reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla mamusiek ;) czyli co warto zrobić lub kupić by ciąża była przyjemnością

XXI wiek, a tu tyle trzeba czekać aby poznać płeć :-)

A mnie wczoraj ugryzła osa i ogólnie pachnę cebula i czosnkiem (bardzo zmysłowo), bo wszyscy mnie ratowali i co chwilę mi coś na to ugryzienie 'przymocowywali' :-D

reklama
Mi włosy wypadają garściami. Biorę witaminy, jem owoce, stosuję odżywki i ostatnio je podcięłam, ale nic nie pomaga. Cera coraz gorsza:-p a paznokcie mi się szybko łamią, ale to zasługa pracy, bo często zakładam rękawiczki i myję ręce środkami antyseptycznymi. Może teraz w II trymestrze to się poprawi.

jeżynka może niech Ci lekarz zrobi wnikiwe badania z krwi? Bo genarleni w ciąży powinnaś mieć ładniejsze włosy i pod wpływem estrogenów - gęściejsze, mniej wypadają. JA prawie łysiałam 3 miesiące po porodzie! To był dramat, na szczęscie po 3 miesiącach przeszło i znów mi włosy gęścieją :)))

Miałam robione badania krwi i wszystko w porządku. Niestety nie każdy w ciąży promienieje. Znam dziewczyny, które wyglądały niezbyt urokliwie, a od niektórych nie mogłam oderwać oczu bo piękniały, to chyba zależy od hormonów. Moja cera z każdym dniem coraz gorsza, jak dzisiaj spojrzałam w lustro to ciągle coś nowego się mi pojawia, ehhh... jak nastolatka:-p

jeżynka głowa do góry! Co do cery, znam ten ból, w pierwszej ciąy włosy miałam super, ale cerę paskudną :( Na żuchwie, po obu stronach twarzy miałam mega pryszcze, oczywiście nieumiejętnie się z nimi obchodziłam i zostało mi parę blizn. Kosmetyczka za każdym razem jak mnie widziała, to mnie dobijała, i mówiła, że nigdy takiej cery nie widziała u ciężarnej! a mnie szlak trafiał :) W tej ciąży póki co nie jestem pryszczata, ale wszystko przede mną!
Wiesz, jest taki krem dla dzieci na odporzenia Sudocrem i on jest świetny na takie niedoskonałości, polecam! a potem przyda się dla maluszka :)

ja też mam problemy z cerą ale to trochę chyba od kosmetyków które do niedawna stosowałam, a może też chormony. Ostatnio słyszałam że jak się ładnieje to na chłopca a brzydnie na dziewczynkę:D ale nie wiem na ile to prawda bo moja mama posobno miała bardzo ładną cere i włosy jak ze mną była w ciąży:)

Hej dziewczyny. Ja tez mam problem z cera i wlosami.Szybko sie przetluszczaja no i te male czerwone pryszcze :p. Moja kosmetyczka poradzila mi maseczki ogorkowe i jakos narazie pomaga mi w jakims stopniu . To dopiero 14 tydzien a co bedzie za pare m-cy? hihi nawet nie chce mi sie o tym myslec.

Miałam robione badania krwi i wszystko w porządku. Niestety nie każdy w ciąży promienieje. Znam dziewczyny, które wyglądały niezbyt urokliwie, a od niektórych nie mogłam oderwać oczu bo piękniały, to chyba zależy od hormonów. Moja cera z każdym dniem coraz gorsza, jak dzisiaj spojrzałam w lustro to ciągle coś nowego się mi pojawia, ehhh... jak nastolatka:-p

mi też daleko od promieniowania:)))
coraz grubsza,brzuch jak 5 miesiąc,pryszcz na pryszczu:)))

no i u mnie to samo, pryszcz na pryszczu, jeszcze w sobote mi zimno wylazłooo :(

zastanawiam sie nad kosmetyczka i peelingiem kawitacyjnym, czy któraś z was moze próbowała? nie chciałabym "przedobrzyć"

reklama
Ja zaczęłam robić sobie maseczki i peelingi w domu i widzę, że skóra się poprawia;-) Wiem, że u kosmetyczki nie wszystkie zabiegi są wskazane, najlepiej więc powiedzieć, że jest się w ciąży i Ci powie co możesz, a co nie możesz.

Do góry