EWA to dobrze trafiłas, bo ja w tej branzy sporo wiem (dlugo prowadzilam biuro turystyczne bazy windsurfingowej na Rodos) :-) tak, wiec Garda to kultowe miejsce dla windsurferow..pelno ich tam!!!! tam co roku tez sa slynne regaty w zeglarstwie olimpijskim (windsurfingowe tez). Tam wieje!! i to bardzo ladnie, rowno i codziennie, bo jest wiatr termiczny. Tylko to zupelnie inne warunki wiatorwe niz na naszym Helu.. u nas to poprostu maly zefirek, a nie wiatr. A Twoj mąż jak pływa?? i gdzie do tej pory pływał?? Jak dobrze pływa to bedzie zadowolony,
reklama
Stopi on pływał chyba tylko u nas, bo nie było wcześniej innej możliwości... co roku jeździł na Hel, bo był instruktorem w szkole windsurfingu na jednym z campingów między Władysławowem a Chałupami. Myśleliśmy też o Rodos, ale nie wiem czy tam jest piasek dla dzieci? ostatnio wspominał też coś o Turcji, bo podobno też coś tam wieje... ja już się gubię :-)
Turcji nie polecam slabe , zmienne wiatry i raczej syf. Rodos - rewelacja - 3 sezony od maja do pazdziernika tam siedzialam, wlasnie w bazie Prasonisi Center - Newsy I tam wiatr super i dla takich co extra plywaja i co slabej tez.. maja duzy wybor sprzetu . wiec nie ma problemu z dobraniem deski do warunkow wiatrowych. Tylko tak Rodos to syf... tzn jak sie jest tam na wakacje na 7dni to tego sie nie widzi,a jak sie meiszka w domu an wiosce i widzi sie wszytsko od kuchni to inaczej...Plazy prasonisi na odpoczynek z dziemci nie polecam!!!jest kapielisko wyznaczone, ale zadna rewelacja,nie jest piekna ani mega czysta, trzeba uwazac na deski, kite, a dwa wieje i piasek leci caly czas na ciebie.... ja zapewne pojade tam z Lena, ale to z sentymentu... Plaze ladniejsze sa w innych miastach, ale to wtedy Ty musia bys zostac z dziecmi w hotelu czy na plazy, a maz samochodem jechac na Prasonisi (jest tez spot na Pn. wyspy blizej maista Rodos, ale Prasonisi to glowny punkt deskarski) Tylko jesczez z plaza to jest roznie, bo czesc przy hotelach jest żwirowa. klimat na Praso jest specyficzny-serferski, ale fajny.. za to drogo .. Garda jest sliczna i wyjdzie taniej niz Rodos, tzn. jak auetm pojedziecie. Tam jest tak, ze i sobie posiedzisz na plazy, dziecki maja place zabaw, maz poplywa i nie bedziecie musieli jezdzic autem na spot windsurfingowy. Tylko Garda jest mocniejsza wiatrowo , ale zadbane plazyczki(na Rodos 4lata temu byl mocny wiatr caly czas, potem zaczal sie zmieniac i juz tak mocno nie wieje) ja bym chyba na Garde wolala pojechac poprostu o wiele ladniej...... za to na Rodos masz polskie bazy wiec duzo Polakow i inny klimat...Tylko ogolnie wynajem sprzetu windsurfingowego nie jest za tani....na Krecie wiem ze tez sa ok spoty, na Kos czy karpatos te ztroche teraz ludzi lata z Polski, ale tam to nei dla dzieci klimat,,,,
p.s. jak Ty nie pływasz to na Rodos na Prasonisi nie bedzie Ci sie podobac.. zanudzisz sie i dzieci tez... ale jesli chodzi o twojego meza to tam miał by raj na ziemi, bo szkoly maja duzy wybor sprzetu... na taki rodzinny wyjazd to jednak Garda.. chyba , ze jakas super oferte znajdziecie na Rodos.. mozna tanie wyjazdy znalezc tylko np na last minute, bo duzo sama ukladalam takich pakietow wyjazdowych..
p.s. jak Ty nie pływasz to na Rodos na Prasonisi nie bedzie Ci sie podobac.. zanudzisz sie i dzieci tez... ale jesli chodzi o twojego meza to tam miał by raj na ziemi, bo szkoly maja duzy wybor sprzetu... na taki rodzinny wyjazd to jednak Garda.. chyba , ze jakas super oferte znajdziecie na Rodos.. mozna tanie wyjazdy znalezc tylko np na last minute, bo duzo sama ukladalam takich pakietow wyjazdowych..
Ostatnia edycja:
Podziel się: