reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Nuśka ta karuzelka co pokaujesz jest fajniejsza. Ta co my mamy tez jest z projektorem, na pilota i tez mozna potem zrobic z tego lampke, ale ta mi sie bardziej podoba.
Aina - sto lat sto lat sto lat sto lat niechaj żyje nam! Wszystkiego najlepszego!

reklama
Nuśka ta karuzelka co pokaujesz jest fajniejsza. Ta co my mamy tez jest z projektorem, na pilota i tez mozna potem zrobic z tego lampke, ale ta mi sie bardziej podoba
Właśnie ta wasza ma projektor a ta nowa nie, za to ta nowa ma żywsze kolory i nie wiem którą wybrać. Ale skoro wasza dobrze się sprawdza to chyba jednak też taką kupię, co o tym myślisz?

Witam mamusie swoich dzieciaczków.
Dzis mnie wzięło na refleksje. Czy wy wiecie jak nasze dzieci szybko rosną? Pewnie tak. Ja wiedziałam a jednocześnie nie zdawałam sobie sprawy z tego, że ich rozwój, poznawanie świata i nowych umiejętności jest taki szybki. Juz umieją dużo wiecej niż miesiąc temu, a równo 2 miesiące temu to Omar dopiero przyszedł na świat. Omar ma juz dwa miesiące. Kiedy to zleciało? To, że szybko się rozwija udowodniły mi dwa zdarzenia.
1. Pierwszego dnia jak mąż był na zwolnieniu lekarskim w pewnym momencie przybiega do mnie (byłam e kuchni) i woła: Iza omar leży sam w łóżeczku i guga do siebie. Żebyś ty wiedziała jak fajnie gada i jak wyraźnie. Ja sobie pomyślałam, że jak zwykle. Nawet przez myśl mi nie przeszło, że mężulek jesszcze tego nie słyszał, bo codziennie chodzi do pracy. Dla mnie to było coś normalnego a to przecież tak wielki postęp w rozwoju maluszka. Przez pracę tak wiele traci się z rozwoju maluszka :(
2. Wczoraj wkładałam śpiochy małemu a tu... niezapinaja się, za małe!! :D Koszulki juz wcześniej były małowate ale mu wciskałam :) Mój Omar wyrósł z rozmiaru 62, nosi 64 a zaczęłam wyciągac mu z waliz rozmiar 74. Duży chłopiec nam rośnie.

Kurcze a ja nie wiem co z moja Hanifka trzy miesiace nie miala zadnych probleow brzuszkowych az tu nagle po skonczeniu trzeciego miesiaca cos zlego zaczelo sie dziac od dwoch dni hanifka budzi mi sie nad ranem z placzem i twardym brzuszkiem w nocy budzi sie czesto...jest niespokojna, przy jedzeniu placze...nie wiem co sie stalo...co to moze byc??? czy to samo minie???

Ruda-iza mój Igorek też dziś kończy 2 miesiące:-) o której urodziłaś?

Klavell
nie odpowiem ci bo mój Igor ma dopiero 2 miesiące a Twoja córcia jest od niego starsza o ponad miesiąc a na tym etapie ich życia to jeszcze duża różnica.

Dziewczyny od kiedy maluszki śmieją się tak na głos? Bo mój synuś często się uśmiecha ale na głos to mu się zdarza tylko przez sen.

Nuśka - chyba właśnie ok. 3 m-ca dzieciaki zaczynają śmiać się w głos:-D:-D:-D

Klavell - może to kolejny objaw alergii na mleko krowie? Czym prędzej udaj się z małą do pediatry i poproś o zmianę mleka na jakąś mieszankę mlekozastępczą. Na pewno takie są dostępne w Niemczech.

Czesc dziewczyny!
W przyszłym roku tak jak Wy zostane mamą, chciałam Was zapytac jakie wybrałyscie wózeczki dla Waszych malenstw? Czy ma któras z Was wózek BABY SMAIL TWISTER? I czy cos mogłaby o nim napisac?
Z góry dziekuje za wszelkie informacje :-)
Pozdrawiam gorąco :-)

Ruda-iza mój Igorek też dziś kończy 2 miesiące:-) o której urodziłaś?

Klavell nie odpowiem ci bo mój Igor ma dopiero 2 miesiące a Twoja córcia jest od niego starsza o ponad miesiąc a na tym etapie ich życia to jeszcze duża różnica.

Dziewczyny od kiedy maluszki śmieją się tak na głos? Bo mój synuś często się uśmiecha ale na głos to mu się zdarza tylko przez sen.

rodzilam jakies pol godziny temu. o 14,25. maly przespal to:eek:
omar tez sie glosno smieje tylko przez sen.:confused2:
za to dzis pierwsy raz plakal ze strachu bo go tatek za wysoko i za szybko zabujal:wściekła/y:
i dzis po raz pierwszy zrobil tak wielka kupe ze wyszla na plecy :-D

reklama
Czesc dziewczyny!
W przyszłym roku tak jak Wy zostane mamą, chciałam Was zapytac jakie wybrałyscie wózeczki dla Waszych malenstw? Czy ma któras z Was wózek BABY SMAIL TWISTER? I czy cos mogłaby o nim napisac?
Z góry dziekuje za wszelkie informacje :-)
Pozdrawiam gorąco :-)
nie polecam ci wozkow firmy graco. my niestety go mamy i musZe stwierdzic ze ma za mala gondole. moj wielkolud juz w nia nie wchodzi.
269260852.jpg

Do góry