reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wszystko dla domu

A nam zamontowali drzwi wejściowe, tylko !@#$%^&*&* panowie, mierząc otwór nie wzieli pod uwagę, że będzie po 15 cm ocieplenia na ścianach :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
No pewnie dlatego biorę ciepłe okna i drzwi żeby !@#$%^^& zostawić gołe cegły na ścianie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Czy ja pracuję w firmie produkującej drzwi, żeby wiedzieć takie zeczy????????????

Aż się popłakałam. Tyle kasy a teraz znowu trzeba będzie coś poprawiać :-:)-:)-:)-:)-:)-(

reklama
żużaczku cudnie wygląda twój domeczek:-):-):-) aż mnie tęsknota za własnym podwórkiem ogarnęła:-)

agata nieciekawie z tymi drzwiami:no: ja się panicznie boję tego pomiaru okien i drzwi.. wczoraj latałam z miarką i sama mierzyłam wszystkie otwory.. mojej koleżance przywieźli drzwi balkonowe o 15cm za krótkie, bo panowie doliczyli miejsce na wylewkę - bidusie nie zauważyli, że wylewka już była:wściekła/y:a na koniec stwierdzili, że to jej wina, bo sobie nie sprawdziła jak zmierzyli:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

a takie zdjęcia zrobił ostatnio mój małżon.. romantyczno-nostalgiczne:-)
2afgwop.jpg

rzut oka na nasz domek - z dachu

svgy8o.jpg

rośnie w oczach!! na kiedy planujecie oddanie?

wcześniej planowaliśmy zrobienie przerwy na zimę, ale jak już dotknęliśmy swoich murów to chcemy się jak najszybciej przeprowadzić, więc ciągniemy.. mam nadzieję, że lato 2009 spędzimy na własnym tarasie, choć to dość optymistyczne podejście:-)

Skaba - sprawa z dzwiami już wyjaśniona, zabiorą i zrobią je od nowa, uznali, że to nie nasza wina - firma zachowała się bardzo ok, chociaż w dniu, kiedy to zgłosiliśmy nie zanosiło sie, że tak porządnie załatwią sprawę.
Przy oknach tarasowych i drzwiach w umowie mieliśmy wpisaną wysokość ocieplenia i wylewek :tak::tak:, nie dogadaliśmy się co do szerokości drzwi :no:
A twoja koleżanka na własną rękę musi teraz robić poprawki, dziwnie panowie sobie przyjeli - u mnie ocieplenie i wylewka to 18 cm :blink:
Ale masz super z tym podglądaniem budowy z obecnego mieszkania :tak::tak:, ja wyszłam z domu przed 9 a byłam z powrotem po 12 - 40 minut w jedną stronę, może troszkę mniej, 2 godziny na budowie, tragedia :no::no:

ja mam dzisiaj problem natury filozoficznej, a mianowicie: kiedy zamontować okna?:baffled: wszędzie piszą, ze drewniane to po pracach "mokrych".. a jak zabezpiecza się domek na ten czas? bo żeby zrobić tynki i wylewki musi być instalacja.. i co - zostawić otwarty domek z instalacją.. i w październiku...:baffled: agata a jak jest u was? wrzuć jakieś zdjęcia z pola walki.. chętnie bym popatrzyła na twój domek..

ojj masakra z tą wykończeniówką:no: cały czas poszukuję inspiracji dotyczacych aranżacji wnętrz.. ogólny zarys koncepcji jest, ale pytają już o szczegóły, a myślałam, ze to sobie spokojnie już w gotowych pomieszczeniach przemyślę.. no i to zgrywanie róznych fachmanów mnie dobija.. i każdy mówi co innego.. bądź tu człowieku mądry:baffled:

Skaba - u nas od kiedy elekrytk zaczął coś działać mamy chłopaka, który śpi u nas na budowie w przyczepie i na noc zapala światło a w dzień był pan elektyk, ten chłopak zrobil nam też tymczasowe ogrodzenie, takie z siatki budowlanej a okna zabezpieczył nam nasz majster, który budował dom, okna można spokojnie zabić - u nas były zrobione ramy z drewna i przykryte folią budowalną.
Jutro powstawiam zdjęcia, obiecuję :tak::tak:
Nie wstawiaj okien drewnianych przed mokrymi pracami, jeżeli cokolwiek będzie nie tak z oknami po jakimś czasie to na pewno producent to wykorzysta. W momencie wstawienia okien montowany też był alarm na okna (ale okablowanie bylo zrobione przed tynkami) i teraz mamy już alarm :tak::tak: ALe ten chłopak nadal pracuje, koszt w porównaniu z kosztami budowy niewielki.

Jak masz sprawnego elektryka, zgranego hydraulika i tynkarzy i wylewkarzy to w 2 miesiące do 3 będziesz miala zrobione instalacje.:tak:

Zgrywanie fachowców tragedia :wściekła/y::wściekła/y: a szczegóły elekryki, hydrauliki musisz mieć niestey już teraz :sorry2:

A i drewnianych okien nie możesz wstawić jeżeli nie będziesz miała ogrzewania, popsują się w nieogrzewanym domu, więc jeżeli nie planujesz wykańczania to po prostu nie wstawiaj okien.

Obiecałam zdjęcia i wstawiam

jedno przed oknami, drugie już po, syf na budowie ale już nie chce mi się tego komentować

zdjecia_czerwiec_lipiec_2008 015.JPG
zdjecia_czerwiec_lipiec_2008 097.JPG

reklama
Do góry