reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wszystko dla domu

reklama
Żużaczku - najpier zobaczyłam zdjęcie terakoty i pomyślałam właśnie że kupiłaś taką skórę z konia na podłogę a dopiero później doczytałam. Super, a nie bedzie za ciemna.:confused:
Ja mam jakąś obsesję na punkcie ciemności w domu:eek:

314 m2 na mnie też robi wrażenie :tak: :tak: zwłaszcza basenik :cool2: Może w następnym domku :laugh2:

Widzę, że ocieplacie styropianem, my chcemy wełną tylko, że jej nie ma i nie wiadomo kiedy będzie :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:
A ścianę garażową też ocieplacie :confused:

Dziewczyny, wytłumaczcie mi dlaczego nie ma materiałów budowlanych ?
Nie rozumiem tych braków :eek:

W Poznaniu będzie jeden z meczy Euro 2012 i na tę okoliczność zaczną się niedługo budować hotele ( ponoć ma być ich ok. 200 :szok:), drogi...itp.
Skoro już teraz są takie problemy, to jak będą się budować ludzie, którzy dopiero zaczynają ???

A tak w ogóle to w całej Polsce jest deficyt materiałów budowlanych :dry:

Why :confused:

Urząd Ochorny Konkurencji i Konsumentów bada czy nie ma tu zmowy dostawców materiałów budowlanych :wściekła/y: :wściekła/y: W betonarni mówią, że nie mają materiału (żwiru czy czegoś tam) na beton, w tartakach problem z drewnem na wieźbę bo pod koniec roku kończą się limity na wycinkę, piasek - drożeją szyby i itd. a wełna to towar chyba najbardziej deficytowy :wściekła/y: :wściekła/y: Nasz dostawca, któremu na prawdę zależy na nas (bo wie jaki dom budujemy i ile może na nas zarobić) rozkłada ręce. Niestety kończymy domki i je urządamy w najgorszym momencie. A popyt na materiały jest tak duży bo ceny mieszkań poszły niesamowicie w górę. W w-wie cena normlana nowego mieszkania nie na jakimś zadupiu to 10 tyś za m2. Na zadupiu - 6 tyś. Nie ma planów zagospodarowania przestrzennego to i deweloperzy nie kupowali ziemi i nie budowali.

agata garaz tez ocieplamy. Tez mielismy zamówiona wełne mineralną.......w styczniu...okazało się w marcu, że będzie we wrześniu.:wściekła/y::wściekła/y:. I stąd styropian:eek:. Wcale nie jestesmy z tego zadowoleni ale trudno.

No tak skoro już się tak aktywowałam :-) to niech będzie na całego!! Dorzucę wam projekcik mojego wymarzonego domku. Póki co załatwiamy wszytski papiery tkwiąc w przekonaniu, że to właśnie ten dom stanie na działce, ale coraz bardziej przerażają mnie jego koszty.

I jeszcze środek:

(nie wiem czy taki sposób wklejania zdjęc jest dobry, więc jako coś to dajcie znać)

Będzie troszkę zmian w tym projekcie (szczególnie ten długi i wąski pokój na górze), ale napiszę o tym po rozmowie z architektem.

Zobaczymy co z tego jeszcze wyjdzie :-):-):-)

kurcze, a na ile rodzin ten domek??

Nieźle nieźle. jako architekt ci pisze - podoba mi się rzut parteru.
A jako kolezanka forumowa pisze - współczuję gorąco rozpoczynania budowy:-D:-D

reklama
Wiem, wiem....:-( Już wstępne kalkulacje mnie przerażają...
Ale mamy spore wsparcie finansowe, więc.....:-(.
Póki co mam tam zamieszkać ja, mąż i trójka moich (tzn. naszych) dzieci (to taki plan pięcioletni :-)). A potem, jak się zestarzejemy :-):-), przeprowadzą się do nas moi rodzice (pewnie dzieci już się wyprowadza:-D).

Do góry