reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Carioca - ja mam właśnie taki pas, tylko że zapinany na rzepy z przodu. Kupiłam w aptece i cena okazała się korzystniejsza niż na Allegro, a miałyby do tego dojść jeszcze koszty przesyłki.

Luandzia - ja przy moim pierworodnym studiowałam zaocznie i od października co drugi weekend byłam poza domem. Przyznam szczerze, że z jednej strony każdy wyjazd pozwalał mi odpocząć psychicznie od domu i całego tego zamieszania przy dziecku, a z drugiej strony strasznie tęskniłam za moim maluchem. Kubuś miał wtedy trzy miesiące, a mąż na mój "szkolny" weekend wyprowadzał się do swoich rodziców, bo troszkę bał się sam zostać na dwie doby z niemowlakiem.

Mirtula - o, ja mam ten sam problem jak ty ze spodniami. Wszystkie sprzed ciąży pasują w udach i biodrach, ale z talią to już inna historia, he he. Ja mam 104 cm ale dzięki pasowi poporodowemu ubyło mi już sporo centymetrów (oj, brzuchol to ja miałam wielgaśny). Co do pasów poporodowych to słyszałam, że po cesarskim cięciu są one wskazane, bo zabezpieczają przed przepukliną tyle, że nie mogłabym go założyć od razu po porodzie z powodu rany. Zaczęłam go nosić trzy tygodnie od porodu i już widzę efekty. Może nie rewolucyjne, ale jak dla mnie bardzo pożądane.

Witam. Ja wczoraj byłam na kotnroli u mojego pana doktora i powiedział mi,że mam obniżona ścianę pochwy i kazał ćwiczyć:cool:. Nie znacie jakiejś stronki z ćwiczeniami na wzmocnienie mięśni krocza?
Tak poza tym to się denerwuję im bliżej poniedziałku bo wtedy prawdopodobnie mój Grubasek (jak nazywa go Lili) będzie miał ten zabieg na oczko :-(.
Xeone-pogratuluj M świetnie obronionej pracy!
Ja piję na zmianę herbatę zieloną i zwykła, czarną, tyle,że ja piję bardzo słabą,nie lubie mocnej.
Wczoraj się wybrałam na solarium,nie wiedziałam,czy można przy karmieniu piersią,ale poczytałam na necie i wynika z tego,że można. Czy któraś z Was chodzi?
Miłej nocy.

Widzisz Majandra jakie jesteśmy grubasy :-D Dobrze, że nie jesteś moim mężem, bo już nikomu chyba bym sie nie podobała. A mąż nie nazeka tylko zcałowywuje te moje paskudne roztępy na tym brzydkim brzuchu, który nosił w sobie życie.

Aina - ja słyszałam, że najlepsze jest po prostu ćwiczenie mięsni Kegla, wiesz jak to się robi? Trzeba ściskać tak jakby się siusiu zatrzymywało przez ok. 10 sek i powtarzać ile wlezie. A oprocz tego może pilates byłby dobry? Jest polecany w każdym razie po porodzie. Mam nawet taką specjalną płytkę, ale nie mam możliwości skopiować, mogę Ci wysłać do skopiowania a Ty mi później odeślesz oryginał, chcesz?

Iza - a jak teraz z kupkami? Lepiej na tej diecie? Ja dzis tak bezmyslnie "chapłam" pół plasterka żóltego sera jak robilam mezowi kanapke i natychmiast wysypalo Stasia na buzi, ale po pół dnia zeszło.

Atru - pytalaś o probiotyk, Lakcid jest niewskazany przy skazie białkowej, ja mam teraz Lakcidofil. Generalnie to polecam coś osłonowego, nikomu nie życzę takie za przeproszeniem sraczki jaką miał Stasiu.

Mirtula - mnie te Twoje wymiary nie przerażają :-D Ja tam nawet w udach jestem grubsza niż przed ciążą, o byłym rozmiarze 38 mogę se pomarzyć (NARAZIE!)

majandra ja jestem z Warszawy.

dziewczyny piszecie że wasze maluszki sie nie najadają.U mnie własnie jest na odwrót bo mała zeszła ze 120ml na 90ml Te 120ml piła przez jakis tydzień i to pewnie był jej okres "obżarstwa" zastanawiam się czy to możliwe żeby mniej potrzebowała mleczka?

Gabdis - a przyrasta wagowo? Jak nie jesteś pewna, to podczas spacerku podejdz do przychodni niech Ci ją zważą. Jeśli przyrasta, to wszystko ok.

carioca no własnie dzisiaj powinnam ją zwazyc bo u mnie robia to tylko w czwartki rano,ale własnie wypadło dzisiaj badanie słuchu u małej.Ale tak na oko to chyba przybiera.

reklama
Jednak chyba spróbuje z tą dietą bo trochę mnie niepokoi ta wysypka małej no i teraz sobie tak myślę , że ten kaszel to może też od alergii (bo słyszałam , że tak też może być) tym bardziej , że byłam z nią u lekarza i gardło miała czyste.

Do góry