reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniówkowe mamy

He, he, dwa miesiące temu o tej porze leżałam sobie w szpitalu i zastanawiałam się nad tym, czy mnie jutro wypiszą do domu:-):-):-). Nawet przez myśl mi nie przeszło, że następnego dnia moje dziewięć miesięcy się skończy i spotkam się z moim synusiem po tej stronie brzucha.

reklama
Ja mam wózek ABC Design model Astro 2007, jest nowoczesny i super lekki ale niestety, jest także bardzo szeroki i w wiele drzwi się nie mieści. Kłopot także przy wnoszeniu go po wąskich schodach naszej klatki schodowej, bo nie za bardzo jest jak złapać. Najwygodniej wnosi się go po schodach w formie rozłożonej, tzn. gondola w jednej ręce (jest zaopatrzona w wygodny uchwyt) a złożony stelaż w drugiej. Budka gondoli jest trochę za płytka a z tyłu w poszyciu jest otwór na "zapięcie" gondoli, przez które trochę wieje. Ale generalnie jestem zadowolona i mój synek lubi w nim podróżować. Przez dwa miesiące użytkowania jeszcze nic się nie urwało, ani nie uszkodziło, a na tym etapie przy moim starym wózku (firmy El-jot) borykaliśmy się już z uszkodzonym zaczepem gondoli, naprawialiśmy dno gondoli, od której odpadł nit, hamulce były ledwo żywe, a wkrótce uszkodził się system składania stelażu i poodpadły napy przytrzymujące okrycie na gondole.

Ja mam wózek mothercare trenton deluxe
i jestem z niego zadowolona jest zwrotny wygodny ma duży koszyk i łatwo sie składa

ale ma tez takąwadę że gondolka ma tylko 62 cm długości:/ mój mały już z niej wyrósł i jeździ teraz ze zgiętymi nogami ...

klavell - czyzby to wozek Hartan? oj widze ze w Hamburgu jest bardzo modny...moja, wczesniej wspominana, kuzynka, wlasnie z Hamburga - pozyczyla mi wlasnie hartana racer...lecz niestety za ciezki i nie miesci mi sie do windy
Popelnilam wiec najwieksza fanaberie w moim zyciu( grozilo rozwodem ;-)) i kupilam wozek Jane Nomad (cena jest zawrotna - wysciubalam grosz do grosza po wszystkichj w rodzinie) ale jestem baaardzo zadowolona. Wozek jest wielofunkcyjny - spacerowka wazy 6kg, gondola jest duza i gleboka ( w przeciwienstwie do modnych w Polsce Mutsow, z mala jednak gondolka)..jest zwrotny i wizualnie nowoczesny ale ladny...
P.S. nawiasem mowic ceny wozkow to w ogole jakies nieporozumienie - dorownuja cenom aut:shocked2:

Bardzo Wam wszystkim dziekuje za cenne informacje...:-)
Jestem bardzo wdzieczna, problem z wyborem wózka powoli sie rozwiazuje :-)
Miłego dnia :-)

Witajcie, w poniedziałek. Dzisiaj mój Tymo skończy dwa miesiące. O tej porze dwa miesiące temu wydeptywałam posadzkę na korytarzach oddziału położniczego w celu pobudzenia mojej macicy do działania, tzn. do czynności skurczowej:-D:-D:-D. Nie wiedziałam wtedy jeszcze, że za dwadzieścia minut zostanie podjęta nagła decyzja o cesarskim cięciu (choć właśnie pięć minut wcześniej wróciłam z badania ginekologicznego i wszystko miało się odbyć naturalnie). Za godzinę będę już leżała na sali operacyjnej w trakcie cesarki, bo równo w południe urodzi się Tymoteusz. Eh, wzięło mi się na wspominki...

KatiNJ - wszystkiego najlepszego z okazji 3 miesięcznicy twojej Julci.

Maraniko - także dużo zdrówka dla Twojej kruszynki, najstarszego Wrześniowego Skarba!

Xeone, Agacis - wszystkiego naj naj dla Waszych dwumiesięczniaków! Ale zleciało, co? Właśnie pomyślałam, że chrzcimy Tymka 26.12, a więc w drugi dzień świąt, akurat, kiedy nasze dzieciaczki skończą po trzy miesiące;-)

dzieki dzieki atriuvell- u mnie to juz było dawno po a o tej godzinie robiłam oglad jak tam stan mojego zdrowia. Mała urodziła się w nocy o 3.15. myślałam że to sie nigdy nie skonczy a tu prosze 2 miesiace.j uż dawno zapomniałam o porodze:-)

reklama
Do góry