reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

w ogóle jakie rozmiary kupować? te 56 to chyba dla noworodka, ale należałoby też kupić większe, bo maluch chyba szybko rośnie?

reklama
ja nie kupuję wogóle rozmiaru 56, wszystkie ciuszki które juz kupiłam maja rozmiar 62 (0-3 miesięcy). Najwyżej na początku będą lekko duże a poza tym co jak się dziecko urodzi mając 58cm lub 60?? Jeśłi kupię r.56 to dopiero po ostatnim USG jeśli się okaże że dzieciątko jest malutkie :)

Na początek lepiej kupić wiekszy rozmiar, bo moment i wyrośnie. Ja też będę kupować 62.

moja Ninka miala 56 cm jak sie urodzila, ale chuda byla straszliwie i rozmiar 62 z niej lecial. mialam moze ze trzy komplety na 56, a potem moja mama musiala dokupic jak wrocilysmy do domu. ja na wszelki wypadek bede miala tez na 56 - z usg moze tak ewidentnie nie wyjsc jaki bedzie dzidzius ...

Ja też chcę kupić kilka ciuszków 56, ale większość będzie 62, żeby nie okazało się, że nie mam dziecka w co ubrać jak pójdzie po tatusiu:-)

Moja Julcia urodziła się 50 cm i 2300 więc przez 2 mies. wszystko na niej wisiało, a wtedy nie było jeszcze tak malutkich ciuszków, szczególny problem był z czapeczkami.

reklama
Joamar a Julcia była wcześniakiem?
Urodziła się niby w 38 tyg. więc z wyliczeń wynikałoby, że nie. Jednak miała wszelkie objawy wcześniactwa, czyli niska waga urodzeniowa brak zarośniętego tylnego ciemiączka i oziębianie organizmu (3 dni w inkubatorze). Więc w sumie tak była wcześniakiem ale nie wiadomo o ile tak naprawdę, choć może też na wszystko mieć wpływ moje zatrucie ciążowe, ale nie wiem. Było minęło:-)

Do góry