reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

co do miesiączki to u mnie jeszcze dziwniej,pierwszą dostałamjakieś45 dni temui odtamtej pory nic,ale wydajemi sieżeto od tych cerazete i już ich nie biorę,zobaczymy co teraz będzie,aha aleod3 dni mam lekkie plamienia ale nicmnienieboli i nie piecze wśrodku więcto chyba od tych głupich hormonów.
Xeone super żejuzpo chrzcinach, a mężulkaolej mój tez ma różne napady jak również ja ale jakoś siętrzymamy i na "wojne domową"armat nie wyciągamy ;), za to moja bratowa nażekana brata i że ma już dośtakiego życiai żesięz nim rozwiedzie, szok (6 lat siedzi w domu a od 5 opiekuje siędziemi a tem głupi za......la od 7 do 18) i weź takązadowol

reklama
Maraniko - super wierszyki! Ten Twój Tymo kawał faceta! Mój Stachu tez niczego sobie - dzis waga w przychodni wykazala 6400.
Tygrysku - kobita ma słabą psychike, niech idzie do pracy do ludzi. Niech zarobi tylko na opiekunke, ale to chyba dla wszystkich bedzie lepsze.

Bylam u pediatry, bo niepokoi mnie te rozowe kilka kropel w jego siusiach od kilku dni - zawsze na porannej pieluszce. To nerki oczyszczaja sie z moczanow, malym alergikom zadaza sie tak czesto, ponoc nie ma sie czym niepokoic.
Maly jest mega alergikiem, dzis pediatra zasugerowala aby go przestawic na nutramigen... Powaznie sie nad tym zastanawiam, Stachu non stop sie na cos uczula, a i ja bym se wreszcie pojadla jak czlowiek, wiecej wolnosci. A i przy tych moich sprzedazach mieszkania/remoncie/formalnosciach/zakupie mebli mialabym spokojna glowe - czy wystarczylo mu tego odciagnietego mleka pod moja nieobecnosc czy nie. A z drugiej strony te przeciwciala w mleku, a idzie zima. A ta bliskosc kiedy go karmie, wygoda - nic nie przyrzadzam tylko wyciagam cycka. No i finanse.

Carioca mówiłam jej ale to temat rzeka na oddzielny wątek, eh.
a u nas zaczyna się mała epidemia Szymek, smara, kaszle i ma w lewym oczku ropkę, mnie zaczynają boleć stawy i gardło no i oczywiście głowa (od tego zaczyna się u mnie przeziębienie) Bartek też "coś nie wyraźnie dziś wygląda", tylko Wiki się trzyma, ale ona jest na piersi czyli ma stały dpoływ naturalnego antybiotyku, dzisiaj już lepiej się mała czuje ale wczoraj to był koszmar cały dzień krzyczała nie płakała tylko krzyczała.
a czy mamusie starszaków są przygotowane by w dniu jutrzejszym powkładać w nocy pod poduszki upominki dzieciaczkom?, już się nie mogę doczekać szkoda tylko że kupiliśmy małem puzle (zresztą mówił o puzlach) ale wiem że teraz wolałby chociaż najmniejszego zygzaka mcqeena z "autek" ale trudno

Carioca, Xeone ja mam dokładnie ten sam problem.Jak kąpie mała to wszystko ok.Smieje się,pluska.No a kiedy po wyjeciu z wody owijam ja w ręczniczek to zaczyna tak płakać że az się zanosi.W czasie ubierania też mi tak płacze.Dopiero butla z ciepłym mleczkiem pomaga.

atruviell ja dostałam @ dokładnie 6 tygodni po porodzie.Juz miałam dwa razy.Przed porodem miałam bardzo bolesne,a teraz wcale,ale zato leje sie ze mnie jak nie wiem.W sobote na spacerze pociekło mi po nogach:szok:Dobrze ze miałam czarne dzinsy. Normalnie szok.
Dzisiaj byłam na włozeniu implantu anty i mam nadzieje że po tym te krwawienia ustaną.

carioca to jest taki implancik wielkości zapałki,który umieszcza się na przedramieniu.Działa przez trzy lata.

reklama
carioca to w sumie od jakis 2 lat dopiero jest dostepne no i ja postanowiłam być tym króliczkiem.Ale znajome sobie chwalą.Zobaczymy,zawsze moge to usunąć jak mi nie podpasuje.

Do góry