reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

u nas juz taka dluga przewra jest od ajkiegos czasu i podejrzewam, ze tak zosanie. w sumie dzieci dorastaja i zmienia im sie tryb snu/pracy:-)

reklama
Izabela przykro mi z powodu znajomej

Hruda - kobieto, to bedzies w sierpniu w 3miescie czy nie bedziesz? Bo ten dancing z Nuska mamy zalegly :cool2: Wybralas juz kierunek studiow?

:tak::tak::tak: czekam czekam ale od października idę do pracy więc prosze to uwzględnić;-):-D:-D:-D

hruda to moze inaczej zapytam.:-)A jakiej wielkosci sa jajka Twoich kocorow i czy je widac jak spaceruja z podniesionym ogonem:-DZiarenko grochu,orzech laskowy,wloski,kokosowy..:-DSorki za te pytania,ale mam straszny dylemat teraz.

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D ale mnie rozbawiłaś swoją drogą nigdy się na tym nie znałam dla mnie kot i kotka jak są malutkie to i tak wyglądają na kocury.

Witajcie babeczki
ale wy z tym pisniem lecicie normalnie nadgonic was nie idzie
Izabellko bardzo mi przykro, z ta sluzba zdrowia tak to juz jest wiem cos o tym
moj dziadek teraz tez w szpitalu lezy od poniedzialku moja babcia byla w czwartek u lekarza lekarz powiedzial zeby mj dziadek przyszedl jest miejsce moj dziadek poszedl a lekarz na to ze ma isc do domu miejsca nie ma dodam tylko ze moj dziadek jest w bardzo ciezkim stanie i nie chcial go przyjac z powodu braku miejsc dziadek dal koperte to lekarz do pielegniarki pani Basi pan Z...do pokoju 23 prosze lozko przygotowac normalnie szok i to ma byc lekarz mi sie wydaje ze learze to z powolania byc powinni a nie dla kasy dobrze wie ze to sa ostatnie dni mojego dziadka ze nic mu juz nie pomoze a jeszcze kase od niego bierze przeciez glupie 200 zl go nie zb awi a moim dziadka da duzo...
I jeszcze takie male sprostowanie niania od hani to nie niemka tylko turczynka i w takim jezyku do hani mowic bedzie by szybciej oswoila sie z tureckim

Ale mi przykro smutno i aż ciarki mi przeszły mam łzy w oczach bo to naprawdę smutne.

ja pytalam o przerwe w spaniu:-)

U nas jest tak około 5-6 budzi się dostaje mleczko i zasypia budzi się o 9 troszkę się bawi później ja wstaję i idziemy na drugie śniadanko pobawi się (ostatnio hitem jest wkładani i wyciąganie pluszowej kaczki z pralki:happy2:) i tak około 11-11.30 kładę go i zasypia na jakieś 40minut do godziny potem jest jeszcze jedna drzemka około 16-17. Teraz właśnie śpi

Sumując wychodzi na to że 2-2,5 godziny przed pierwszą drzemką i po 4-5 godzinach jest druga drzemka

Ostatnia edycja:
przerwa w spaniu u nas wynosi 4-5 godzin jak wstaje po 8 tak idzie spac o 13:00 spi 1-1,5 godziny wstaje i potem spac idzie po 21

nuska, to o ktorej igorek idzie spac juz na noc, skoro o 16-17 ma drzenke? bo jka julitka wstanie ok.17-30 z popoludniowej drzemki, to idzie spac dopiero ok.22.

klavell, widze wlasnie, ze hani spi tylko raz w dzien. u nas teraz wyglada to tak samo

U nas tez jest tylko jedna drzemka ale dluga bo 3 godz. to mi pasuje:tak:

taka dlugosc to marzenie. wtedy mozna sobie zapalnowac wszelkie zajecia na ten czas i spokojnie nawet odpoczac. kiedy ja sie tak doczekam? wczoraj niby mala spaal 2.5godz, lae w trakcie sie przebudzila, wiec ja wzielam na lozko i polozylam sie z nia. w innym razie pewnie by tak dlugo nie spala:-(

reklama
wlasnie sie dowiedzialam, ze zmarla moja znajoma we wloszech..
:-:)-:)-:)-:)-(
przypominam sie bo zastalam pominieta a naprawde zle mi sie czyta :sorry2:
Na przysłość: widok, powiększenie, rozmiar pierwotny.
a tak a propo's, jak dluga przerwe maja wasze maluchy pomiedzy poranna pobudka a pierwsza drzemka? moja gwiazda ma ok 4godz!! i jesli ta drezmka jest dluzsza, to na koljena juz nie ma czasu w ciagu dnia-horroor!!!
U nas różnie. Np. dziś wstał o 5:30 i pierwszą drzemkę miał o 7:45 do 8:45, a drugą o 12:20 i nadal śpi. Ale na ogół to zasypia po jakiś 4-5 godzinach.
A my juz nie stosujemy plynow sensitine od jakiegos miesiaca.Jeszcze zostalo pol pudla proszku sensitive i jak skonczymy to bezie normalny proszek.Mala jak narazie nie jest uczulona.
Ja od niedawna piorę ubranka Maciusia w zwykłym proszku.
Adaś nie usiedzi ani SEKUNDY na nocniku :tak::baffled::no::no:
Ja jeszcze nie próbowałam sadzać.
nuska, to o ktorej igorek idzie spac juz na noc, skoro o 16-17 ma drzenke? bo jka julitka wstanie ok.17-30 z popoludniowej drzemki, to idzie spac dopiero ok.22.
Maciuś nawet jak śpi ok.17 to i tak o 19 już pada.

A my się nareszcie doczekaliśmy stołu w kuchni. Trudno nam było coś dopasować. I po 2,5 roku mieszkania mamy stół:-D:szok:;-)Choć i tak nie wtakim kolorze co chciałam.:-(

a co maja zrobic matki, ktore nie maja takich pieniedzy?
Radom: Matki powinny płacić za karmienie?
No gdyby to obowiązywało w zeszłym roku to bym co najmniej 300 zł zapłaciła:szok::wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Do góry