reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Hrudzia trochę dziwne, bo dziewczyny niektóre maluchy spią z rodzicami i ciekawe czy nie poduszce?:crazy:?????? Mam , tata na poduchach a maleństwo gdzieś niżej bez.:baffled: Mi to nie pasuje
Agulka dokładnie tak jak piszesz- mama, tata na poduszce a dziecko niżej bez poduchy:tak:

Witam Szanowne Panie;-)
Pisalyscie o spaniu maluchow na poduszcze.Angelka jeszcze spi na plasko i jest zadowolona wiec spoko,a jak spi u nas to my na poduszkach a ona na plasko.Taka zem wyrodna matka.hehe
Witam w klubie wyrodnych;-);-)

reklama
Witam, o jak na wsi jest cudownie, zwlaszcza latem. Opycham sie czeresniami i truskawkami, Stas dostal dzis kaszke na mleku krowim i nic mu nie jest, a wcinal jak dziki czlowiek.

Justyna - szkoda mi Twojej kuzynki, moze skoro zdecydowali sie jednak wziac slub to wszystko ulozy sie dobrze.
Atru - ale tych od wozka musza uszy piec, tak ich tu obmawiamy :-D
Hruda - to moze uda nam sie spotkac znowu w 6tke z dzieciaczkami przed Twoim wyjazdem?
Kasiu - to fantastycznie, ze jestes zadowolona, mozna sie z ludzmi spotkac, odetchnac od obowiazkow domowych, no i o super godzinie jestes w domu. Dobrze sie ulozylo, w dodatku kaska dobra :tak:

Dziewczyny, pytalam o te poduszke, spia wasze szkraby na poduszce juz?:confused:

Mój śpi na Olkowej poduszce,czyli takiej małej.A ją już przerzuciłam na dorosłą

Etko, właśnie przemyślałam sprawę, że parasolka to jedyna rzecz, z której mogę skorzystać. Nie pogniewasz się?:zawstydzona/y: Acha, no i mocowanie do tej parasolki jest przeznaczone tylko do takich płaskich rurek od stelaża a nie okrągłych, więc może też by Ci nie pasowała...

Nie ma problemu;-) Wyszukam na allegro ;-):tak:

Agulka śliczne zdjęcie zapodałaś Adasia te w kąpieli na Baby Online:tak:

U nas już wyrzyna się ta jedynka...w końcu...tyle czasu mu wychodzą zęby:no::no::crazy: Chciałam kupić SACHOL...ale coś mnie zablokowało i nie kupiłam.Bałabym się że skrzywdzę go tym :baffled: Niech rosną w swoim tempie:tak:

Kasia ja też zostawiam od jakiś 4 tygodni Bartka.......i wiem że jest pod dobrą opieką.Tak samo jest płacz przed wyjściem a jak wracam to się cieszy na cały głos:tak: Super uczucie:-D Odpoczywam PSYCHICZNIE od dzieci.I gdybym miała go gdzie zostawić na 8 godzin to z chęcią bym już ruszyła do pracy:tak:
A co oni wymyślili ten dodatek na dziecko:baffled: Rodzinne :baffled: Chyba nie:no:

Carioca mam pytanko odnosnie Szczeniaczka uczniaczka.Zastanawiam sie nad zakupem,a wiem ze kupowalas.Warto zainwestowac?
Kasia ciesze sie bardzo ze pracka wporzo_Od wrzesnia ja tez ruszam do pracusi:tak:

Mój do roczku bez poduszki

julitka spi na poduszce, ktora trudno nazwac poduszka, bo jest cieniutenka, tyle tylko, ze ma poszewke i nie spi na przescieradle. nie wiem, czy bede ja uczyla spac na czyms grubszym, bo ja od liceum spie na plask, a maz tylko na jasku, wiec taka u nas rodzinka bezpoduszkowa. uwazam, ze spanie na plaskim jest zdrowsze dla kregfoslupa.

no to temat poduszki zaliczony:-). Mialam na mysli taka plaska albo wcale...wiec ja sie jeszcze wstrzymam...a Stas i tak ma w nosie poduszki. kolderki bo spi wywalony na odwrot albo w poprzek
Carioca - mam nadzieje ze replay spotakania wypali( tylko bez strazy miejskiej)...bo moze zostane na tej Jamajce na stale;-):-D
Tylko nie mow ze jesz takie czeresnie ( jasne) prosto z drzewa:-):szok::-) ja tez chce!
Kasia - no widzisz? a tak sie denerwowalas:-)..
...jak ja bym wrocila do pracy..gdybym miala dokad:crazy:

Carioca mam pytanko odnosnie Szczeniaczka uczniaczka.Zastanawiam sie nad zakupem,a wiem ze kupowalas.Warto zainwestowac?
Zuzia też ma tego pieska i czasami się nim bawi ale generalnie zbytnią ją nie interesuje

Co do poduszki to Zuzia zazwyczaj śpi bez czasami W daje jej tą płaską ale trudno powiedzieć że na niej śpi bo tak jak Staś Hrudy odstawia w łóżeczku różne kombinacje
Czy wasze maluchy też są takie chętne do przytulania ? Zuzka była strasznie niedotykalska a teraz tylko tuli tuli...

Ostatnia edycja:
reklama
Cały dzien byliśmy u mojej mamy. Kupiłam S na urodziny koszulę i krawat (przy okazji na wesele;-)) i szwagierce na imieniny.
Wskoczyłam do US i mam czekać do końca lipca,bo oni wiedzą,że mają 90dni na przesłanie kasy,ale im brakuje i jakiś tam bełkot:baffled: A że zwykłym ludkom brakuje to nikogo nie interesi. A dostanę ok 300,bo miałam nie tyle mały dochód,co mały podatek:wściekła/y::wściekła/y: Oczywiście firmy rozliczają pensje tak jak im wygodnie:wściekła/y::wściekła/y:

A z weselem wyszły jaja,bo kuzynka S nie jest w 3 miesiącu jak podejrzewała, tylko w 5:szok: i przełożyli na później. Może razem z chrzcinami?

Do góry