reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Czesc dziewczyny wpadlam na momencik przywitac sie i uaktualnic suwaczek;-)

super widzę że ponad 30% celu osiągnełas gratulacje!!!

U nas po staremu ja pracuje.Jakos sie kreci:-)Ale czasu na neta i sily juz mi brak.
Niedlugo swieta a tuz zaraz mama przyjezdza wiec huuuraaaaa!!!!
ALE fAJNIE
O ho musze uciekac bo Pan z zakupami spozywczymi przyjechal,
A jak Ci się pracuje? gdzie wogóle pracujesz nie pamiętam czy ja nie doczytałam czy nie pisałaś......

Zapomniałam sie pochwalić, że od wczoraj wisi lista przyjętych do przedszkola i Adaśko dostał się do tego przy Mai szkole:-)
SUPER

100 lat dla Oleńki

Ale super! Fajnie że w jedno miejsce bedziesz dzieci zaprowadzać :)
Łukasz też się dostał do tego przy szkole. Ciekawe czy utworzą dla Pawłą zerówkę czy pierwszą klasą... bo obydwu nie bedzie. Wolałabym I klasę...
a dlaczego wolała byś szkołę? jednak zdecydowałaś się żeby poszedł do szkoły nie do przedszkola....ja Olę zapisałam do przedszkola i nawet pani powiedziała że dobrą decyzję podjełam mimo że uważa że Ola bez problemu by sobie poradziła w szkole z nauką ale emocjonalnie nie jest jeszcze gotowa...

Dziury w ziemi do ogrzewania. Monia ma rację :-) Jedną panowie już zmontowali, jeszcze trzy :-) Będziemy mieli pompę ciepła (już mamy tylko właśnie odwiertów nam brak, bo mieliśmy kiepskiego pana i musieliśmy sie z nim pożegnać, a teraz robią inni)
Tu jest opis działania. My będziemy miec dolne źródło pionowe.
http://http://www.biawar.com.pl/index.php/pompy-ciepla/zasada-dzialania/menu-id-38.html
to Justyna na to wpadła nie ja

Asia, to chyba coś nowego w tej dziedzinie, co? A solary będziecie mieć?

Monia, 100 lat dla Oleńki. :-) Wyprawiasz jej urodziny?
w niedzielę robimy urodzinki a dziś byliśmy w fikolandii
Sto lat dla Oli! :-D

Majandra - no nie taka nowa, tylko raczej cicho o tym jest ale w Polsce od łądnych paru(nastu) lat się montuje a w skandynwaii duuużo dłużej :tak:
A cicho jest bo dość drogie w zakupie i montażu wychodzi, szczególnie właśnie z odwiertami. Za to później... mmmm czyste, bezobsługowe i tańsze :-)

Wszystkim bardzo dziękuję za życzenia dla Olusi:-):-):-)

Justyna chodzi CI pewnie o odkurzacz centralny my mieliśmy kiedyś w planach ale nie wiem czemu ale nie mamy:blink:

reklama
Mlody niby lepeij, tzn. nie moge go jeszcze do lozka zagnac:wściekła/y: Stan taki podgoraczkowy,a glubosy zmienily sie w przejzysta rzadzizne

Asia to ja taka madra jestem (szkoda,ze nie ma dumnej minki;-))

A slyszalyscie o takim odkurzaczu co montuje sie np. w piwnicy,a we wszystkich pokojach zostawia sie tylko dziury i rure sama podlacza? Bo ja niedawno odwiedzialam sie, a to tez ponoc stary "wynalazek"

to sie nazywa centralny odkurzacz, fajna sprawa tylko nie moja kieszeń była jak bylismy w trakcie budowy

My świadomie zrezygnowaliśmy z odkurzacza centralnego. Już wolę mieć na piętrze odkurzacz i na parterze drugi żeby po schodach z nim nie chodzić ;-)
A słyszałyście o tych odkurzaczach? :-D Sam odkurza i... robi 30 zdjęć na sekundę! - Odkurzacze - Mieszkanie - Urządzanie mieszkania - Urządzanie domu - Wnętrza - Wyposażanie mieszkania

Justyna - rzeczywiście :-) Mądra z Ciebie bestia :-D

Monia - wolałabym I klasę z wielu powodów:
- Paweł był sprawdzany w przedszkolu i psycholog stanowczo twierdzi, że jeśli mam wybór i nie bedzie w klasie jedyny młodszy to powinien iść. Twierdzi że w zerówce się może zniechęcić i nudzić (a zerówkę też ma mieć szkolną już) - nie jest to jej opinia odnośnie wszystkich sześciolatków bo różnym rodzicom z grupy Pawła różnie sugerowała.
- Pawełek idzie do malutkiej szkoły, właśnie dlatego wójt decyduje czy ma być klasa "0" albo "I". (Do I klasy jest dwoje dzieci, a do zerówki chyba 7 czy 8 sześciolatków - słowem marzenie, ale nie ma szans na stworzenie klasy z 2 dzieci i coś trzeba przeorganizować odgórnie)
- Obecny program I klasy to właściwie to co dotąd nauczyciele robili z sześciolatkami w zerówce.
- Propaganda od strony rządowej czyli opcja "wyboru" okazała się niedostateczna i nikły procent sześciolatków idzie w tym roku do szkoły. Dlatego w przyszłym będzie ciężko - dwa dość liczne roczniki pójdą w komplecie. A szkół nie rozciągną. Będą lekcje na zmiany, tłok w klasach, hałas... a co za tym idzie cięższe warunki do skupienia się i nauki.
- w drugiej z wybieranych przez nas szkół będą w tym roku 4 klasy pierwsze (w tym ok 7 sześciolatków rozsianych w każdej klasie po 1-2 dzieci :dry:), do tego będą min 3 klasy zerówki (po 24-25 dzieci każda)

No to się rozgadałam. A Paweł twierdził że do żadnej szkoły nie idzie ;-) bo on myśli że jak go przyjmą to już jutro będzie musiał iść :-) Umówiliśmy się że po wakacjach idzie i z tym się zgodził :-p

wrrrrrrrrrr napisałam długiego posta i mi go wcieło:wściekła/y:
to teraz w skrócie ;-)Ola do szkoły nie chce iśc ani jutro ani po wakacjach :no:wogóle ja nie rozumiem tej reformy po co oni ją wprowadzają dzieci zaczńą rok prędzej naukę i rok prędzej będą zaczynac pracę :baffled:ogólnie ja jestem na NIE żeby 6 latki szły do szkoły ale tak jak piszesz przeraża mnie ten przyszły rok gdzie do szkoły pójdą na raz 2 liczne roczniki...nie wiem czy podjełam dobrą decyzję zostawiając Olę w przedszkolu i pewnie nigdy się nie dowiem

Melduję się już tylko z domku;-) dzień do chrzanu ogólnei nerw nerw i jeszcze raz nerw wrrrrrrrrrrrr i wielki zawód i zaskoczenie ale to jutro na zamkniętym:baffled: bo dziś mój mały mióżdżek jeszcze pewnych zachowań nie ogarnia:baffled:
Moniu ja również oczywiście przyłanczam się do życzeń dla Oleńki i przesyłam jej setki buziaków od nas:-) a tak na marginesie dziś przelałam zaliczkę wiec widzimy się na 100%we Władku;-):-)

A i póki pamiętam w biedronce są fantastyczne płaszczyki przeciwdeszczowe dla dzieciaków:tak: normalnie cudne po 35zł;-)

Myślę że w tym roku nie było dobrej decyzji.
My w tej naszej szkole mamy specyficzne warunki, mało dzieci = dużo uwagi nauczyciela.
Z drugiej strony jeśli w tej szkole utworzą zerówkę a I klasy nie to Paweł pójdzie właśnie do zerówki, bo na pewno nie poślę go do tego sąsiedniego molocha z tłumem dzieci i maluchami rozsianymi po 3 piętrach (nie ma tak że klasy I-III są tylko w jednym miejscu. Dzieci dostają klasę tam, gdzie jest wolna :baffled:)
Ale ogólnie - szkoły są nieprzygotowane ani na 6 latki w tym roku ani na podwójny rocznik w przyszłym. :no:
Dopiero za parę lat będzie lepiej.
A o to pójście do pracy wcześniej właśnie w tej całej reformie chodzi...

Dzięki za cynk aneta - może podskoczę :-)

Plaszczyki faktycznie super, Mateusz ma taki po Mikolaju,ale kupilam mu kaloszki,dostanie na zajaca. Maja byc kaski z wrozkami, kubusiem puchatkiem i z zygzakiem,ale musze je obczaic. Mateusz ma obiecane,ze jak bedzie ladnie jezdzil na rowerku = uczyl sie chetnie, to kupimy mu,a ze od babci dostal juz 100 na zajaca to mu kupie

Melduję się już tylko z domku;-) dzień do chrzanu ogólnei nerw nerw i jeszcze raz nerw wrrrrrrrrrrrr i wielki zawód i zaskoczenie ale to jutro na zamkniętym:baffled: bo dziś mój mały mióżdżek jeszcze pewnych zachowań nie ogarnia:baffled:
ojjjjjjj:-:)-:)-(
Moniu ja również oczywiście przyłanczam się do życzeń dla Oleńki i przesyłam jej setki buziaków od nas:-) a tak na marginesie dziś przelałam zaliczkę wiec widzimy się na 100%we Władku;-):-)dziękujemy za zyczenia i buziaki
extra juz nie mogę się doczekac:-):tak:a swoją drogą jak ja wpłaciłam zaliczkę to babka miała mi wysłac smsa czy kasa dotarła a nie napisała...może zapomniała

A i póki pamiętam w biedronce są fantastyczne płaszczyki przeciwdeszczowe dla dzieciaków:tak: normalnie cudne po 35zł;-)
dziwne byłam dziś w Biedronce ale nie widziłam tych płaszczków były za tobardzo fajne kalosze;-)

reklama
Witam o poranku:-) ja już po spacerku do przedszkola bo M pojechał na 7 na Podzamek a zrobił nas w konia bo myślałam że pojechał mietkiem a on wybrał się maluchem:-D i młoda jak zobaczyła mietka na parkingu to chiała jechać, bo przecież mietkiem umiesz mamusiu;-):-D teraz czekam na niego bo mamy odstawić auto do elektryka mam nadzieję, ze w końcu odzyska swoją dawną moc:dry:
Moniu śliczne zdjęcie Oleńki:-) u nas w biedronce też były kaloszki;-)
Justyna ja już młodej zakupiłam kask, bo oświadczyła, ze nie będzie jeździć na rowerze bez niego:szok: bo pani Bożenka w przedszkolu powiedziała, ze bez kasku nie wolne:zawstydzona/y:;-):-)

Do góry