reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam i ja:-) ale sobie dziś% pospałam:szok: zawiozłam młodą do przedszkola i wskoczyłam do łóżeczka;-) ale za to teraz pełana energii zabieram się za generalne porządki w kuchni;-) za oknem szaroburo ale nie pada więc przy okazji okno machnę:tak:
Donuś to szkolenie właśnie z Uni finansowane jest:-) jakieś dwa lata tem załapałyśmy się właśnie na takowe z języka niemieckiego:tak:

Dziewczyny przestańcie z Tymi porządkami wrrrr bo mi się przypomina że ja tez muszę a tak mi sie nie chce wrrrr

co do szkolenia to super Ty się nie oglądaj na czyjeś fochy tylko szkol się ile idzie to zawsze się przyda.

Agulka
hop hop jak tam poszukiwania pracy??teraz powinno byc lepiej na rynku parcy chociaż co oglądam jakieś wiadomości to aż wrrr tylko słysze że wszystko drożeje ..........że nic się nie opłaca itd to aż się odechciewa
A nie myślałaś żeby otworzyć coś swojego ? Teraz są dotacje z urzędów pracy

Justyna a u Ciebie jak??? S zadowolony z nowej pracy? zaczął już tak????

Monia a Ty szukasz jakiejś pracy ? Pytam bo wiem że kiedyś miałaś coś na oku ale chyba godziny ci nie pasowały co??

KAsiu witaj długo Cię nie było .A co tam się dzieję na tej poczcie że tak tylko na chwilę zawsze się załapujesz jakaś redukcja etatów czy byłaś na zastępstwie????

Donkat a jak Twój staż ?? Do kiedy masz umowę ??? I czy jest jakieś światełko w tunelu na jakis stały etat tam???

Ale :rofl2: przeczytałam i wyszło że ja tylko o pracy nadaję :-D:-D

To z innej beczki co kupujecie od zajączka dla Waszych dzieci????

reklama
Dziewczyny przestańcie z Tymi porządkami wrrrr bo mi się przypomina że ja tez muszę a tak mi sie nie chce wrrrr

co do szkolenia to super Ty się nie oglądaj na czyjeś fochy tylko szkol się ile idzie to zawsze się przyda.

Agulka
hop hop jak tam poszukiwania pracy??teraz powinno byc lepiej na rynku parcy chociaż co oglądam jakieś wiadomości to aż wrrr tylko słysze że wszystko drożeje ..........że nic się nie opłaca itd to aż się odechciewa

Monia a Ty szukasz jakiejś pracy ? Pytam bo wiem że kiedyś miałaś coś na oku ale chyba godziny ci nie pasowały co??

KAsiu witaj długo Cię nie było .A co tam się dzieję na tej poczcie że tak tylko na chwilę zawsze się załapujesz jakaś redukcja etatów czy byłaś na zastępstwie????

Donkat a jak Twój staż ?? Do kiedy masz umowę ??? I czy jest jakieś światełko w tunelu na jakis stały etat tam???

haha pracoholiczka :-Da jaką Ty masz dobrą pamięc to ja już zapomniałam że miałam kiedyś ofertę pracy a Ty pamiętasz:-)no więc tak na razie nie mam co myślec o pracy bo ...dzieci. Nie mam ich z kim zostawic niby teściowa mieszka tylko 5km od nas ale wiem że ona by się nie podjeła pilnowania mi dzieci:no:Ola do przedszkola tylko od 8-13 więc ktoś musiał by ją odbierac i dodatkowo zając sie Mateuszem a jak bym tak znalazła pracę i zapisała oby 2 do przedszkolaod 7-16 to przedszkole +paliwo na dojazdy wychodziły by prawie to co bym zarobiła(bo z moim wykształceniem to tylko do pracy w sklepie ) ach wszystko jest niestety na NIE...ale aż tak źle mi w domu nie jest;-)
a co na zajączka? sama jeszcze nie wiem pewnie jakies słodkości +cos drobnego:-)

Nuska od 1 jezdzi u innego, co i jak to okaze sie po wypalcie;-) Ogolnie mowi,ze lepiej chociazby pod tym wzgledem, ze w nocy malo jezdzi,a poprzednio to oczy na zapalki mial. A teraz kolego go kreci,ze jego szef kupuje nowe auto i ma przyjsc:-D Wiadomo,ze super lepsze zarobki nigdzie nie beda,bo tirowcow hamuja tarczki, no i stawki sa wszedzie podobne.

Dzisiaj w napadzie kiepskiego humoru poroznosilam ponownie papiery, poprzypominalam sie... i tak bedzie dupa zimna

A na zajaczka to ogolnie jest skromnie,ale ,ze tesciow dala kaske to mlody dostal juz polbuty,a zajaczek przyniesiu mu kaloszki i my kupimy mu kask na rowerek z ochronnikami

Nuska od 1 jezdzi u innego, co i jak to okaze sie po wypalcie;-) Ogolnie mowi,ze lepiej chociazby pod tym wzgledem, ze w nocy malo jezdzi,a poprzednio to oczy na zapalki mial. A teraz kolego go kreci,ze jego szef kupuje nowe auto i ma przyjsc:-D Wiadomo,ze super lepsze zarobki nigdzie nie beda,bo tirowcow hamuja tarczki, no i stawki sa wszedzie podobne.

Dzisiaj w napadzie kiepskiego humoru poroznosilam ponownie papiery, poprzypominalam sie... i tak bedzie dupa zimna

A na zajaczka to ogolnie jest skromnie,ale ,ze tesciow dala kaske to mlody dostal juz polbuty,a zajaczek przyniesiu mu kaloszki i my kupimy mu kask na rowerek z ochronnikami
Ale świetny pomysł macie coś na oku???? Może i my podpatrzymy pomysł.
A właśnie czy Wasze dzieciaczki jeżdżą juz na dwóch kołach??? Bo my używamy tych bocznych kółeczek i raczej jeszcze będziemy ich używać .

To po co w ogóle mu podawałaś szczepionkę skoro nie chorował?????Pytam bo gdyby mój młody mi nie chorował to sama bym o nic się nie upominała, bo z tymi szczepionkami to można zwariować jedni piszą że trzeba szczepić inni że lepiej nie i bądź tu "rodzicu" mądry.???? My podawaliśmy tą szczepionke bo młody ciągle nam chorował co rusz to zawalone górne drogi oddechowe i poprosiliśmy o "coś" i to nam właśnie polecono i faktycznie w ciągu tej kuracji młody też raz był chory ale podawaliśmy tą szczepionkę dalej do samego końca zgodnie z zaleceniami.
Asiu nie odbieraj tego posta przypadkiem jako atak bo w ogóle nie o o to mi chodzi bo ja nie twierdzę że ta szczepionka to jakieś cudo po którym dziecko więcej nie zachoruje ja tylko piszę to co zauważyłam a mianowicie że owszem młody się dalej przeziębia ale nawet jak pojawia się brzydki kaszel to radzimy sobie z tym zwykłymi syropkami i tabletkami czosnkowymi i jest ok a tak zawsze był antybiotyk. I owszem zgadzam się również z Tobą że nie na każdego musi tak samo zadziałać, bo tez czytałam w necie różne opinie.
A tak w ogóle to jak się czujesz???? Kiedy się przeprowadzacie?? Twój mąż będzie w domku na święta????

Broń Boże nie odbieram tego jako ataku. :-) Paweł miał powiekszone migdały. Lekarka wobec tego aby uprzedzić jakieś przedszkolne infekcje zaleciła nam na wzmocnienie tą szczepionkę. Mieliśmy przy tym rocznego Łukasza w domu więc korzyść miała być ogólna.
Teraz jestem mądra i wiem że on ma migdały które mu się powiększają od byle kataru (on ma katar zawsze wysoko - zatokowo) i jak go zatyka to trzeba tylko pilnować żeby mu nie zeszło do uszu - bo taki ma wrednie zbudowany kanał słuchowy że często katar zatyka mu uszy. Wtedy też powiększają mu się migdały. Zdarza mu się to ze dwa-trzy razy w roku a nie wymaga to antybiotyku.

Ja się czuje nieźle. Dziś mnie jakieś zmęczenia i słabości dopadły to sie wałkoniłam z Dominiką w domu. Ogólnie jest super. NAwet zapominam że ja w ciąży jestem i niebawem kończę 3ci miesiac! :szok: W tym tyg idę na badania i przezierność - może się uspokoję bo wkręcam sobie różne głupie scenariusze :baffled:
Mój A wraca jutro i będzie 5 tyg. Tak więc święta nam się szykują razem.
Nie sądzę żeby udało nam się choćby zacząć przeprowadzkę ale cośtam w domu porobimy na pewno. Przeprowadzać się będziemy w lipcu. Mam nadzieję że ostatecznie.
W tej chwili nie mamy podłóg na górze. niewykończony jest garaż i pokój nad garażem. Nie ma schodów wewnętrznych i tarasu. Na dole są gołe wylewki. Panowie wykańczać drewno przyjada po świętach. Muszą zrobić to co powyżej plus olistwowanie całości wyczyszczenie i poszpachlowanie wszystkiego i malowanie z zewnątrz. My sobie możemy teraz robić łazienki i pralnię. I ewentualnie kuchnię i podłogi na dole.

U nas nie ma tradycji zajączkowych prezentów. będą słodycze ale nie jako prezent - teściowa już przysłała jakieś czekoladowe jajka - nie przyznałam się że mam jeszcze te z zeszłego roku nierozpakowane :-D

Móje mieszkanie wygląda jak po huraganie - to wynik dzisiejszego bylejakiego samopoczuciai lenistwa - no cóż - mąż będzie musiał zacząć pobyt w domu od sprzątania ;) Choć jemu to wisi taki bałągan... odgarnia tylko pod ściany ;-) Będę musiała pogonić do roboty batem :-)

No to pogadałam o sobie :dry: Sorki ale niepoodpisuję Wam. Obiecuję poprawę! Ale nie dziś ;-)

Nuśka ja przez kilka dni próbowałam nauczyć Mateusza na 2 kółkach ale w końcu zrezygnowałam i przykręciliśmy kółeczka i nadal jeździ na 4

Ja się czuje nieźle. Dziś mnie jakieś zmęczenia i słabości dopadły to sie wałkoniłam z Dominiką w domu. Ogólnie jest super. NAwet zapominam że ja w ciąży jestem i niebawem kończę 3ci miesiac! :szok: W tym tyg idę na badania i przezierność - może się uspokoję bo wkręcam sobie różne głupie scenariusze :baffled:
Mój A wraca jutro i będzie 5 tyg. Tak więc święta nam się szykują razem.
Nie sądzę żeby udało nam się choćby zacząć przeprowadzkę ale cośtam w domu porobimy na pewno. Przeprowadzać się będziemy w lipcu. Mam nadzieję że ostatecznie.
W tej chwili nie mamy podłóg na górze. niewykończony jest garaż i pokój nad garażem. Nie ma schodów wewnętrznych i tarasu. Na dole są gołe wylewki. Panowie wykańczać drewno przyjada po świętach. Muszą zrobić to co powyżej plus olistwowanie całości wyczyszczenie i poszpachlowanie wszystkiego i malowanie z zewnątrz. My sobie możemy teraz robić łazienki i pralnię. I ewentualnie kuchnię i podłogi na dole.

U nas nie ma tradycji zajączkowych prezentów. będą słodycze ale nie jako prezent - teściowa już przysłała jakieś czekoladowe jajka - nie przyznałam się że mam jeszcze te z zeszłego roku nierozpakowane :-D

Móje mieszkanie wygląda jak po huraganie - to wynik dzisiejszego bylejakiego samopoczuciai lenistwa - no cóż - mąż będzie musiał zacząć pobyt w domu od sprzątania ;) Choć jemu to wisi taki bałągan... odgarnia tylko pod ściany ;-) Będę musiała pogonić do roboty batem :-)

No to pogadałam o sobie :dry: Sorki ale niepoodpisuję Wam. Obiecuję poprawę! Ale nie dziś ;-)

Dobre :-D ale się uśmiałam

Co do sprzątania Ty odpoczywaj ile się da pamiętaj jeszcze się nasprzątasz w nowym domku (super zazdroszczę w pozytywnym sensie -domu nie sprzątania ;-)) a teraz nogi do góry i jak tylko się nadarzy okazji to wypoczywaj bo i tak jak na kobietę w ciąży masz za duzo obowiązków no ale juz niedługo nadciąga pomoc Mężu przybywaj :-)

Nuśka ja przez kilka dni próbowałam nauczyć Mateusza na 2 kółkach ale w końcu zrezygnowałam i przykręciliśmy kółeczka i nadal jeździ na 4
My nawet nie próbowalismy

Kurna zapowiadali,ze ladnie bedzie,a jakies chmury sie blakaja,a mialam pranie zrobic
u nas od rana Ładniutko i słonecznie
U nas słoneczko wychodzi. Pomyję okna w końcu :-p
ja dziś umyłam okna na górze

Agulka

Nuska pracy nie ma i będzie jeszcze gorzej, bio od maja zamykają dwa oddziałay w dużej firmie i ponad 100 osób będzie bezrobotnych

Co do własnego interssu........ owszem myslelismy, ale................ jest jeden minus....... jak ma sie "własny" to nie ma się czasu juz na nic i zyje się firmą....... a ja do takich osób nie należę

Nuska my kupilismy rowery dzieciom na Zająca, a Adas smiga na 4 kółkach

U nas spoko, pozdrawiam

Mateusz to w zasadzie dopiero w tym roku zaczal jezdzic,bo w zeszlym jezdzil,ale raczej z przymusu niz wlasnej inicjatywy, wiec kolek na bank nie odkrecimy. Od 18 beda w Biedronce fajne kaski za 49.99,ale z ciekawosci poszlam do dklepu sportowego i za 50 kupie kolorowy kask + ochronniki na kolana, lokcie i takie rekawiczki bez paluszkow. na Allegro tez ogladalam i z przesylka wychodzi tak jak w sklepie,a przewaznie sa same kaski.

Asia nie wiesz co zrobic z jajkami? Polewa na ciasto wychodzi super dobra:-D

reklama
Do góry