reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko dla maleństwa

Ja mam właśnie te jedynki Huggisa (chyba 27 szt.) kupiłam razem z chusteczkami razem z rabatem w carefurze po 16 zł. Wydawało mi się opłacalne, to je wzięłam. Dodatkowo mam 94 szt. pampersów też tych najmniejszych. Kiedyś przeszłam się do Lidla i tam była promocja Pampersów - 94 szt. po 39.99 zł. Przeliczyłam na pieluszkę i też wydawało mi się tanio, więc się skusiłam. Na razie nie będę kupowac więcej bo naczytałam się o tych uczuleniach, więc zobaczę jak te dwie marki się sprawdzą.

reklama
Ja na początek tez kupię huggies newborn,a później popróbuję dadę biedronkową,lidlowskie i rossmanowskie.Mam nadzieję że któreś z tańszych spasują :) hihi

gufi czyli polecasz huggies?
bo ja się właśnie skłaniam do tych pieluszek, w którejś gazecie mam ranking jednorazowych i właśnie huggies mi się spodobały

a my kupiliśmy dziś przewijak, materac gryka-kokos, parę ubranek, ręczniki, butelki lovi, pierdólki typu zestaw do paznokietków, szczotka do mycia butelek, gąbkę do wanienki,

chciałam jeszcze kombinezon i ciepłą czapkę, ale nie ani w h&m ani w smyku nie znaleźliśmy nic ciekawego, jakiś kiepski asortyment tu mają,

więc zostały do kupienia pieluszki, kosmetyki, rzeczy z apteki, rzeczy dla mnie, jeszcze chcę z 3 pajace dokupić i z 3 półśpiochy bo mam dużo body z długim rękawem, i już właściwie byłoby wszystko :-)

dziecko najpierw śpi na gryce? prawda?

Tunia zaczekaj z półśpiochami ja pamiętam że przy pierwszym dziecku miałam jedną parę i założyłam chyba ze dwa razy - u mnie nie sprawdziły się wcale bo córcia jak spałą to się bardzo wierciła no i półśpiochy spełzały z pupinki, co innego śpiochy, jak ktoś się boi że śpiochy na krótko wystarczą bo będą w nóżkach szybko za krótkie to radzę lepiej szukać takie bez stópek do tego tylko skarpeteczki i wystarczy na dłużej niż półśpiochy

Tunia zaczekaj z półśpiochami ja pamiętam że przy pierwszym dziecku miałam jedną parę i założyłam chyba ze dwa razy - u mnie nie sprawdziły się wcale bo córcia jak spałą to się bardzo wierciła no i półśpiochy spełzały z pupinki, co innego śpiochy, jak ktoś się boi że śpiochy na krótko wystarczą bo będą w nóżkach szybko za krótkie to radzę lepiej szukać takie bez stópek do tego tylko skarpeteczki i wystarczy na dłużej niż półśpiochy

dziękuję za radę, skorzystam :)

U mnie sprawdzają się półśpioszki z bodziakiem. Taki zestaw najbardziej mi przypasował do przewijania.

Tunia
na kokosie. Położna mówiła że gryka jest w razie jakiejś choroby. Zresztą nigdy nie przeżuciałam na grykę, bo jakoś mi się wydaje niewygodna.

Ja już mam całą wyprawkę gotową. Wszytko jest poprane, poprasowane, a rzeczy do szpitala spakowane. Teraz już czuję się lepiej i lżej z tą świadomością.
Teraz tylko dokupię Tantum rosa, spirytusik (bo ten co ma 2,5 roku po Hani pewnie stracił procenty ;)), aspirator do noska (bo skończyły mi się końcóweczki do Sopelka, których nie da się dokupić), Linomag, sól fizjologiczna, Pampersy i wszytsko.

Ostatnia edycja:
generalnie właśnie uznałam, że ubranek mam dużo więc dokupię jeszcze te zimowe i ewentualnie co mi w oko wpadnie ładnego :)
a w praktyce się okaże co mojej córci najbardziej pasuje, te półśpiochy to chciałam dlatego bo jak bodziaków mam dużo i można by na gołe nóżki coś założyć

kaftaników też mam dużo więc oprócz do śpiochów były by do półśpiochów, no zobaczę jak mi w ogóle pójdzie przebieranie córci, bo przecież w życiu tego nie robiłam

poczytałam właśnie trochę w necie i jak zwykle znalazłam tylko sprzeczne informacje, bo część, że noworodek śpi na kokosie, część opinii, że powinien na gryce, i bądź tu mądry :/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dzisiaj kupiłam huggisy 1 new born z naturalną bawełną - 14,99 27sztuk. Są śliczne mięciutkie i nie śmierdzą dziwnymi rzeczami co mnie najbardziej ucieszyło. Mają śliczne obrazki z Kubusiem Puchatkiem :happy:

Tunia ja mam materac pianka kokos. Jak rodziłam Zuze to mi odradzono gryke bo po zmoczeniu potrafi pleśnieć od środka
Zuza najpierw spała na kokosie i to dość długo a potem na piance. Pianki w dobrych materacach nie odkształcają się i u mnie właśnie taka jest. Materac wygląda nadal jak nowy. Tylko pokrycie musze uprać.

Ostatnia edycja:
Do góry