reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Witajcie, kobitki. Padam z nóg... Dzisiaj mój Tymi zapewnił mamusi niezłą jazdę... Już nie wyrabiałam... Co rusz to był głodny. Ledwie skończył całą butlę mleka to już zaczynał szukać i objadać swoje rączki. Czyżby zaczął się etap szybkiego wzrostu, ten z 3 tygodnia?

Bedismall - Tymi też ma zielonkawy katar, pediatra obiecała dać receptę na maść antybiotykową pod nosek i nie dała, a ja nie mogę się dodzwonić do przychodni:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Jeśli chodzi o te krostki to poszperałam trochę w internecie i znalazłam sporo fotografii buziek z atopowym zapaleniem skóry i jedno z trądzikiem niemowlęcym. Sama już nie wiem, co ten mój Tymek ma, bo porównując z tymi zdjęciami z netu to bardziej to wygląda na atopowe zapalenie skóry niż na trądzik... Tylko jaki alergen byłby sprawca, skoro karmię małego Bebilonem Pepti? Być może uczulenie powoduje pleśń z ziemi kwiatowej (chyba pozbędę się mojego beniaminka) albo roztocza kurzu domowego (z tym już większy problem, bo co dziennie odkurzam a i tak pod meblami i pod ścianami zbierają "koty" kurzu). Nic więcej nie przychodzi mi do głowy, bo ubranka najmłodszego piorę w Loveli przy użyciu programu z podwójnym płukaniem. Natomiast nasze (tzn. męża, moje i Kuby) w Vizirze Sensitive albo Persilu Sensitive. Ale zauważyłam, że krostki stają się bardziej czerwone, jak maluch przytula się do czegoś policzkiem...

Mala-gorzatka - a ja słyszałam, że wręcz nie wolno stosować rumianku, bo jest wysoce alergizujący.

Xeone - nasi synkowie z kolei dzisiaj skończyli po trzy tygodnie:-D:-D:-D

KatiNJ - to masz super nocki z tym twoim małym śpioszkiem. Pozazdrościć.

Majandra - wszystkiego najlepszego z okazji dwumiesięcznicy!

Shinead - i dla twojego Olafka z okazji miesięcznicy:tak::tak::tak:.

Buuu, a od wczoraj w Kubę znowu wstąpił diabełek:no::no::no:. Nie daję rady z tą małą marudą... Wszystko jest na nie... Wyje z byle powodu... Nie mogę już tego słuchać...

Atruviell - rumianek moze ale nie musi wywolywac alergie :-)

Kurde chyba zadna z was nie myje jamy ustnej maluszkowi...czyli dziaselek ze tak powiem...a juz myslalam ze jestem jedna :-D troszke sie przerazilam bo slyszlam ze o te dziaselka trzeba tak dbac jak o zabki..juz nic z tego nie kumam

a ja się zasmuciłam, bo się okazało że nie uchroniłam Wiktorii przed choróbskiem dość dobrze, w nocy się okazało że mała pokasłuje identycznie jak Szymek, tawydzielina z nosa nie dała się usunąc i spłyneła do gardła i mała ma taki gardłowo-krtaniowy kaszel i nie wiem teraz co mam zrobic, czy od razu panika i doktor czy odczekac dzień i poobserwowac, ale sie strasznie boje bo to takie maleństwo.

na dodatek Szymek przez tą chorobe nie chodził do przedszkola i dzisiaj mi zrobił taka scene rano że on nie chce do przedszkola, a to wszystko przez B bo mu wczoraj o 21 zamiast jakiejś krótkiej bajki włączył autka i tak obaj się podniecali ze potem nie mógl mały zasnąć

Gdzie są nasze avatary???? Trzeba poprawić:baffled::baffled:

A my dostaliśmy antybiotyki zarówno dla Olki jak i dla Bartusia:-:)-:)-( A szczepienie niestety musimy przesunąć:no: Tylko nie wiem na jaki okres czy o tydzień czy o dwa???? Nie miałam takiej sytuacji więc może niektóre z Was wiedzą:eek::hmm:

A zapomniałam Wam napisać że założycielka naszego wątku czyli TOLKA23 jest w 3 miesiącu ciąży???? Nawet się nam nie pochwaliła:-:)-:)-( Gratulujemy Tolka:-)

reklama
Do góry