reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

soniu piekne to zdjecie jak MM tu wygladasz,super!!!
co do twojego nosidla to jesli to babybjorn i model activ to jest to w miare dobre nosidlo co prawda nie ergonomiczne ale dziecko przybiera ergonomiczna pozycje-to rowniez niemiecka firma,przymierzalam je jak kupowalismy swoje,do mnie co prawda nie przemowilo:-) slowo pozycja ergonomiczna a nosidlo ergonomiczne))))))))))))ale to co pisze to nie moja wiedza wyssana z palca tylko pisze co mowil nam expert od nosidelek gdy szukalismy idealnego DLA NAS.nas interesowalo nosidlo na dluzej bo do 20 kg twoje jest chyba do 12kg i zalezalo mi na ergonomicznym ,alem sie uczepila tego slowa:-) ale jest napewno o n iebo lepsze od tych wszystkich z allegro za 40 zl.........ze tez to ludzie nieswiadomi kupuja:szok:

reklama
My też mamy nosidło ergonomiczne firmy Chicco- dostaliśmy na pępkowe od kuzyna męża. Można układać bobasa przodem do nas lub do świata (wtedy odpina się taki kołnierz by nie przeszkadzał), składa się z 2 części- osobno są szelki i usztywnienie na kręgosłup i osobno część dla malucha (zapina się to razem w 3 miejscach). Jak kuzyn kupował to mówił, że podobno nie ma lepszego na rynku:)

Małą czasami noszę w nim przodem do mnie ale zacznę chyba już przodem do świata- w instukcji napisali, że tak można powyżej 4 miesiąca.

JA tez mam nosidelko BabyBjorn, chyba nawet takie jak Sonia.

http://www.fabrykawafelkow.pl/dla-dzieci/na-spacerki/472-nosidelko-active-babybjorn.html

Ja jestem z niego zadowolona.Te nosidelka dobre sa na spacerki, szybki wypad do miasta. Wczoraj bylismy w Leicester i nosilam Dannego poltorej godziny, dluzej bym nie mogla, bo daniel ciezki sie robi :-):-) Potem chris go nosil przez jakis czas. nie wydaje mi sie, ze robimy krzywde dziecku uzywajac nosidelko od czasu do czasu.
Nie wyobrazam sobie nosic dziecko ktore wazy 15 czy 20kg:confused:

My chyba kupimy dzis Maclaren Quest Sport, ma bardzo dobre opinie i wazy tylko 5.5kg. Mozna uzywac go od 3 miesiecy, nasz i candy od 6 miesiecy, a maly juz sie denerwuje w wozku :) i przyznam , ze robi sie juz w nim ciasno!!

http://maclaren.pl/index.php?cPath=5

http://maclaren.pl/images/images/QuestSport/quest_coffee_deep_water.jpg

Ostatnia edycja:
:-)nie wiem jak twoje nosidlo ale moje mozna zakladac na plecy wtedy jest zupelnie inne rozlozenie ciezaru............i jest tak zaprojektowane ze noszenie to przyjemnosc,zreszta moj moz ma 180 i dla niego 20kg to pestka))))chyba sonia pisala ze jej ciezko i wcale nie ma wolnych rak bo jej przeszkadza z przodu nosidelko o ile dobrze zrozumialam:zawstydzona/y:mi nie przeszkadza i nawet w domu sie nosimy jak chce cos zrobic a maly marudzi i jestesmy oboje usatysfakcjonowani)))))

ja jak juz to poleciłabym tuli
Tuli

spójrzcie sobie na róznice w kroku - i podczytajcie moje słowa o rowerku - bo tak się zapewne czuje dziecko w nosidle;)

i co dla Was tak naprawde znaczy - ergonomiczne? -

a w temacie wózka- wczoraj zwróciłam uwagę , że Viki wykłada nogi na gondolę !!! - ostatnio zastanawialam się nad spacerówkami i stwierdzam ,że chyba jak już to jednak taką z "kubełkowym" siedzeniem- cos na zasadzie fotelika- oczywiście na poczatek najlepiej na płasko- ale moja już nie chce leżeć, a jednak mam wrażenie ,że jakbym miała jeździć z podniesionym oparciem to wymusza to na niej taka nienaturalną pozycję - dlatego poprawcie mnie jesli się mylę , ale myslę , że w tych z siedziskiem na wzór właśnie fotelików dla niemowlaków, czy tez krzesełek - dziecko "siedzi" z mniejszym obciażeniem dla kręgosłupa

SONIU- śliczna fotka :)

Ostatnia edycja:
sunshine faktycznie mamy to samo nosidełko, a co do spacerówki to nawet nie wiedziałam, że tak szybko dziecko może z niej korzystać, myślałam, że musi już siedzieć, a tu niespodzianka, bardzo mi się podobają te Maclarenki, ale jeśli myślisz w przyszłości o drugim dziecku to może wybierz kolorystykę unisex?
chociaż jak ja będę miała kiedyś córeczkę, chętnie będę kupowała nowe, dziewczęce sprzęty, ach! :-)
ja mam w moim SilverCross spacerówkę, ale jednak taka lekka bardziej się przydaje, myślę jeszcze oprócz firmy Maclaren, nad Inglesiną albo SilverCross

viki
super to tuli i bardzo ładne kolory, a dziecko faktycznie robi prawie szpagat :-D u mnie takie odpada, bo mój Brunello chce być tylko i wyłącznie przodem

Madziadk ja mowilam o sobie, ze nie wyobrazam sobie noszenia dziecka ktore wazy 15-20kg, po pierwsze dziecko juz jest dosyc dlugie, po drugie obcasy i dziecko na plecach ;) chyba by smiesznie wygladalo :-D:-D
Chris jest wysoki wiec dla niego to tez nie bedzie problem

My itak nosidelka w domu nie uzywamy, czasami jak juz wspomnialam, jak chcemy sobie pochodzic po sklepach, bo tak wygodniej niz pchac sie z wozkiem

Sonia, super fotka, zapomnialam wczesniej dopisac :-)
No i kupilismy Maclaren, czerwono-czarny plus parasolke, jestem naprawde zadowolona. Leciutka spacerowka,6,5kg Daniel zadowolony :-)
Akurat ta spacerowke mozna uzywac od 3go miesiaca, ma 4 poziomy. Nasz icandy dopiero od 6 a daniel juz nie lubi w glebokim siedziec. Upaly tez swoje robia.

Ostatnia edycja:
sonia, pięknie wyszłaś !!
Co do noszenia przodem to mi sie to wydaje troszkę nienaturalne. Jeszcze zanim naczytałam sie tylu negatywnych opinii to miałam okazje widzieć maleńkiego ok 3 miesięcznego bobasa ktory byl przerażony jak mama wchodziła z nim do tramwaju, a miała jeszcze dodatkowo dosyc duzy brzuch i ten maly wyjątkowo ją "wyprzedzał" i tak dyndał byle jak.. ..i jakos mi tak bardzo to utkwiło w pamięci. Ale są rózne opinie..sa nawet lekarze którzy zalecają.. więc ja tu absolutnie nie chce nikogo krytykować .A co do nosidełek to czytalam ze nie wszystko co ergonomiczne jest zdrowe. Firmy sie prześcigają bo chcą zarobić , słowo "ergonomiczne" dobrze sie sprzedaje. Ja pozostanę przy chuście ale puki co czekam az Miluś dorośnie do innych wiązań bo kieszonka mi nie wychodzi a nie chce jej zaszkodzić. Prawdopodobnie mam kiepską chustę... ta firma na chusciarskim forum ma bardzo kiepską opinie właśnie za pseudoergonomiczne nosidełka z tego co wiem.

reklama
Dziewczyny-mam ogromną prośbę. Kuzynka mnie pyta, co ma kupić Małemu na chrzciny, a ja nie mam pomysłu. Prawie wszystko mam po starszym dziecku,a wolałabym jakąś praktyczną rzecz, której nie rzucę do kąta. Starszy synek na swoje chrzciny dostał: krzesełko do karmienia-coś w tym stylu KRZESEŁKO+STOLIK DO KARMIENIA MILLY MAX wy.0 (1646926268) - Aukcje internetowe Allegro
huśtawkę-skoczka HUŚTAWKA SKOCZEK NA DRZWI TYGRYSEK DISNEY SUPER (1643377795) - Aukcje internetowe Allegro
rowerek trojkołowy
i kilka innych drobiazgów.
Macie może jakieś pomysly na prezent?

Do góry