reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Moj smyk tez czasem, podczas kapieli, ma nieoczekiwana zmiane nastrojow...ale moze to znak ze staje sie...czlowiekiem? my przeciez tez mamy lepsze i gorsze dni...
Mam pytanie dziewczyny, czy znacie moze jakas ciekawa stronke gdzie mozna po wklejeniu zdjecia(bobasa, rzecz jasna) zmontowac kartke swiateczna i wyslac z zyczeniami?

reklama
po angielsku znam jedna, ale trzeba sie zalogowac -snapfish.com

jeny, dziewczyny..problemow z bankiem ciag dalszy. weszli mi na konto z jakas absurdalna kara i teraz mam na minusie, wiec zaplace kare za to tez... Jutro znow do banku pojade,ale tam gdzie zakladalam...

Harsh dlaczego nie mówiłaś że na Olafka można głosować więcej niż raz? :D Juz zagłosowałam z wielką przyjemnością.
Nie znam się na prawach banków. Ja miałam niedawno tez przejścia z bankiem, zkończyło sie na zmianie banku ale na szczęście kar u nas nie ma.

ja po całym przedpołudniu lenistwa i spacrów wziełam się za okna, firanki się piorą a teraz myje okna i powiesze mokre firanki, taki mały fortel żeby nie prasować bo nie mam jak ich bezpiecznie wysuszyć i okna zgłowy, mała śpi więc jade ostro

Moj smyk tez czasem, podczas kapieli, ma nieoczekiwana zmiane nastrojow...ale moze to znak ze staje sie...czlowiekiem? my przeciez tez mamy lepsze i gorsze dni...
Mam pytanie dziewczyny, czy znacie moze jakas ciekawa stronke gdzie mozna po wklejeniu zdjecia(bobasa, rzecz jasna) zmontowac kartke swiateczna i wyslac z zyczeniami?

Bardzo proszę http:czasdzieci.pl w wyszukiwarce napisz kartki

Hej a ja dzis wreszcie dostalam bardzo wyczekana rzecz,mianowicie sterylizator aventu iq24...gotowanie tego calego sprzetu doprowadzalo mnie juz do szalu a cena byla znosna bo facet na allegro sprzedawal sprowadzone o wiele taniej niz w sklepie a tez nowe. Jutro biore sie za okna bo juz mam masakre..w sobote przyjezdza tesciowa i bedziemy ustalac co i jak z chrztem malej. Maz dzwonil ze w ich okolicach jest super miejsce :: Le�ni�w : Sanktuarium Maryjne w Le�niowie : Matka Bo�a Le�niowska :: tylko ze jakos nie potrafie sie doczytac info na temat dat dotyczacych chrztu w tym sanktuarium wiec chyba trzeba bedzie tam jechac i sie dogadac. A tak poza tym jakos leci,Nel dostala wczoraj szczepionke ale na szczescie nie ma zadnych skutkow ubocznych:blink: Ja buszuje nadal po naszej klasie zastanawiam sie nad prezentami swiatecznymi....ale bardzo powoooooliiii:-D

Tygrysek, to widzę że my dzisiaj obie z tymi oknami. Mi się udało te dwa machnąć, ale drugie od strony pokoju już było mniej dokładnie bo potomstwo nie pozwoliło...;-)

Byliśmy dzisiaj na spotkaniu ze szkoły rodzenia - takie poporodowe. Z sześciu par same dziewczyny tylko jeden chłopak (nasz Oskar) i wszystkie dzieci były grzeczne i nie płakały poza tym właśnie wyżej wymienionym rodzynkiem ;-). No coż, musiał pokazać charakterek... Ale fajnie się było spotkać i poopowiadać o porodach :-D

Dobra, spływam bo mamy dzisiaj wieczorem takie babskie spotkanie, uciekam z domu, Piotrek zostaje ze śpiącym skarbem :tak:

a my dzisiaj mielismy miec drugie szczepienie ale nic z tego. odebralam wczoraj wyniki moczu - ogolne, wyszly bakterie. Dzisiaj łapaliśmy siuski do posiewu. Za pierwszym razem maly sie calkowicie wysiusial na tatuska, zebysie to widzialy, komedia, a tatusiek probowal wycelowac z tym kubeczkiem :-D Za drugim razem sie udalo.
Ponadto pediatra stwierdzila ze maly cos blady jest i miał pobraną krew na morfologie :baffled: Ponoc dzieci miedzy 2 a 7 miesiacem zycia maja taka fizjologiczna anemie, oby to bylo tylko to :( Bo wersja gorsza jest taka, ze podlapal jakas bakterie i ona mu tak dokucza, ze az dostal anemi :(

Ale jest radosny, ochoczo je i ładnie przybywa (dziś 6600 gr - do zdublowania wagi urodzeniowej tylko 400 gr).

Ja juz sama nie wiem co mam robic od dwoch dni odpukac hanifke brzuszek nie boli w nocy to znaczy ze do mleczka chyba sie juz przyzwaczaila ale te policzki mnie mecza rano sa w miare ladne ale wieczorem szczegolnie jedno jest czerwone gorace i szorstkie...
bylam dzis w centrum chcialam kupic w rossmanie ten koktail o ktorm pisala ATRU jest kosztuje niecale 5 euro ale tak sobie przemyslalam sprawe i kupie po nowym roku i bede pila bo dla przeporwadzenia procesu odchudzania należy zastąpić trzy posiłki dziennie koktajlem, zjadając jeden posiłek dziennie, np. obiad o wartości do 500 kcal. Należy wyeliminować z diety wszystkie napoje słodzone cukrem. A ja mam zamiar w swieta sobie pojesc wszystkiego po trochu wiec moje odchudzanie by licho wzielo wie zaczynam po nowym roku dokupie jeszcze slim figure w zestawie i bede rowniez popijala no i jeszcze Chrom +B3
prezenty juz prawie wszystkie mam w sobote jeszcze tylko pojedziem do reala dokupic jakies slodycze kawe kosmetyki i powrzucam dodatkowo do prezentow...rodzica robie jeszze kalendarz z hanifka kupilam dzis specjalny kalendarz z miejscami na zdjecia wywolalam 12 zdjec i jutro powklejam i zrobie zdjecie to wam pokarze...mala zasnela wiec i ja uciekam do wyrka...dobranoc...

reklama
Klavell - mam nadzieję, że buzia szybko się poprawi Hanifce. Tymek dostał na to do smarowania maść Laticort i krostki ładnie zeszły. Od czasu do czasu niestety wracają i będą wracać, mimo, że pije tylko sojowe mleko. Na wyprysk alergiczny dobry jest ponoć Alantan Plus Maść. Już ją kupiłam ale jeszcze nie wypróbowałam.
Co do rozpoczęcia diety to masz absolutnie genialny pomysł z tymi świętami, a ja chciałam zacząć od razu:-D Ale bym sobie samobója strzeliła. Też mam zamiar dołączyć do tego herbatki typu Slim, kawy ani herbaty i tak nie słodzę, więc nie powinno być problemu.

Do góry