reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

A ja kupilam na allegro z likwidacji sklepu wozek za 200 ziko, nowy. Trochę się bałam, że po miesiącu będę kupowała drugi, ale tu niespodzianka - wszystko ok, do tego duza gondola, jeszcze pół Staska tam wejdzie, porządne gumowe duże koła, dobre resory i jestm bardzo zadowolona.
Za to wydamy więcej na spacerówkę, mysle zeby mu kupic Fisher Price spacerówkę, bede sobie zamawiać bezposrednio ze usa.

reklama
Carioca - dokładnie, w gondoli byle się przemęczyć do wiosny i naprawdę o 100% lepiej zainwestować w porządną, lekką wybajerzoną spacerówkę. Przerobione na moim Kubie. Zanim skończył rok ciężki wózek uniwersalny, którym jeździł od urodzenia, spoczął w piwnicy i zakupiliśmy lekką, funkcjonalną spacerówkę typu parasolka firmy Hoco. Służy Kubie po dziś dzień i poza tym, że co tydzień trzeba prać poszycie i raz była oddana do serwisu gwarancyjnego, to w dalszym ciągu wygląda niemal jak nowa.

A my wlasnie pocwiczylismy. Podczas jednego cwiczonka Srachu pobił rekord kupalowy, strzelił taaaaaaaką kupe ze cala pieluch nawet z przodu byla w kupalku.

Atru - aaa serwis gwarancyjny... To lepiej kupic w Polsce.

A wogole to trafilam ze Stasiem do dobrego osrodka. Od razu mialam po neurologu - rehabilitanta, potem jeszcze wywiad logopedyczny i psychologiczny. Psycholog pochwalil Stasia za kontakt i spokój, logopeda za gurzenie i ssanie :-D No i wszyscy mowili, ze spore chlopaczysko :)

Maz wlasnie przywiozl mi kropelki SAB SIMPLEX na problemy z brzuszkiem u hanifki jak podaje sie takie kropelki miesza z mleczkiem czy na lyzeczce same kropelki podac...mam nadzieje ze to troszke jej pomorze...czy to mozliwe ze hanifka dostala kolki w wieku 3 miesiecy czy raczej to cos innego np przez mleczko

Klaviel chyba meczy ja mleczko - zmienilas na takie bez bialka krowiego?
A Sab simplex sie podaje tak - 30 kropelek dodaj do mleczka, do butelki. mozna tez bez niczego, na łyżeczce podać.

jeszcze nie zmienilam w piatek ide do lekarza to zobacze co lekarka mi powie jak ze to nic takiego i dalej mam jejj dawac HA to nie wiem co jej zrobie jak nic takiego odkad hanifka dostaje butle tak ma buzke w wysypce czyli 2 miesiace:szok: a lekarka z jednego mleka Ha na inne Ha mi zmienia glupia...zobaczymy teraz co powie...

Carioca - ja akurat w Polsce tego wózka nie kupowałam:-D. Wózio zakupiliśmy w Niemczech, tam dają aż 2 lata gwarancji. W momencie, kiedy coś tam się w nim zepsuło, po prostu poszliśmy z tym wózkiem do sklepu, w którym go kupiliśmy, a oni odesłali go do producenta. Jako, że firma Hoco pochodzi z Austrii, więc zapowiedziano nam, że naprawa może potrwać nawet 4 tygodnie. Na ten czas dostaliśmy wózek zastępczy.
Zakup wózka w Stanach na pewno utrudni korzystanie z serwisu... Zawsze w takich wypadkach odsyła się towar na własny koszt do sklepu bądź producenta. No i pomyśl sobie ile czasu potrwa cała taka heca. O zastępczym pojeździe można w takim wypadku pomarzyć.
Lepiej kupić w Polsce choć tutaj z kolei warunki gwarancji są mniej korzystne.

Dziewczyny prosze o rade..z powodu tego ze mala nie potrafi sie wyprukac,zostalo mi 'odgornie' zasugerowane zeby podac jej herbatke z kopru...Dzisiaj nawet sprawdzono czy nakaz zostal zrealizowany....:sorry2: Niestety nie zostal bo ja oprocz piersi nic malej nie podaje a jezeli boli ja brzuch to dostaje simplex...ale moze sprobuje z ta herbatka zeby nie wyszlo ze dziecko mecze bo 'przeciez jej sie chce pic'... no...tak ze..gadka o pierwszej fazie pokarmu ze wodnisty nie pomogla...:dry: Jak to cholerstwo przygotowac bo nawet nie mam pojecia...mam ta z hippa jedna lyzeczka na 100ml woda minerlna i co dalej..jak mam to podgrzac..ile powinna miec temp?

reklama
Do góry