic nie moge wybrac... klocki mamy też 3 rózne rodzaje w tym drewniane, lego duplo i mega bloks... rowerek Ala ma, hulajnoge też, lalka z wózkiem, ksiązeczek różnych masa, małe dvd do oglądania bajek... kurcze no nie wiem... Macie jakieś orginalne pomysły dla mnie?

reklama
Ja mam garnuszek na klocuszek i Nina w sumie chętnie się nim bawi. Najbardziej lubi raczkować z pokrywką po domu i tłuc nią o podłogę:) ale wrzucać klocki też bardzo lubi.

maran-atha my dla Dawidka kupujemy tablicę do pisania kredą bo też ma mnóstwo zabawek. Dodatkowo książeczkę i układankę. Tylko tyle, że on bardzo lubi bawić się wszystkimi zabawkami. Ale może taka tablica się Ali spodoba?

maran-atha, moje dzieci też nie umieją się bawić hehe, nawet starszy syn, co już z racji wieku powinien się czymś zainteresować, często łazi z kąta w kąt i nie umie sobie zajęcia znaleźć, a zabawek od groma... Lenkę też zabawki zajmują na krótko, woli dorosłe sprzęty
a może starszej kup ciastolinę, albo coś w tym stylu, kreatywnego, żeby sama tworzyła....

Dziekuje Wam kochane... nie napisałam, ale mamy tez tablice :zawstydzona/y: nawet 2 jednna na krede a druga na takie pisadło - znikopis ;) a ciastoline Ala dostała od Mai na prezent jak ta sie urodziła co by sie siostrze wkupić... :zawstydzona/y: margoz wiec moje dzieci takie jak Twoje... Mai to chyba szpule kabli kupie z telekomuniacji bo ona do kabli sie pcha ciągle i do TV i pilotów... a Ali... hmmmmm... ?? keybord różowy chce, ale jedno pianinko już sie wala po domu więc nie wiem czy jest sens kupować kolejne... ale nie mam pomysłu, wiec może i ten keybord różowy kupie... Boże jakby mi ktos kiedyś powiedział, że nie bede wiedziała co dzieciakom kupić na prezent to bym pomyślała, że chyba zwariował... Ja pamietam, że jak byłam mala to zawsze umialam sie czymś zająć, kamyczki nazbierałam i to były moje skarby, albo takie malutkie szybki jak sie szyba samochodowa rozbije, pamietam jak to długo ukrywalam bo to były moje diamenty a teraz dzieci maja wszystko i chyba z tego nadmiaru im sie w glowach poprzewracalo i nic ich już nie cieszy...

jeszcze mi przyszło do glowy cos takiego... może obie sie pobawią jak to im dam, co myslicie o takim dziwactwie? http://www.toys.ie/Aquadoodle-Class...essionID=cf87c0ac-2034-48ec-8311-d6d2e3479acb

Ostatnia edycja:
Maran wygląda calkiem fajnie.
Moje dzieci nawet potrafią się bawić razem, najbardziej drewnianymi klockami-puzzlami. Synuś układa a córcia stuka jeden o drugi albo rzuca nimi :-)

My też jeszcze nie do końca wiemy co komu kupić. Kajtusiowi waham się pomiędzy:

GADAJĄCY LAPTOP DWUJĘZYCZNY PL-ANG FISHER PRICE (1928810510) - Aukcje internetowe Allegro

FISHER PRICE GADAJĄCA SKRZYNKA NA NARZĘDZIA (1926902727) - Aukcje internetowe Allegro

FISHER PRICE T5321 UCZONY WARSZTAT Z NARZĘDZIAMI (1932707006) - Aukcje internetowe Allegro

Fisher Price GADAJACA KIEROWNICA DWUJEZYCZNA (1926902660) - Aukcje internetowe Allegro

Jest jeszcze kilka innych pomysłów - ale tyle tego jest że ciężko się zdecydować. Możemy wybrać 2 zabawki - od jednych dziadków i od drugich, bo od nas to będzie miał tydzień w górach ;) On i tak jeszcze teraz nie rozumie tego wszystkiego. Oczywiście w przyszłym roku też będzie musiał znaleźć coś pod swoją choinką. Tylko jeśli chodzi o te zabawki to mamy nieduże meiszkanie wiec nie chcemy się też zagracic - z tych co podałam linki chcemy jedną a drugą jakąś mniejszą.

Ostatnia edycja:
my napewno kupimy jakieś autko Szymkowi bo bardzo lubi, jak się bawi swoimi, a ma takie dwa większe to jeździ nimi po całym pokoju i wydaje dźwięki jak samochód i brrrr i brrrrr:)
pluszakami w ogóle się nie interesuje, woli zabawki śpiewające.

reklama
Do góry