reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

a ja dzisiaj natknełam się na taką stronkę Wykop.pl - Królowe anoreksji - Zdjęcia i cieszę się że jestem taka jaka jestem bo to co tam ujżałam to szok

melduje że okna w 3 pokojach, kuchni i na pół piętrze umyte firanki wyprane i zawieszone i już zaczyna pachnąc świętami, z pokojami na górze daruje sobie, jeden to robi za strycho-garderobe więc nikt tam nie przebywa a drugi to taki pokoik gościnno suszarniany, okna tam wyszoruje na wiosne i zawiese świeże firanki, teraz mamj już dość chyba że mnie coś natknie to może wtedy
Carioca szkoda Stasia i oby mu nic poważnego nie było
Klavel może jak już Hanife brzuszek nie boli to i wysypka z policzków zniknie na zawsze, hm u nas obiawy po jednym dniu cytrusów utrzymywały się 2 tygodnie, więc jak pisze Atru może jej organizm się oczyszcza i stąd ta wysypka, u nas też występowała i miała 2 rzuty intensywności więc poczekaj do pełnych 2 tygodni ze zmianą mleka

reklama
Witajcie wieczorkowo
Carioca oby małemu nic nie było bo taki przystojniak musi być zdrowy.
Tygrysku ty to masz charakter, pozazdrościć. Ja jestem leń i pracuję tylko w myślach. Teraz ustaliłam sobie że jak tylko skończą układać panele biorę się za sprzatanie i układanie szpargałów w meble.
Klavel, Atru, zamiast jakis specyfików ja proponuje wam dietę ryżowo - marchwiową. Mi tygodniowo 2 kilo spadało. Poza tym wyeliminowanie chleba daje bardzo dużo. Ja jak znowu zaczęłam jeść pieczywo poczułam się strasznie ciężka i przestałam chudnąć. ten koktail i 1 posiłek mnie przerażają:confused:
A z panelami po moich wczorajszych atakach histerii ruszyło się aż byłam w szoku. Chłopy dokończyli przedpokój i ułożyli cały pokój małego. Została sypialnia i wszystkie krawędzie. Na niedziele umówiłam sie z meblami więc muszą dokończyć, nie mają wyjścia :-D

Aha zapomniałam dodać że na blogu wstawiłam filmiki z podnoszenia główki przez małego. Szzerze mówiąc lepiej podnosi niż jest na filmach bo tam był już zmęczony. Nagrałam lepszy film ale był za długi i za duży miał rozmiar i mi nie wszedł.

Link do forum jest niżej, nie umiem linków już wklejać :-/

Ruda-iza gdzie ten filmik ?
Tygrysku jestem pod wrażeniem zresztą nie pierwszy raz jak zwykle wszystko wysprzątane, wszystkie wizyty u specjalistów zaliczone Ty jesteś niesamowita jak Ty to robisz? A mi nie chce się myć okien zresztą jest zimno i boje się że się zaziębię a co tam poczekam sobie na cieplejsze dni i wtedy umyję pewnie to wyjdzie gdzieś na wielkanoc:-) no ale chyba nie jest tak źle jeszcze ulice przez nie widać;-):-D.

A jak zwykle zamiast iść spać to muszę oczywiście nadrobić BB ach to uzależnienie:zawstydzona/y:
Carioca trzymam kciuki z a Stasia żeby wszystko był dobrze i wszystkie okropne bakterie dały mu spokój. Masz taki śliczny avatar (Stasiowy-Mikołaj jest boski) że nie mogłam się oprzeć i też zrobiłam zdjątko Igorkowi w mikołajowej czapce jest super może później wkleję mam nadzieje że się nie pogniewasz że papuguję?

Muszę kończyć bo mąż mnie goni od kompa. pozdrawiam was wszystkie uściski i do jutra papa.

e tam Tygrys poprostu jest niesystematyczny i po całym tygodniu czy dniu obijania w krótkim czasie nadrabia całe zaległości, a do super błysku w domku to mi jeszcze brakuje, ale fak jak okna i firanki błyszczą to już czuć święta, chociaż nie chce mi się świętować, tak jakoś mnie łapie świąteczna handra, czesto tak miałam jako nastolatka i czuje że znów wraca.
a B ma dzisiaj ostatnią nockę i ja znów nie mogę zasnąć (wczoraj mi jakoś poszło bo się zmachałam tymi lekarzami) i buszuje w sieci i na BB a między czasie pieke placki na mini wigilię na sobotę (teściowa wyjeżdza na święta) i trzeba ją porzegnać.
tak sobie siedze i słysze jak Wiki ssie paluszki z głodu, nie wiem już czym ją karmić, nie mogę się doczekać aż skończy 4 miesiąc i kupie jej bebiko 2 z ryżem albo grykom to może się nasyci na noc, albo kupię jej kaszkę ryżową i dodam do mleczka, hm nie wiem już sama

a ja sobie Was podczytuje cichaczem ale nadal nie moge sie tak zorganizowac zeby miec wiecej czasu dla siebie w tym na BB :(

Moja mala, rosnie jak na drozdzach. Ciuszki kupujemy na 9 m-cy :-) bo te do 6-ciu sa juz za male !!!

W poniedzialek czeka nas szczepienie na gruzlice... nie wiem czy wy tak samo przezywacie te szczepienia ale dla mnie to jakies traumatyczne przezycie :baffled:

Ladnie nam sypia bo od 21 do 7 rano bez pobudki na mleczko. 21 to jej ostateczna godzina na sen nocny. Ale w dzien posypia sobie 2 razy az po 20 minut !
Ciagle potrzebuje towarzystwa wiec nie jestem tak naprawde wstanie nic zrobic !
A tu swieta truz tuz. Widze ze juz myjecie okna, wieszacie firanki....ehhhh gdzie mi do was laseczki :( Jak wy to robicie ???

no i teraz lece do wyrka

Pozdrawiam Was wszystskie

qrcze wcoelo mi pol posta :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

wlasnie skonczyla sie strzelanina i ladujemy baterie czyli trwa posilek samotnego strzelca
w wolnym tłumaczeniu znaczy to ze maly skonczyl puszczac baki i wcina :-)
a wlasciwie juz spi na cycu :sorry2:

Dziekuje dziewczyny za linki z e-kartkami - cos bede tworzyc.
Tygrysku - ide za twoim przykladem - dzis tzw. dzien na szmacie czyli porzadki.
Poza tym przymierzam sie rozpoczecia procesu tworczego - maluje obrazy olejne, takie hobby i mam swiateczne 'zlecenia' od rodzinki...ale jak tu rozmieszac farby skoro malec prosi o uwage i pieszczoty...:happy2:

reklama
Dzień dobry dziewczyny!
Ja jak zwykle tylko ,,po ogień'' i na chwileczkę, bo udało mi się dziś dostać do komputera i nadrobić zaległości w podczytywaniu Waszych postów :-).
Nie jest to łatwe, bo muszę wcelować w moment nieobecności mojej 14-letniej latorośli :tak:. Rymuję...:-).
Uzupełniając wiadomości dla Klavell dotyczące alergii na mleko , mój Piotruś dostał na receptę rewelacyjną maść - ELIDEL. Kosztuje u nas w aptece (Gdańsk) około 80 zł, ale nie zawiera sterydów i jest naprawdę dobra przy takim powracającym podrażnieniu buzi.
Muszę lecieć, bo mały się obudził.
Serdecznie Was pozdrawiam - podziwiam za zorganizowanie i determinacją przy świątecznych porządkach (ja chyba zaproszę studentkę do sprzątania ... - leń ze mnie):baffled::tak:.
Do zobaczenia.
Ewa z Piotrusiem.

Do góry