reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

witam a moja rodzinka jeszcze śpi dałam dzisiaj małemu wolne od przedszkola bo to mój ostatni dzień urlopu niech myśli że sobota, zazwyczaj jesteśmy juzw przedszkolu i tak się nauczyłam że wstaję 7 30 7 45 nawed jak nie chodzę do pracy bo wtedy to o 7 (to są plusy mieszkania na miejscu)

zgagi jeszcze nie mam ale w poprzedniej ciąży miałam nie ssałam żadnych pastylek bo nie wiedziałam że można renni
za to byłam spuchnięta jak balonik juz od czerwca wiec uważajcie na siebie nie solcie za dużo i nie wypijajcie gazowaych napojów i za ostrych potraw bo to potęguje objawy gestozy, ja na szczęscie wylądowałam wtedy z podejrzeniem w szpitalu ale się okazało że jak polezałam 3 dni na diecie i w łóżku to objawy zeszły, morał z tego taki nie łazić za dużo i odpoczywać lato jest piękne

reklama
czesc. ja sie witam z rana i zaraz lece na zakupy :)
Musze sobie kupic jakies ciazowe spodnie i mam nadzieje ze wieczorem bede sie wam mogla w nich pokazac..wole jechac z rana poki nie ma tloku, bo wiadomo weekend:) Lece sie wyszykowac jak to moja babcia mawiala i jade :)

U mnie od rana piękne słonko...A ja muszę siedzieć w pracy:no:
Harsharani, życzę udanych zakupów;-) Ja jak na razie kupiłam tylko jedną ciążową tunikę, ale jeszcze w niej nie chodzę. Pewnie za jakiś miesiąc będę musiała kupić jakieś spodnie, ale póki co jeszcze mieszczę się w swoich.

Witam wrześniowe mamusie:-)
Harsharani udanych łowów:tak:
etka99, tygrysek3108, katiNJ- dziękuję za dobre rady, już zaopatrzyłam sie w Renni i mam nadzieję, że dzisiaj wieczorem uda mi sie normalnie zasnąć, bo na szczęście w ciągu dnia mnie tak nie męczy.
Inez81- Ależ Tobie zazdroszczę, u mnie szaro i buro od rana i to od kilkunastu dni, a tak strasznie tęsknię za choć odrobiną słonka...A powoli już mam dość picia 3 szklanek mleka dziennie by uzupełnić witD:-). Niestety do nas wiosna przychodzi jak zwykle ostatnia...:-(

U mnie tez pieknie. Kupilam sobie spodnie, tunike i bluzke.. NIe mialam sily sie przepychac, juz o 11 byly tlumy. I wyboru tez wielkiego nie bylo, ale znalazlam cos dla siebie w next. Fajne spodnie tylko nie na taka pogode, bo lniane... Poczekam z 2 tygodnie i wiosna calkiem zawita.
Za to kupilam sobie brazowe fajniusie spodnie z gumka z tylu:) Moze pozniej pokaze...jestem strasznie zmeczona... jakb po maratonie jakims...

ciekawe, czy teraz zalinkowałam w dobrym miejscu- Maraniko?
Harsharani gartuluję zakupów, WOW:szok: prawdziwe łowy. U Was słonczeko, a u mnie na Mokotowie, przed chwilką była prawdziwa zlewa. Szaleje ta pogoda naprawdę. Ale byle do wiosny :tak:

Witaj Fela na naszym foum.
Harsharani-gratuluję udanych zakupów, ja się miałam wybrać jutro, ale przez to moje chore dziecię nigdzie się nie ruszę. Ale już nam lepiej-zaczęliśmy podawać antybiotyk, gorączki dzisiaj nie miała. Za to cały ranek spędziliśmy z mężem usiłując złapać siku Lilki...:szok:, ale niestety się nie udało. Ją boli w czasie sikania i za nic nie chciała nasikac do nocniczek. No nic,ale może ten antybiotyk będzie dobry, chociaż bez dokładnego badania to nie do końca wiadomo.
U nas tez pogoda dzisiaj ładna, słonko świeci,ale ja niestety siedzę w domu z moją chorą pociechą :-(.

ja dzisiaj zrobiłam maratonik po lumpeksach w miescie obok i nic dla siebie na ciaże nie znalazłam, wczoraj na takim ryneczku z nowymi rzeczami tez niemieli dla mnie spodni ciązowych (same dzinsy i takie ciepłe) a ja szukam już na wiosnę znowu pobuszuje po allegro to coś wylicytuje ale ze spodniami to problem bo leiej mierzyć a kupiłam sobie 2 bluzki w necie, z ato dla mojego synka kupiłam troszeczke rzeczy za 10 złotych 4 pary spodni koszulka i 3 szt. body dla dzidziusia bp postanowiłam że te powyciągane po szymonie to spale

witam a moja rodzinka jeszcze śpi dałam dzisiaj małemu wolne od przedszkola bo to mój ostatni dzień urlopu niech myśli że sobota, zazwyczaj jesteśmy juzw przedszkolu i tak się nauczyłam że wstaję 7 30 7 45 nawed jak nie chodzę do pracy bo wtedy to o 7 (to są plusy mieszkania na miejscu)

zgagi jeszcze nie mam ale w poprzedniej ciąży miałam nie ssałam żadnych pastylek bo nie wiedziałam że można renni
za to byłam spuchnięta jak balonik juz od czerwca wiec uważajcie na siebie nie solcie za dużo i nie wypijajcie gazowaych napojów i za ostrych potraw bo to potęguje objawy gestozy, ja na szczęscie wylądowałam wtedy z podejrzeniem w szpitalu ale się okazało że jak polezałam 3 dni na diecie i w łóżku to objawy zeszły, morał z tego taki nie łazić za dużo i odpoczywać lato jest piękne

Tygrysku, ja mialam gestoze. Teraz bardzo uwazam na sol. Ginka mi powiedziala ze jestem w grupie wiekszego ryzka ale szanse ze znow to sie moze powtorzyc to ok 20%.

reklama
Fela idealnie trafiłaś:-) Tak sobie teraz pomyślałam, że może strzeliłam gafę:errr:, bo oczywiście każdy wybiera sobie wątki jakie tylko zechce, ale chodziło mi tylko o to, że to tutaj wrześniowe mamy są najaktywniejsze i łatwiej kogoś zastać do pogaduszki w razie czego:-)
Harsharani wcale się nie dziwię zmęczeniu, ale za to jakie udane polowanko:-)
Ja na polowanko wybieram się w poniedziałek, wtedy w moim ulubionym lumpie jest dostawa i może w końcu uda mi sie trafić coś ciążowego.
Kurcze z ta gestozą to faktycznie trzeba uważać i dzięki dziewczyny, że o tym wspomniałyście, jednak nieocenione są rady mam:tak: Muszę zacząć się pilnować, bo jak nigdy mam zachcianki właśnie na solone, a na co dzień prawie nie używałam dotąd soli.

Do góry