reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wszystko dla domu

żużaczku, a drzwi wejściowe jakiej firmy macie ?
Szukam jakiś prostych, nowoczesnych i przede wszystkim ciepłych.

reklama
Agatka super te okna tylko pokaż jeakies zdjęcie albo nazwe na ktore sie zdecydowaliście !!!

my tez na lato wymieniamy okna bo te nasze to jeden plus tzn zaczadzenie nam nie zagraża bo takie przewiewy i drugi plus samoczynnie otwierają sie i wietrzą :-D szkoda tylko że same sie nie zamykają :rofl2:

no własnie jakie plusy i minusy tych z pcv a tych drewnianych !!???

justyna o plusach i minusach okien drewnianych i pcv przeczytałam 130 stron (ok. 9 tys. postów) na forum Muratora.. ale drewniane zwyciężą.. chyba.. bo na pewno dużym ich minusem jest cena..:baffled:

agata kiedyś (jesczez nie myślałam wtedy o oknach) spotkałam na konferencji kierowniczkę z działu handlowego z Urzędowskiego i ona opowiadała o ich problemach z terminami realizacji (tłumaczyła też dlazcego tak sie stało) - przez to kilkanaście salonów (szczególnie w północnej Polsce) im padło i teraz robią wszystko, zeby nadrobić straty.. moi znajomi kupowali i sobie chwalą - wywiązali sie świetnie i serwis ok.. ale ja mam czas, wiec nawet gdyby były poślizgi to nic się nie stanie.. wycenę też szybciutko mi zrobili... może to zalezy od lokalnego dystrybutora?.. napaliłam sie strasznie na te ich ramki zewnętrzne.. a o oknach Gebauera słyszałam wiele dobrego - na pewno będziesz zadowolona.. nie mogę ich tylko nigdzie u nas w okolicy znaleźć:-( ale jesczez poszukam..

Justyna - pcv są tańsze i pewnie z porównaniu z niektórymi drewnianymi bardziej trwałe. 5 komorowe okna będą na prawdę ciepłe. :tak::tak::tak:
Drewniane - jak dla mnie mają swój urok, poza tym dom ma mieć elewację drewnianą a w środku same naturalne materiały i jakoś te plastiki mi nie pasowały:sorry2:.
I przy jednych i drugich najważniejsze jest wykonanie i montaż, niestety ludzie w salonach często nie znają się na swojej pracy bo np. przy pcv okna balkonowe nie mogą przekroczyć jakieś wysokości (ale teraz już nie pamiętam jakiej) albo nie wiedzą czy dane okno będzie miało odpowiednie okucia antywłamaniowe (u nas to akturat ważne) i zapewniają, że tak a później okazuje się że nie :angry::angry:

A okna będą sosnowe w kolorze kasztan ale wiadomo nazwa koloru jest bardzo umowna. Okna zwyczajne. Jak będziemy je mieć to wkleję zdjęcia ale to będzie w czerwcu.

Skaba - może i tak jest z tym urzędowskim, w w-wie kolega D. z pracy czekał teraz właśnie kilka tygodni na wycenę :no::no:, ja musiałam do nich wiecznie wydzwaniać żeby wyprosić wycenę a i tak jej nie dostałam. Ludzie na forum muratora są gerenalnie zadowoleni z okien, jak je już w końcu mają ;-)

Wiecie, co...wzięliśmy się za porządki na zewnątrz domu.
Brama z furtką i czołowe ogrodzenie zamówione, automatyka do bramy, wideodomofon zamówione, to koszt 14 tyś.
Kawałek placu do wypolbrukowania ( kostka zamówiona) to koszt około 12 tyś bez roboty, za same materiały, no i zostaje elewacja a to koszt 10 tyś.
Jestem normalnie w ogromnym szoku, że to tak wszystko dużo kosztuje.
A już na podbitkę dachową, krawężniki, ziemię i tuje, wiatę to nie wiem skąd weźmiemy.
I tak mężuś załatwił pożyczkę ale to i tak mało...Koszmar!!!!z tymi cenami...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry:

no masakra

a my mamy caly remont domu w Gdyni, ale nie da rady na raz zrobic i tak robimy na raty

w zeszlym roku dach, w tym czekamy na wycene tarasu, ociepelnia jedenj sciany i zrobienie tunku z jednej strony, ktory juz odpada neistety

na dniach zobaczymy czy nas w ogole stac na to:dry:

A ja mam część remontów za sobą i całe mnóstwo przed sobą:baffled:
Ostatnio napaliłam się na kupno niedużego domku(3 pokoje) cały do remontu nastawiłam się , że kupimy go a ok 200 tyś i ze 100 tyś władujemy na początek w remont. Okazało się jednak że za ten dom wołają 400 tś.:szok::szok::szok::szok::szok::szok:, zostawiłam swój numer tel. i powiedziałam, że jak przez pół roku nie sprzedadzą to niech się do mnie zgłoszą:-)

No z cenami i kosztem budowy to masakra.

U nas okna - 60 tyś, podłoga do domu, niewiele mniej:no:
Elektryka mamy za to taniego tylko nie idzie z nim wytrzymać :no:

Mamy kredyt kasy powinno wystarczyć ale przecież to przesada.

hehehe żużaczku, żeczywiście to urządziłaś się...

A my wideodomofon musimy mieć...niestety...bo do tej pory jak był dwonek do furtki to leciałam po schodach najpierw albo na dół albo na górę do pokoi...bo ani z kuchni ani z salonu nie mam widoku na ulicę...tylko na podwórko i zieloną trawkę...
A poza tym mieszkamy na samym końcu ulicy...dalej to już pola i puste działki...
Aż się boję jak płot nam wymontują...teraz już z resztą bramka luzem i bez dzwonka...
A co najlepsze do drzwi dzwonka też nie mamy...tak więc jestem głucha i ślepa...;-)

reklama
Nam wideodomofon tez potrzebny bo będziemy mieli taki płot co by nikt nam nie zaglądał i nie potrzebnie nie wchodził - jestem bardzo "pro sądziedzka" :-p No a przecież czasami listonosz do nas zajedzie :-p

Do góry