reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Agus, a co sie stalo z mysleniem? gdzie sie zgubilo?

ja wyprobowlaam ten sposob na naszym slubie/weselu. usralam sie na naszyjnik, byl pieklny, idealnie pasowal do mojej sukienki, ale niestety byl ze zwyklego metalu, o czym sobie przypomnialam juz prawie przy zaplacie. myslalysmy, myslalysmy i ta sprzedawczyni podpowiedizala taki sposob. tak tez zrobialm i przez cala noc nie mialam ani jednej krostki,a winnym przypadku bylabym cala czerwona andekolcie,tym bardziej jak sie spocilam.

reklama
Donuś ja czytaj teściowa;-)płaciłam 40zł Tuska wybrała sobie właśnie z niebieskim oczkiem;-) też nam kazała ruszać i przemywać i wczoraj bałam się młodej ruszać ale dziś rano bez problemu zniosła wszystkie zabiegi:tak: patent na kolczyki muszę wypróbować bo ja na niektóre właśnie się uczulam:wściekła/y: na szczęscie nie na Twoje;-)
Aga a czemu nie chciałaś dawać młodego na angielski? Tuśka już w zeszłym roku chodziła i była zachwycona, a i przynam, że dużo zapamiętała:tak:więc teraz już nie miałam żadnych wątpliwości:no:

Gratulacje dla dzielnych dziewczynek ;) Zuzia nie ma przebitych uszu i pewnie jeszcze przez pare lat nie będzie miała ale nie przeszkadzają mi kolczyki u innych przedszkolaków co innego u maluszków ale to inna sprawa
Donkat bardzo miły gest to bardzo przykre ,że nie każdy rodzic może sobie pozwolić na podręczniki
Agulka dla Zuzi angielski to ulubione zajęcia cała grupa ma w ramach czesnego dwa razy w tygodniu i zdecydowałam się zapisać Zuzkę jeszcze dodatkowo na angielski Helen Doron i Zuzia jest zachwycona;)
ostatnio pani od angielskiego powiedziała mi : czy wie pani, że mają państwo wyjątkowe dziecko? (generalnie wiem jak każda mama ale zazwyczaj słysze jak jest wyjątkowo niegrzeczna...) Zuzia ma wyjątkowy talent do języków.
Miłe to było bardzo zwłaszcza ,że zazwyczaj musze słuchać co znowu zrobiła...:0

Luandzia zapomniałam Ci pogratulować zdania egzaminu:zawstydzona/y: co do angielskiego to Tuśka też uwielbia te zajęcia i właśnie się zastanawiamy czy nie zapisać jej jeszcze dodatkowo:tak:

u nas ang. sie dopiero rozpocznie niebawem. tak samo tance. zapisalam niunke na oba zajecia. chcialabym jeszcze na teatralne, bo tez maja byc, ale juz nie wydole finansowo, bo za kazde zajecie placimy 25zl/m-c

Luandzia, Zuzia lobuzuje? trudno mi w to uwierzyc. widocznie zdolni ludzie musza byc niepokorni:-D

U nas też ma angielski zaczyna się od października, oprócz tego jest już rytmika:tak: mają być jeszcze kółka tematyczne, ale o tym na jakie dane dziecko będzie chodzić będą decydowały panie:tak: tak żeby nie było, ze rodzice zapisują dzieci na milion zajęć a tak naprawdę dziecko nie ogarnia wszystkiego i tego co naprawdę lubi i je interesuje nie będzie miało szans na dobre rozwinąć:tak: przynajmniej tak nam panie wytłumaczyły na zebraniu i myślę, że to w sumie rozsądne rozwiazanie:tak:

Oj łobuzuje ...ale co zrobić fakt ,że nie zawsze bo są dni ,że jest bardzo grzeczna ale jak już coś wymyśli ...

ja dodatkowo chodzę z Zuzią na basen ale to już niebawem się skończy jak będzie miała te dreny w uszach no i angielski HD dodatkowo (w przedszkolu)poza tym to co mają w ramach czesnego

Ostatnia edycja:
Luandzia, chyba przeoczylam...jakie dreny w uszach? dlaczego?

U nas też ma angielski zaczyna się od października, oprócz tego jest już rytmika:tak: mają być jeszcze kółka tematyczne, ale o tym na jakie dane dziecko będzie chodzić będą decydowały panie:tak: tak żeby nie było, ze rodzice zapisują dzieci na milion zajęć a tak naprawdę dziecko nie ogarnia wszystkiego i tego co naprawdę lubi i je interesuje nie będzie miało szans na dobre rozwinąć:tak: przynajmniej tak nam panie wytłumaczyły na zebraniu i myślę, że to w sumie rozsądne rozwiazanie:tak:

u nas tez panie do konca pazdziernika maja wytypowac dzieci uzdolnione/przejawiajace zainteresowanie w danych kierunkach, aby mogly miec dodatowe zajecia.
jakos nie widze u mojej niunki jakichs nadzwyczajnych zdolnosci...

Luandzia gratuluję zdania egzaminu i zdolnej córci .

Justyna wiem o czym piszesz chodzi mi o kołatanie serca mroczki przed oczami itd to wszystko na tle nerwowym ............

Donuś gratulacje dla dzielnych dziewczyn a kolczyki są fajne zobaczysz i mąż się przekona :) i cudowny gest z Tymi książkami u Nas w przedszkolu są obowiązkowe jakiś komplet dla 4-latków (swoją droga z tego co piszecie to u nas najdrożej bo 72 zł)

Anecia ucałuj dzielną Natalkę . A jak samopoczucie M? Lepiej już?

Monia
jak tam było na lodach z chłopakami? Ja nie wiedział że dzisiaj jest dzień chłopaka ale jak odbierałam młodego z przedszkola to pani rozdawała dla chłopców lizaki i tak się dowiedziałam.
Agulka dlaczego napisałaś że "ostatnio nie myślisz" co się dzieje???

Majandra
i jak z tymi studiami zdecydowałaś już coś???

I tak ogólnie pozdrowienia dla wszystkich

reklama
a pani dyr widocznie nie potrafi znalezc rozwiazania na taki problem!!!!
Bajkowe przedszkole, jednym słowem :baffled:
poprosilam wiec te intendentke, zeby wypytala nauczycielke, jaka to jst rodzina. czy po prostu uboga, czy patologia. jesli nie patologia, to ja te ksiazki temu dizecku dam..
Moim zdaniem, to nie ma znaczenia czy patologia czy nie. Bo przecież to nie dziecka wina i jeśli masz gest, to nie ma co patrzeć z jakiej rodziny, tylko dać i cieszyć się, że dziecko ma farta, że kupiłaś te książki.

Nuśka, na zamkniętym.

Do góry