reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

No wlasnie taki mamy:tak:Jest swietny:tak:Ale tak jak pisalam u nas szybko poszedl w odstawke.

ja jestem happy, bo kolezanka mojej siostry ma niedlugo rodzic coreczke. zaproponowalam jej wiec ubranka po Julitce. ona sie zachwycila i powiedziala, zebym teraz odkladala wszelkie ciuszki, z ktorych niunia wyrasta dla niej. nie musze wiec wystawiac an Allegro:-)
Super masz.To juz interes na dluzsza mete sie szykuje.Ja tez musze posortowac ubrania dzieciakow i posprzedawac.Ale mi sie nie chceeeee.

reklama
Agulka ale macie saune w domu.

Ja juz dopilam kawke i uciekam do kuchni bo juz 11.30 a nawet nie zaczelam obiadu.

fajny ten lapek Vtech, my mamy z biedronki, Stasiu tez lubi, chociaz mnie wzdryga jak slysze te melodyjki.
Sabi dostaje tez Nurofen wlasnie, wiec ciesze sie ze mowicie ze dobry, podam jej dzis tez ten Lipomal przed snem, a jutro tak czy owak to pediatry. Dzisiaj znowu 38,4 miała.

Dzień dobry :-) tak tak dzisiaj jeszcze dobry bo od jutra juz do pracy :-(

Widzę żeście się dzisiaj rozgadały :)

Carioco super wieści ze Stasiem extra no i naprawdę świetna z Ciebie mama że tak w porę wszystko wychwytujesz i zauważasz no i najważniejsze ze Stasiek tak świetnie sobie radzi .
Co do stanów przeziębieniowych my zaczynamy od zestawu Snosvit, vit C , i na kaszel syrop prawoślazowy bezpieczny i bardzo dobry przy drobnych infekcjach. A jak goraczka to to samo co wszyscy jakiś paracetamol albo coś na ibuprofenie.

Aneta my mamy laptopa dziecinnego ale leży na szafie w ogóle go nie interesuje za to mój laptop jak najbardziej to chętnie ale z Tuśką może być inaczej widziałam jak ona pięknie układa puzzle a np Igor nie lubi. Więc każde dziecko jest inne moze ona akurat będzie korzystać.
edit: takiego laptop

Luandzia
widzę że dziewczyny już zaplanowały przyszłość :-) ale chociaż mają jakieś ambitne plany.
No i najważniejsze gratuluję takiej zdolnej córci naprawdę jestem pod wrażeniem Zuzi, ona na początku na pewno będzie się nudzić w szkole bo ona ma już dużą wiedzę i zaczyna czytać . Oj Helanka będzie miała wysoką poprzeczkę jak ma taką zdolną siostrę .

Gabids powodzenia w rozmowach z księdzem.

Agulka
czekamy razem z tobą na to łoże a właściwie na zdjęcia z sypialni ;-)Co do przedszkola to super ten układ z ceną za dwoje. A co do normalnej ceny to u nas podobnie

Donkat zdrówka dla męża i udanych ploteczek z koleżanką

My idziemy na spacerek wymrozić buziaczki

Ostatnia edycja:
No to chyba zostanę przy tym z linka;-) ten co Nuśka pokazała Tuśka wczoraj wyśmiała, ze to do żłobka dla małych dzidziusiów:sorry: podstawą dla niej jest, że musi być z myszką inne odrazu z miejsca ją nie interesowały:no: co do tego czy go będzie używała to nie mam pewności:baffled: niby bardzo chce no i sama nazbierała na niego więc co jej będę żałować;-)

Carioca Zuzi zajęcia glównie polegają na ćwiczeniach na rożnych sprzętach :równoważniach, trampolinach itp chodzi też np po takich "kamieniach" zrobionych z różnych faktur Zuzia jest sama na tych zajęciach więc trudno mi dokladnie opisać jak to wygląda wiem że pani bardzo dba żeby wszystko robiła zgodnie z planem i była jak najbardziej samodzielna sama się przebiera w strój do ćwiczen ubiera /ściąga buty składa ubrania itd
Nuśka co do tego że Helenka będzie miała wysoką poprzeczkę to chyba tak nie działa wiem że jest inna niż Zuzia i nie przeszkadza mi to jest np bardzo sprawna fizycznie ale nie chce mówić tylko parę słów nawet mama nie chce zbytnio mówić ale to jeszcze wszystko jest norma i nie myślę o niej że będzie mniej zdolna bo Zuzka w tym wieku mówila już wszystko ba swój czas
Donkat też się zastanawiałam o jaką "gwiazdę" jej chodziło ;)))
Co do fascynacji kosmosem to wynika ona z tego że akurat teraz przerabiają ten temat w przedszkolu (w marcu jada do planetarium i muszą się przygotować;)) ) nie uważam żeby znajomość planet była czymś niezwykłym np wczoraj Zuzka z W wycinali z kolorowego papieru kółka różnych wielkości i potem na bristolu przyklejali słońce i poszczególne planety potem rysowali rakietę (którą wysłali mamę w kosmos...) , gwiazdy itd i w ten sposób się nauczyła
co do wcześniejszego posylania do szkoły to ja gdybym miała posłać jeszcze pare lat temu swoje dziecko wcześniej pewnie bym tego nie zrobiła ale w tym roku to jest troche inna sytuacja bo z tego co nam mówili w przedszkolu każde dziecko które osiągnie gotowość szkolną powinno iść od tego roku żeby uniknąć przeciążenie w roku 2012 które i tak na pewno będzie

No to chyba zostanę przy tym z linka;-) ten co Nuśka pokazała Tuśka wczoraj wyśmiała, ze to do żłobka dla małych dzidziusiów:sorry: podstawą dla niej jest, że musi być z myszką inne odrazu z miejsca ją nie interesowały:no: co do tego czy go będzie używała to nie mam pewności:baffled: niby bardzo chce no i sama nazbierała na niego więc co jej będę żałować;-)
No i może tu jest "pies pogrzebany" bo młody woli mój laptop:-D

Luandzia to dobrze że to wiesz bo czasami jest tak że po prostu porównujemy dzieci tak jakoś odruchowo a tak naprawdę każdy z nas jest oddzielną jednostką i ma prawo być inny zresztą o to chodzi bo jakby było nudno gdybyśmy wszyscy byli jednakowi ;-). ,Pozdrawiam i jeszcze raz wielki podziw dla zdolności Zuzi.

reklama
Witam

Aneta Tusia powinna być zadowolona, moi tez mają taki za 50zł ale z myszką i Adaś po Mai go odziedziczył i bardzo chętnie sie nim bawi.

łóżko juz stoi w sypialni i jest gotowe do pierwszej nocy:-)

Nuska cześć;-)

Do góry