mama Natalki2017
Fanka BB :)
Witam wszystkie mamy, łączę się w bólu z mamami niejadków. Moja córka ma 10 miesięcy, nie je nic poza mlekiem, ostatnio i z tym jest problem. Muszę włączać bajkę żeby odwrócić jej uwagę. Ale martwi mnie to że nie zje nic poza tym. Był czas że już coś tam zjadała jak jej dawałam łyżeczką, niewielkie ilości ale zawsze coś, a nagle totalny bunt i tak już od ponad dwóch miesięcy. Nie zje totalnie nic, nawet jak próbuję jej podać butelką. Nawet jak dodam do mleka łyżeczkę kaszki to już nie zje. Lekarz zalecił mi podawanie żelaza żeby zwiększyć apetyt ale jak rozpuszczę je w niewielkiej ilości mleka to nie wypije nie wiem jak jej to podać. Słabo przybiera na wadzę od czasu kiedy przeszliśmy na mm ( z konieczności). Próbowałam ostatnio zmieniać mleko za radą alergologa ale nie zje innego. Przybiera około 200 gram miesięcznie nie wiem już co robić. Badań robiłam tyle ze nawet nie jestem w stanie wymienić. Co można sprawdzić u niejadka żeby wykluczyć wszelkie zaburzenia? Dziwi mnie to że już zaczynała jeść a nagle nic