reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla naszych dzieci - PORADY i NASZE ZAKUPY(wózki, łóżeczka, mebelki itp)

Olcia świetny i śliczny ten przewijak. Jak na niego patrze to sobie mysle ze nawet u mnie by sie sprawdził bo jest na kółkach ale juz kupiłam taki na łożeczko. Ja mam sypialnie tak nie ustawną bo dwa onka na dwóch scianach i pod kazdą grzejnik a reszta scian juz zagospodarowana :)) Niestety komoda na stałe nie wchodziła w grę. Nie bardzo mam nawet gdzie ustawic cos małego na podreczne kremiki wiec zamierzam na razie skorzystac z tych przyborników materiałowych na łożeczko.
Ja posciel poczta dostałam w 3 dni ale byla wyslana z miejscowosci 30km od Leszna a ta wieksza paczka na która czekam od kuriera jest z Pruszcza Gdanskiego wiec jakies 350km.
A wózek zamawialismy w sklepie u nas ale w odpowiedniej kolorystyce i wczoraj tam bylam i pytalam kiedy mozna sie go spodziewac (zamówiłam 5.12) i mnie Pani zmartwiła, że moze sie okazac, że dopiero w nowym roku. Oby zdazyli do porodu bo fotelik bedzie potrzenbny :))

reklama
Olcia to na zdjęciu już widać :)) Ale fajnie, że jestes zadowolona :)) Na zdjęciu wanienka nie wygląda na wielką ale chociaz na początku ci posłuży. Potem jeżeli mozna ją wyciągnac stamtąd mozesz np wykorzystac miejsce na pieluszki. Tak piszę na podstawie zdjęcia ale ty jednak widzisz to na zywo wiec lepiej wiesz sama. :))

dokladnie masz racje , wanienka jest wyciagana wiec pozniej miejsce mozna wykorzystac na cos innego np na pieluszki tak jak napisalas :) zawsze mozna pozniej cos pokombinowac. juz mam profekt jak poukladac wszystko w sypialni , dobrze ze na poczatek mam kolyske dla malej bo z lozeczkiem bylo by ciezko hmm...

a ja kupiłam jednek to okrycie, tylko zdecydowałam się jednak na droższą wersję zimową - ta cieńsza była w stylu tych wszystkich kocyków z mikrofazy ,a ja już jeden mam , więc stwierdziłam , że to bez sensu. W sumie kosztował 95zł, ale uważam , że warto- kocyk do fotelika to wydatek min50zł+ pożądny rożek - w sklepie tez minimum 40 - a jak taniej na allegro to i tak jeszce koszt przesyłki , więc razem wydałabym podobnie- a tak mam jedną rzecz , ale konkretną:-)

dokładnie ten wzór, tzn piesek hano

__ STERNTALER otulacz BECIK okrycie OCIEPLANY nowe (1359813562) - Aukcje internetowe Allegro

Okrycie jest naprawde bardzo dobrej jakości i wygląda super i nawet mojemu straszemu synowi przypadło do gustu- a on z racji wkarczania w etap dojrzewania (heheh:) ma bardzo wybredny gust....
faktycznie posłuży zarówno jako tzw. rożek, jak też do fotelika, a jak się ociepli to do wózka - bo na zimę mam zamiar kupić śpiworek z owcza wełną ...tylko ciągle brakuje tego wózka i fotelika :-(

Dziewczyny przerobilyscie mnie( a raczej mojego meza) na zakup Tako Jumper

I tak od kilku dni nic innego nie robie tylko przegladam aukcje i wybieram kolor.
Mam zagwostke jaki kolor wybrac ?????

Jaki jest gatunek materialów z których sa wykonane tako. Jak wyglada ogolnie jakosc ???

Czytam tez opinie innych uzytkowniczek i jak na razie dosc duzo jest pochlebnych.

Wiem ze kilka z Was ma juz wozki w domu wiec moze ktos podzieli sie spostrzezeniami. Bede za to bardzo wdzieczna.

A jak na rzaie stanelo na dwoch kolorkach

TAKO JUMPER X NOWY STELAŻ 51 KOLORÓW+10 GRATISÓ (1344494349) - Aukcje internetowe Allegro

Numer 03 kolekcji minerals

lub

numer 01 kolekcja PIK

moze ktoras z Was widziala je na zywo ????
A Wam ktory sie bardziej podoba. Mam juz maksymalny metlik w glowie gdyz mam wraz z mezem odzielne typy a wozek ma byc tylko jeden ( do czasu gdy wymienimy go na lzejsza spacerowke)

Tab, dzieki za linka do strony śledzącej przesyłkę. Dzięki Tobie odnalazłam paczkę. Co się okazało? Listonosz "zapomniał" zostawić awizo, a paczka czekała już od 3 grudnia na poczcie...:szok:

goyap - o jakość materiałów nie masz się co martwić - są naprawde bardzo dobre - i co jescze mi się podoba- materiał jest bardzo dob rze naciągniety- a nie tak jak np w xlanderze gdzie budka jest lekko pomarszczona...ale skoro nie oglądałaś ich na żywo ,a masz mozliwość niewielkiej dopłaty to sczczerze polecam TAKO warriora - jest zdecydowanie lżejszy w prowadzeniu (wg mnie jeden z lepszych na rynku w tym temacie ) ,a poza tym gondola jest z 5cm wieększa ...warriory wchodziły w tym roku więc nie są tak popularne , ale wierz mi- porównując na żywo - czuć różnicę , choc jumper też jest oczywiście ok ... choc ja osobiście czekam na najnowszy ich model, a jak nie to warrior własnie....a wybór kolorów w kazdym modelu jest taki sam...

Dzieki Vikiigus,

A tak z ciekawosci na ktory model czekasz i jaki kolorek wybralas ?

Na duzej gondoli jakos szczegolnie mi nie zalezy, tym bardziej ze za chwile bedzie wiosna i lato to maluszka przeloze do spacerowki rozlozonej na plasko- chyba ze sie myle i spacerowka nie rozklada sie na 180 stopni.

W Tako Warrior jakos nie szczegolnie przemawia do mnie rozwiazanie przednich kol( chodzi mi o strone estetyczna) chyba ze na zywo wyglada to troche lepiej.

O popularnosc wozka wsrod tutejszych mam sie nie martwie gdyz tu kroluje Graco lub Quinny Buzz

Czekam na dalsze opinie i sugestie- nie zostalo mi juz zbyt duzo czasu na podjecie decyzji:szok:

reklama
Dzieki Vikiigus,

A tak z ciekawosci na ktory model czekasz i jaki kolorek wybralas ?

Na duzej gondoli jakos szczegolnie mi nie zalezy, tym bardziej ze za chwile bedzie wiosna i lato to maluszka przeloze do spacerowki rozlozonej na plasko- chyba ze sie myle i spacerowka nie rozklada sie na 180 stopni.

W Tako Warrior jakos nie szczegolnie przemawia do mnie rozwiazanie przednich kol( chodzi mi o strone estetyczna) chyba ze na zywo wyglada to troche lepiej.

ja czekam albo na cruze albo camaro- jeszcze nie wiem , bo jestem umówiona w sklepie, że ściągną mi obydwa i bedę mogła wybrać- już są zamówione tylko z racji , ze to nowe modele po prostu się szyją :) wybrałam taki 2kolor czarny+bordo- bardzo fajnie na żywo się prezentuje...zreszta w necie chyba też

tako.jpg

jeśli chodzi o gondolę, to różnica jest zalewdie 5cm i nie sprawia ,że jest ona ogromniasta jak w przypadku dużych gondol- jest tak samo zgrabna - dodatkowo jest bardziej dopracowana - ma uchwyty do trzymania przy przekładaniu- czego w jumperze brakuje - dodatkowo ja chcę taką gondolę gdzie będzie mozna obnizyc daszek od budki i połączyć go z przykryciem - to jest własnie w tych nowych modelach- choć myślę, że do warriora tez dali by rade takie cos dać
camaro.png

w niektórych jumperach też jest podobne rozwiązanie, więc jak zdecydujesz się na ten model zwróć na to uwagę

bez zakładki jumper1.jpg

z zakładką jumper2.jpg

tę zakładkę się podnosi i przypina do daszka budki - w ten sposób minimalizuje się szpare przez którą na dziecku dmuch mroxny wiaterek, co zimą niestety jest nieuniknione...

spacerówka na szczęście rozkłada się na płasko :) w każdej wersji

jeśli chodzi o przednie koła to myslę, że masz na myśli ten pałąk łączący koła - powiem szczerze ja na to zwróciłam uwagę dopiero na zdjęciach w necie - na żywo nie wygląda to ani źle ani nieestetycznie - choc widzę, że w camaro tego też nie ma - myślę, że chodzi tez o wzmocnienie ramy , bo doczytałam gdies kiedyś, że w tych starych jumperach pękały -ale to w tych pierwszych ...z drugiej strony tak jak pisałam warrior jest lżejszy w prowadzeniu niż jumper, więc może to ma właśnie wpływ...hmmm...koła przednie są bardziej stabilne ....

no i jest jescze kilka innych drobiazgów na które zwróciłam uwagę , a sa w tych nowych
- chromowane felgi;)
- podnóżek przy spacerówce
- pdobno lepiej regulowana amortyzacja

i tyle:) ale wózkowy wykład zrobiłam;)

powodzenia w wyborach- ja sama jestem ciekawa co wybiorę jak juz te wózki na żywo obejrzę :)

Ostatnia edycja:
Do góry