reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Cześć dziewczyny
Nuśka gratulacje dla szwagierki :-)
no spóźnione życzenia z okazji rocznicy ślubu dla Ciebie i Agulki oczywiście
byłam wczoraj z Zuzią u lekarza bo ten katar się przedłuża i zaczęła trochę pokasływać w nocy na szczęście to nic poważnego nie ma nic na oskrzelach ale dostała eurespal i clemastinum i za tydzień mamy przyjść do kontroli

reklama
Witam. Dzięki kropelką ja i Adaś nawet przespaliśmy noc. Nie zatykało nas po nich i mały mógł oddychac przez nosek. Polecam, bo one oddtykają nos na 6-8 godzin.

Luandzia dzięki za życzenia.

Ja juz zrobiłam barszczyk na obiadek. Buraki zostawiła sobie na dzisiejszy obiadek, bo wczoraj robiłam do słoików z papryką.

Jak któraś by jeszcze chciała i mogła:

głosowanie: http://www.mamacafe.pl/forum/showthread.php?t=293

Ostatnia edycja:
Agulka - a jakie to kropelki?

u nas dziś dzień bez przedszkola bo Pawełek miał w nocy gorączkę, prawie 40 st :-(
Teraz nosek zawalony zupełnie ale humor ok.

Łukasz też ma malutkiego glutka :-(

Nie wiem czy do lekarza się dziś nei przejdziemy.

Agulka - a jakie to kropelki?

u nas dziś dzień bez przedszkola bo Pawełek miał w nocy gorączkę, prawie 40 st :-(
Teraz nosek zawalony zupełnie ale humor ok.

Łukasz też ma malutkiego glutka :-(

Nie wiem czy do lekarza się dziś nei przejdziemy.

dla dzieci w żelu Xylorhin.
Trochę ma się uczucie jkaby mrówki w nosie chodziły, ale na prawdę pomagają.

A Mai podaję też Xylometazolin dla dzieci a ja biorę wesję dla dorosłych.

Dzis przytrafiła mi się super sprawa. Uderzyłam się i krzyknęłam auuuu a mały spojrzał sie na mnie , przyszedł wziął moją buzie w swoje maleńkie rączki i pocałował.
Miękko mi sie zrobiło.

Ostatnia edycja:
Agulka,Nuska wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu.

A ja siedze przed tv i ogladam ten wielki eksperyment fizykow.

WITAM!
Mam chwilkę spokoju... w końcu :-) moj ma dzisiaj wolne i poszedl z Zuzka na zakupy, a ja chwilke posiedze i na spokojnie sobie posprzątam ;-)
Zuzia juz zaczyna sama chodzic na chodniku :-D:-D ale fajnie może już na roczek bedzie smigac sama :-)

Co do tego prezentu, tego leżaczka, to macie racje, chyba troszke za drogi prezent :confused: ale moze znajde jakis fajny tani to kupie, a jak nie to wymysle cos innego :-)

Chcemy kupic Zuzi fotelik samochodowy taki od 9-36 kg bedzie go miala na lata a wydatek jeden. Ogladalam na allegro i znalazłam jeden fajny nawet i niedrogi jak mozecie zerknijcie na niego i prosze o opinie mamuśki :-p
MAMTU FOTELIK KOALA 9-36KG + WKŁADKA REDUKCYJNA ! (431736332) - Aukcje internetowe Allegro

kludii tak, na stole czy na podlodze kladziesz te rzeczy i ciekawe czego dzizius sie chwyci :-) Ale robi sie to w roczek!

hehe nawet nie wiedziałam o takim zwyczaju :-) a wymienisz mi jakie rzeczy się kładzie? Też tak zronie małej w urodzinki :-)

Acha i jeszcze jedno pytanko robiliście roczek w kościele? Tzn zamawialiście mszę? Bo ja tak myśle czy zamówić bo Zuzi urodzinki 28.09 wypadaja, a to akurat niedziela :-)

ktoras z was pytala o laptopa edukacyjnego hanifka ma dwa ale jeszcze sie nimi nie interesuje moze dlatgo ze one sa dla starszych dzieci
co do mszy to wiadomo mysmy nie zamawiali ale ja i moje rodzenstwo roczki w kosciele mielismy

no i wczoraj bylam zapisac hanifke do katolickiej szkoly mam przyniesc za rok podanie do przedszkola tez katolickiego mala zapisalam od przyszlego wrzesnia czy sie dostanie zobaczymy ale bardzo bym chciala bo wiadomo wyzszy poziom mniej chuliganstwa itp

Klaudii u nas do[piero zapisał ksiądz na msze za pół roku. Z bardzo dużym wyprzedzeniem trzeba zamawiac. A mszę mamy 27 września, mama sie pomyliła i zamówiła o intencji udanej operacji, którą Adaś b ędzi maił dopiero w grudniu. Ale pomodlic sie możemy wcześniej , prawda?

Maja ma laptopa od roku i dopiero sie nim interesuje więc dla naszych maluchów to niewypał.

Gabits dzięki za życzenia

Dzis wkleje jakieś foty , bo juz mam sprawny komputer, hura

dla dzieci w żelu Xylorhin.
Trochę ma się uczucie jkaby mrówki w nosie chodziły, ale na prawdę pomagają.

A Mai podaję też Xylometazolin dla dzieci a ja biorę wesję dla dorosłych.

Dzis przytrafiła mi się super sprawa. Uderzyłam się i krzyknęłam auuuu a mały spojrzał sie na mnie , przyszedł wziął moją buzie w swoje maleńkie rączki i pocałował.
Miękko mi sie zrobiło.
Ale słodko:laugh2: A ten Xylometazolin, czy Xylożel to naprawdę świetna sprawa. Sama też tego używam. Tylko nie jestem pewna czy dla naszych maluchów to jest dobre,bo zel jest dość miętowy.
A my po wizycie u szałowej pani doktor. Obejżała siusiaka,bo jej kazałam to powiedziała,że trochę zaklejony,ale u roczniaków to normalne i nic się nie rusza:baffled: Tylko go zważyła i obsłuchała. Obejżała ząbki. zapytała,czy chodzi. Pytałąm o vit. D3 i powiedziała,że jeśli wypija 500ml mleka to nie trzeba podawać,bo dawka witaminy w mleku zupełnie wystarcza.
Na jesień jakieś witaminki mogę mu dawać takie wzmacniające,bez konkretnej nazwy.
Poza katarkiem nic mu nie jest więc szczepionkę dostał. Kupiłam mu roztwór soli morskiej do noska. Może lepiej będą gluty zlatywać. I będzie jak znalazł jak zaczną grzac w kaloryferach.
Mały śpi. Powidła się gotują to lecę powynosić kompoty do piwnicy i przyniosę jeszcze czarne porzeczki. Może będzie pił.

reklama
Dziewczyny wybaczcie, ale nie mam siły czytać :( padam na pyszczek!!!! Wróciłam z pracy.

Nie napisałam jak było na roczku :) było fajowo!!!! Kubuś dostał kilka prezentów (mało gości), ale i tak jest zadowolony. Od chrzesnej dostał bujenego smoka. Na zamkniętym zamieszcze zdjęcia.

:)

Do góry