kerna
http://www.lauraziobro.pl
Noel chodziło mi o to czy ktoś chorował na 6 chorób w tym samym czasie Przez całe życie to norma że się dozbiera.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie ma obowiązkowych szczepień dziecka w Polsce!!!zaszczepic przeciwn\ko zoltaczce czy tezcowi ale to i tak sa obowiazkowe szczepienia w Polsce.
aniam - co do wcześniejszego Twojego tekstu, że rodzice nie powinni się wypowiadać na temat szczepień czy są dobre czy nie, bo nie są lekarzami, nie zgodzę się, nie zawsze lekarz to lekarz z prawdziwego zdarzenia. Czasem pieniądze przysłaniają to co ślubował.
[/COLOR][/COLOR]
No też prawda że większość osób tak robi, ja dlatego najlepiej moge się tylko wypowiedzieć na temat szczepionki prevenar 7 i 13 bo i tą i tą dostali moje dzieci ze względu na częste zapalenia płuc i tylko jedna pomogła a druga wręcz odwrotnieA większość osób kieruje się artykułami wyczytanymi z netu.
No też prawda że większość osób tak robi, ja dlatego najlepiej moge się tylko wypowiedzieć na temat szczepionki prevenar 7 i 13 bo i tą i tą dostali moje dzieci ze względu na częste zapalenia płuc i tylko jedna pomogła a druga wręcz odwrotnie
aniam141 ja i mąż też prawie wcale niechorujemy a dzieciaczki nasze prawie ciągle :-( no ale tak jak pisałam starszy syn musiał dostać prevenar ze względu na częste zapalenia płuc, urodził się z zapaleniem płuc wewnątrzmacicznym i co miesiac łapał, więc szczepionka pomogła, a drugi dopiero zaczął chorowac na płuca po podaniu szczepionki ale tej drugiej, nie chce tu konkretnie pisać której ;-)